Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΕΓΩ Ο ΑΦΕΛΗΣ ...

Διαβάσαμε ότι "Επιστολή με την οποία ζητεί μείωση στο κόστος προμήθειας του φυσικού αερίου, κατά το πρότυπο των εκπτώσεων που ήδη έχει κάνει η Gazprom σε άλλους πελάτες της στην υπόλοιπη Ευρώπη, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με όσα δήλωσαν κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα. Ο κ. Σαμαράς αναφέρει επίσης ότι το κόστος της ενέργειας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και άρα πρόκειται για θέμα ζωτικής σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με την Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), η τιμή του φυσικού αερίου για τη βιομηχανία αυξήθηκε τα 4 τελευταία χρόνια σταδιακά κατά 80% και είναι σήμερα 40% (προ φόρων) υψηλότερη από τη μέση ευρωπαϊκή τιμή".

Η επιστολή πρόεκυψε αμέσως μετά την επιστροφή του Σαμαρά από τις ΗΠΑ. Ο Έλληνας «αντιπρόσωπος» πήρε κάτι δουλίτσες πάλι πριν λίγες μέρες. Ο πρόεδρος της Gazprom μπαινόβγαινε στου Μάξιμου, όπως πάω εγώ στο ψιλικατζίδικο για τσιγάρα. Το δε καπέλο στην τιμή πρόεκυψε - απεκάλυψαν - οι Ρώσοι, μετά την αποτυχία της ΔΕΠΑ. 

Εγώ ο αφελής αναρωτιέμαι. Ποιος ο σκοπός της επιστολής; Θα ρίξουν οι Ρώσοι την τιμή; Θα έρθει σε σύγκρουση ο Σαμαράς μετά την άρνηση μείωσης τις τιμής; Ξέρει κάτι παραπάνω ο κ. Κοπελούζος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: