Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ;

  Tου “Αλιέως”

       Πάλι μας ξεμπροστιάζουν οι Γερμανοί, με αφορμή βέβαια και τις δικές τους ρεμούλες.

  Αλλά εμείς εδώ σιγά ατάραχοι, έχουμε χωριστεί σε ΄΄να ανοίξει πάλι η ΕΡΤ΄΄ και σε ΄΄να μην ανοίξει η ΕΡΤ΄΄ άντρο της διαφθοράς σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου.

Ομως σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung χρηματικό ποσό ύψους 315.000 ευρώ διέθεσαν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι για δωροδοκίες στην Ελλάδα, με την εφημερίδα να επικαλείται  πληροφορίες της εισαγγελίας της Φραγκφούρτης.

 Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως την περασμένη δεκαετία, αλλά ενδεχομένως και παλαιότερα, οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (DB) είχαν δωροδοκήσει αξιωματούχους στην Ελλάδα με συνολικό ποσό 315.000 ευρώ, ώστε να αναλάβουν εργασίες συμβούλου σχετικά με τον σχεδιασμό της γραμμής του μετρό προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά και της γραμμής που συνδέει την Αθήνα με την Κόρινθο.

Σημειωτέον, πως το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung υπογράφει ο Κλάους Οτ, ο δημοσιογράφος που πρώτος (*) ανέδειξε το ΄΄σκάνδαλο Siemens΄΄ και τις προεκτάσεις του στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Οτ, οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι έχουν ήδη προχωρήσει σε διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου εντοπίζοντας δέκα υπόπτους για υποθέσεις διαφθοράς και πρόκειται να υποβάλουν αγωγές εναντίον τους, ενώ έχουν απομακρύνει 30 στελέχη της θυγατρικής Deutsche Bahn International (DBI), που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του γραφείου της Αθήνας.


Η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης ερευνά ακόμη και τον ρόλο της εταιρείας μηχανικών Lahmeyer, η οποία έχει συνεργαστεί με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους και συνεργάτης της φέρεται αναμεμιγμένος σε υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα. Στην εταιρεία έχει επιβληθεί ήδη πρόστιμο 600.000 ευρώ.

Εδώ σιγά μην ιδρώσει το αυτί κανενός.


(*) εννοείται στον γερμανικό τύπο γιατί στην χώρα μας, τις ελληνικές πτυχές του σκανδάλου είχε αποκαλύψει η αξέχαστη Αριστέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: