Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΑL ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ; (*)

Δεν είμαι του επαγγέλματος εκτιμήσεις - ίσως αυθαίρετες- έδωσα διαβάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις, γιατί μου κίνησες την περιέργεια. Ότι έγραψα το είπα χωρίς οποιαδήποτε οικονομικό ή άλλο συμφέρον και χωρίς " να είμαι μέσα στα πράγματα", μόνο απ αυτά που διαβάζω.
Να διευκρινίσω είμαι υπέρ ευρώ, γιατί έχουμε πολύ περισσότερα να κερδίσουμε μέσα παρά απ έξω. Οι ευρωπαίοι είναι φυσικοί σύμμαχοι όπως λέει σήμερα και ο κ Σταύρος Ψυχάρης (lol).
Οι ιστορίες που εξελίσσονται κατά την προσωπική και κάπως αυθαίρετη εκτίμησή μου - έχουν ενδιαφέρον πολιτικό, οικονομικό και γεωπολιτικό.
Αν κατάλαβα περίπου τους ενδιαφερόμενους, οι ντόπιοι έχουν τύχη, όπως και οι ξένοι που στοχεύουν στο ξενοδοχείο.
Ιδιαίτερος συμβολισμός πάντως είναι η άφιξη του Al. Ο Al (ένας και μοναδικός) είναι σημαντικός και μεγάλη αξία έχει ποιοι τον προσκάλεσαν και βασικά για ποιους λόγους. Όσοι ίσως υποτιμούν αυτόν τον άνθρωπο κάνουν μεγάλο λάθος, είναι μπροστινός "της οικογένειας". Αν σχηματίσει καλή άποψη για πρόσωπα και πράγματα (δυστυχώς έχουμε έλλειμμα στα αξιόπιστα πρόσωπα) θα έχουμε καλή συνέχεια.
Υπάρχουν παράλληλες υποθέσεις. Πολλά είναι προς πώληση πχ Φινανς ,Αστέρας, Ελληνικό, αλλά θα θεωρούσα καλύτερη επιλογή τους ευρωπαίους για πολύ πρακτικούς λόγους για τα συγκεκριμένα.
Τα ξενοδοχεία κυρίως έχουν αξία και σήμερα είναι μαγαζιά γωνία αν οι ελεγκτές στα γενικά πλαίσια καταγράφουν την ορθή εικόνα.
Πάντως και στον Αλ ίσως αρέσουν τα Αιγυπτιακά σύμβολα. Έτσι εκτιμώ δεν το ξέρω μετά βεβαιότητας.


Από την υπόθεση της Eurobank και πως το Μαξίμου τη χειρίστηκε ενοχλήθηκαν τραπεζίτες και φάνηκε αυτό σε δημοσιεύματα του τύπου.
Οι ξένοι ενδιαφερόμενοι της τράπεζας έχουν PR με ΗΠΑ. Ποιος όμως μπορεί να επηρεάσει αποτελεσματικά για το θέμα του χρέους Για τόσα πολλά χρήματα που δάνεισε το IMF και τόσες χώρες εμπλεκόμενες είναι δύσκολο τρίτοι να κάνουν κάτι παρά μόνο στη θεωρία.
Ένα ζητούμενο λοιπόν είναι το χρέος.
Αυτό όμως μόνο με τους Γερμανούς ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ μπορούμε να το φτιάξουμε, αυτή είναι η γνώμη μου.

Δεύτερο ζητούμενο αφορά στις ισορροπίες εν γένει.
Αυτά που γράφει ο κ Ζ Μίχας και δημοσιεύονται στην έγκυρη ιστοσελίδα defence-point.gr σήμερα.



Το πραγματικό ερώτημα είναι η σκοπιμότητα, ο χρόνος αλλά και οι συμβολισμοί-αναφορές. Το τι κάνανε παλιά έχει ιδιαίτερο νόημα πως ερμηνεύεται στο σήμερα.

Και επ' αυτών λίγα λέγονται πολλά εννοούνται κυρίως για τη δυναμική των συμφερόντων όπως γίνονται αντιληπτά αυτά σε κάθε χώρα στο πλαίσιο διαφορετικών απόψεων που αναπτύσσονται σε αυτές.

Για μένα η "αλεπού" έχει ήδη επιλέξει.

MS


Υ.Γ. Ο τίτλος είναι δικός μου στο σχόλιο του M.S. Είμαι σίγουρος ότι σου έδωσα αφορμή για το επόμενο σχόλιο του... 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113097539

"Καλά πληροφορημένες πηγές από το Μαξίμου αναφέρουν δεδηλωμένο ενδιαφέρον του -Al- Waleed bin Talal για τις ελληνικές τράπεζες. Υπενθυμίζεται, δε, ότι εντός του έτους αναμένεται να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής για την Εurobank"

Ίσως δεν πει όχι και σε κανένα ξενοδοχείο από τα πολλά για τα οποία υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

MS