Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

H ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΚΙΩΔΗΣ...ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK ...

Tου “Αλιέως” 
΄΄Χτύπησε΄΄ για ακόμη μία φορά η ομάδα της Alpha Bank, βάλλοντας- όπως μας σημείωσε αναγνώστης του lobbystas- κατά μέρους του πολιτικού συστήματος.

  Ωστόσο έχει σημασία να θυμηθούμε ( και να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες) την διαχρονική διασύνδεση της Alpha Bank με το πολιτικό σύστημα και μάλιστα διαχρονικά. Την για σειρά ετών ευνοική μεταχείριση, την ασυλία που χαίρουν οι άνθρωποι της ακόμη και όταν βρίσκονται μπλεγμένοι σε νομικές υποθέσεις, την όσμωση της με αυτό που το πόπολο ονομάζει διαπλοκή.

    Για να θυμηθούμε, καθώς η Alpha Bank μας προκύπτει τιμητής των πάντων και κριτής για κάθε επιστητό. Πρόκειται για μία από τις συστημικές τράπεζες, που κατά 88% ενισχύεται κεφαλαιακά από το ΤΧΣ το πόπολο. Πρόκειται για μία από τις συστημικές τράπεζες, που έχουν χρηματοδοτήσει τα πολιτικά κόμματα, που χαίρουν- με σκανδαλώδη απόφαση του πολιτικού συστήματος- ασυλίας για τα αίσχη που έχουν γίνει σε αυτόν τον τομέα την τελευταία 10ετία. 
    
Η Alpha Bank, που λειτουργεί σαν τιμητής (και) της πολιτικής ζωής του τόπου (αφού χρηματοδότησε δεκάδες πτωχευμένες επιχειρήσεις από την Δυναμική Ζωή μέχρι το ALter και άλλες) πετυχαίνει να έχει ανθρώπους της σε καίριες θέσεις με όλες τις κυβερνήσεις.

Αλέξης Α. Πιλάβιος.- Την περίοδο 1992-2001 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Alpha Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Alpha ΑΕΔΑΚ, και από το 2001 διευθύνων σύμβουλος στην Alpha Asset Management μέχρι την Μάρτιο του 2004, που ανέλαβε πρόεδρος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, όταν ξεκίνησε να κάνει τα κόλπα του ο Λαυρεντιάδης... Ο κ. Πιλάβιος επαναπροσλήφθηκε στην Alpha Bank (με απόφαση του δ.σ της 30/6/09) μόλις τρεις μήνες μετά την παραίτηση του από την Κεφαλαιαγορά. Εκτοτε εποπτεύει το Private Banking, τα Αμοιβαία Κεφάλαια, το Asset Management και τις Χρηματιστηριακές Εργασίες.

Γιάννης Εμίρης.- Από τον Ιούλιο του 2012 αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ. Μέχρι τότε διετέλεσε επικεφαλής της Διευθύνσης Επενδυτικής Τραπεζικής της Alpha Bank και μέλος του Δ.Σ. στις εταιρείες Alpha Finance και Alpha Ventures. Εργάστηκε στον τομέα αυτόν από το 1991, αρχικά ως στέλεχος της Alpha Finance και εν συνεχεία ως Διευθυντής των τομέων Επενδυτικής Τραπεζικής, Εταιρικών Κεφαλαιαγορών και Project Finance της Alpha Bank.
Στο ρόλο αυτό, ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων, εξαγορών και συγχωνεύσεων, κεφαλαιαγορών και εταιρικών αναδιαρθρώσεων. Επίσης, έχει συντονίσει την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου χρηματοδοτήσεων Project Finance, με έμφαση σε έργα ανάπτυξης υποδομών, ενέργειας και εκμεταλλεύσεως ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Χρήστος Θεοδωρίδης.-  (απεβίωσε πέρυσι) Φέρεται να εντοπίστηκε στη λίστα των ενδιάμεσων διακινητών του πολιτικού χρήματος της Siemens από το 2000 μέχρι και το 2005, μέσω εταιρειών «ειδικού σκοπού» τις οποίες διαχειρίζονταν οι έμπιστοι του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Γεώργιου Καλδή και Αλέξανδρου Λέτσα.

Κωνσταντίνος Φουλίδης - Αποσπασμένο στέλεχος της Alpha Bank στη Γενική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων (φορέας που αντικαταστάθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ). Ως στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχε - με αυτή την ιδιότητα   - στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ (από τις 6/9/2012). Το όνομα του έγινε γνωστό την περίοδο, που με αφορμή ανάλυση της Alpha Finance, η μετοχή του ΟΠΑΠ υπέστη κάθετη πτώση (σ.σ. -16,5% στις 14/9/2012) λόγω της δημοσιοποίησης της πληροφορίας για πιθανή αύξηση του συντελεστή φορολόγησης επί των μεικτών κερδών και των παλιών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Σε όρους χρηματιστηριακής αξίας ο ΟΠΑΠ έχασε 329 εκατ. ευρώ σε μία περίοδο, που η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρούσαν να προωθήσουν την πώληση του 29% του Οργανισμού.

Παναγής Βουρλούμης. Δεν χρειάζεται, νομίζουμε συστάσεις. Θα θυμήσουμε μόνο ένα από τα πολλά αποκαλυπτικά άρθρα- καταπέλτες της αξέχαστης Αριστέας. Στο Λ. Παπαδήμος μέλος της (περιβόητης ) Trilateral Commisison (13/11/2011) το όνομα του Παν. Βουρλούμη αναφέρεται ως μεταξύ των μελών αυτής της ΄΄΄κλειστής κλίκας εξουσίας΄΄. Για τον ίδιο αρκεί να θυμηθούμε και τον ρόλο του στην άλλη περιβόητη υπόθεση της σκανδαλώδους εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE.


     Αυτά τα ολίγα για να μην νομίζουν, πως έχουν να κάνουν με ιθαγενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: