Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTαράδες,

με cookies espressάκι σας,

    ΤRAP. Αλλη μία ΄΄παγίδα΄΄χθες. Πίεση και υποχώρηση του δείκτη μέχρι τις 1.114 μονάδες, ΄΄μικρο-εκφοβισμός΄΄όσων δεν πολύ πιστεύουν στη συνέχεια της αντίδρασης,  ΄΄μάζεμα΄΄ από φθηνότερες τιμές και τράβηγμα μετά τις 16.30 προς τις 1.138,90 μονάδες στο κλείσιμο. Αγορά για μεγάλα παιδιά, γνώστες του παιχνιδιού και επίμονους.

ΣΜΕ. Λιγότερα από 15.000 τα ΣΜΕ του FTSE που έγιναν χθες, προτελευταία συνεδρίαση πριν τη λήξη του Οκτωβρίου. Το γεγονός ότι τις προηγούμενες 2-3 συνεδριάσεις είχαν γίνει περισσότερα από 20.000 Συμβόλαια έχει τη σημασία του.
Σε επίπεδο FTSE ο Οκτώβριος κλείνει στις 375-380 μονάδες. Στόχος παραμένουν οι 400-410 μονάδες για τον ΄΄μεγάλο δείκτη΄
΄.
ΕΘΝΙΚΗ. Ολες οι μετοχές πλην Εθνικής κινήθηκαν είτε ανοδικά είτε δεν υποχώρησαν. Μόνον η ΕΤΕ από τον FTSE στο ΄΄κόκκινο΄΄.
Τα σπουδαία σήμερα, άντε από Δευτέρα. 
   
     ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Νέο υψηλό χθες για την Ελλάκτωρ, στα 2,90 ευρώ. Και με 285.618 μετοχές. Αποτίμηση, που ξεπέρασε μετά από μήνες το μισό δις ευρώ. Στα υπόψη.

     ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ.  Αυτή είναι είδηση, που ΔΕΝ θα δείτε στο βραδυνό δελτίο του MEGA και ΟΥΤΕ  πρόκειται να διαβάσετε
στο ΕΘΝΟΣ.
   Νέα  καταδικαστική απόφαση εξέδωσε το ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της Ελλάδας με αφορμή την πώληση έναντι μόλις 11 εκατ. ευρώ - και χωρίς φόρους- των μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός το 2000.
Παρά το γεγονός ότι η μη πληρωμή των φόρων από την Ελληνικός Χρυσός είχε θεωρηθεί παράνομη κρατική ενίσχυση η ελληνική πλευρά ουδέποτε ζήτησε την επιστροφή του συγκεκριμένου ποσού, αποφαίνεται η απόφαση.

  Αυτό γράφει ο Φώτης Κόλλιας στο euro2day και συνεχίζει ο έγκριτος συνάδελφος αποκαλύπτοντας, ότι ΄΄...την καταδικαστική απόφαση αναφέρεται ότι η ελληνική πλευρά παρουσίασε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο έγγραφο με το οποίο ζητεί το φόρο από την Ελληνικός Χρυσός,χωρίς όμως να αναγράφεται συγκεκριμένο ποσό! 

 Αυτές είναι business!

   ΕΛ.ΠΕ. Ολο και κοντύτερα στα υψηλά των 9,30 ευρώ- από τις 21/5- χθες έκλεισε στα 9,19 αλλά για υψηλό ημέρας είχε τα 9,24 ευρώ.

Δεν δείχνει να βιάζεται η PO&IH για το τι θα κάνει με το ποσοστό συμμετοχής του ο Λάτσης. Οι πιο μνήμονες ενθυμούνται πως δια της πλαγίας η πλευρά Λάτση κατάφερε από μειοψηφών έναντι του Δημοσίου να καταστεί πλειοψηφών μέτοχος. Με μεθοδικές αγορές για πάνω από 10 μήνες και-υποτίθεται- κάτω από τη μύτη του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς. Αλλοίμονο, τώρα.

    ΜΕΤΚΑ. ΤΟ χαρτί, αφορμής δοθείσης χθες και πάλι στα 13,35 ευρώ, μία ανάσα από τα τελευταία υψηλά των 13,55 ευρώ.

    ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Για όσους προτιμούν τα φθηνότερα- σε απόλυτη χρηματιστηριακή τιμή- χαρτιά. Στα 5,52 με υψηλό ημέρας στα 5,55 και πάλι προς την ΄΄κορυφή΄΄ των 5,65 ευρώ.

     MLS. Τι λέγαμε, πως ο βασικός μέτοχος Γ. Καματάκης έχει αδυναμία να πουλά στα ψηλά.; Νέο υψηλό χθες για τον ΄΄πλοηγό΄΄ στα 3,22 ευρώ. Να αναμένουμε διάθεση μικρού μειοψηφικού ποσοστού;

     EUROBANK. Στα 0,617 ευρώ, καθώς οι παλιοί ομολογιούχοι ρευστοποίησαν στα χαμηλά, οι μετοχές μαζεύτηκαν σε λίγα χέρια και οσονούπω ξεκινά η διαδικασία προεξόφλησης. Προς άγραν κεφαλαίων τόσο ο Χ. Μεγάλου όσο ο Τ. Αράπογλου. Ο τελευταίος θα κάνει την έκπληξη πείθοντας τους..άραβες του Hermes να εισφέρουν στην αύξηση; Πάντως η πλευρά Δαυίδ, απ΄ ότι μαθαίνουμε, προχωρά με γνωστό κυπριακό όμιλο στην εκπόνηση σχεδίου για τον όμιλο.Αναμείνατε εκπλήξεις.

      ΜΟΗ. Την είδα στα 8,75 ευρώ, υψηλό ημέρας, και θυμήθηκα αυτό, που μου έλεγε φίλος ως η Motor Oil παραδοσιακά κάνει μία ανοδική κίνηση προς το τέλος του έτους. Και εγώ της παράδοσης είμαι και τα υψηλά έτους των 9,37 από τις 18/2 μου φαίνονται εφικτός στόχος. Αλλωστε ο Πέτρος Τζαννετάκης μεθοδικός και πείσμων κάνει άριστη δουλειά τα τελευταία χρόνια.

     MIG. Ενδοσυνεδριακά έπιασε τα 0,502 ευρώ. Γύρισε μεν στα 0,488 ευρώ αλλά ο Αντρέ χρειάζεται μία άνοδο. Και θα την παλέψει.

     ΤΕΝΕΡΓ. Στα υψηλά ημέρας των 3,52 ευρώ η μετοχή, που υποστηρίζεται από ΄΄γερά χέρια΄΄. Εχει υψηλό έτους τα 3,624 ευρώ, στις 16/5, γιατί όχι.


       ΕΥΑΘ. Κολιάτσου- Παγκράτι έχουν κάνει οι Γάλλοι την διαδρομή Παρίσι-Θεσσαλονίκη, τέτοιο είναι το ενδιαφέρον τους για το ΄΄νερό΄΄ της συμπρωτεύουσας. Πάλι καλά, που έχει απ΄ευθείας η Aegean. Για να δούμε θα πείσουν τελικά οι SUEZ- Μπόμπολας τους αντιδρώντες στην εκχώρηση του ποσοστού του δημοσίου; Αληθεύουν όσα κυκλοφορούν για Μπουτάρη;

       ΟΛΟΤΑΧΩΣ. Είτε για ΄΄δεύτερο ΤΑΙΠΕΔ΄΄ που θα έχει την κυριότητα, έλεγχο, διαχείριση εκχώρησης συγκεκριμένων ΄΄φιλέτων΄΄ που έχουν βάλει στο μάτι οι ξένοι ή εκ βάθρων αναδιάρθρωση του Ταμείου με μεταφορά έδρας, αρμοδιοτήτων.     

   ΜΙΚΡΑ. Εμφανής η μετατόπιση λίγων κεφαλαίων και η επανεμφάνιση γνωστών ΄΄επενδυτικών κύκλων΄΄ σε επιλεγμένα της περιφέρειας. Από κοινού η Centric στα 0,29 ευρώ και ο Παρνασσός στα 0,328 ευρώ. Ξεχωριστά η AlCo στα 0,45 ευρώ.

Απ΄ ότι μαθαίνουμε η παλιά παρέα του Παγκρατίου (αθάνατε Καραβίτη...) ξανα-μαζεύτηκε, τα έβαλε κάτω και προχωρά σε στοχευμένες κινήσεις.

      ΛΑΓΚΑΡΝΤ. Ενα βήμα πριν την άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος φαίνεται πως βρίσκονται οι αρχές ου ερευνούν την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Αυτό διάβασα στο newmoney και σκέφτηκα λές να έχει δίκιο ο Γ. Δημητρομανωλάκης, ο οποίος υπογράφει το σχετικό κομμάτι. 

      ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. Προβοκάτσια ή βάσιμες οι φήμες (βγήκαν σε πολλά blogs)για κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων Παπακωνσταντίνου. Δύσκολο μου φαίνεται αλλά όλοι τους λ.χ. ακόμη και ο Γεωργίου ακλόνητος στη θέση του.


  ο λουμπινιάρης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: