Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΑ ΑΞΙΩΜΑ, ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΑ ΠΟΝΗΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΨΙΑ ...

 Tου “Αλιέως”
΄΄Εθαψαν επίσημα την λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες τέσσερεις΄΄ αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία, που μιλά για σκάνδαλο και ξεδιάντροπη ομολογία της κυβέρνησης.
   Ψαγμένο το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κλώσσα αλλά ο lobbystas θα επιχειρήσει να φωτίσει το θέμα πίσω στο παρασκήνιο.
     Θεωρώντας ένα αξίωμα, τρεις υποθέσεις, ένα πονηρό στοιχείο και μία υποψία θα προεκτείνουμε στα εξής.

   Ο Γιάννης Στουρνάρας ουδεμία δέσμευση έχει έναντι της λεγόμενης ΄΄παλιάς φουρνιάς΄΄, συγγενείς, γατιά σκυλιά στις λίστες δεν έχει ( όπως ο προ-προ κάτοχος του Γ. Παπακωνσταντίνου) άρα θεωρείται καθαρός από αυτή την πλευρά.

    Η πρώτη υπόθεση αφορά στην αδράνεια του ΣΔΟΕ για όλο το προηγούμενο διάστημα. Ας μην αναλύσουμε εδώ, τώρα τι ακριβώς τρέχει με το ΣΔΟΕ (εντάξει δεν είναι όλοι τους... καλόπαιδα) αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει μια...τρύπα στο νερό. Το γιατί είναι άλλο θέμα. Ομως η Τρόικα, ο Γ. Στουρνάρας θέλουν έσοδα και αυτά δεν μπορούν να τα συλλέξουν από τον παραχθεντα πλούτο, από τις ΄΄παλιές υποθέσεις΄΄ αλλά βγάζοντας τους μηχανισμούς στο δρόμο σήμερα,
     η δεύτερη υπόθεση σχετιζεται, πως με αυτόν τον τρόπο- περνώντας τις υποθέσεις στις ΔΟΥ- ξεπερνιέται το ΄΄αγκάθι΄΄ της παραγραφής (31/12/2013),
      η τρίτη με το ότι η λίστα Λαγκάρντ ( ειδικά αυτή, που έχει φορτισθεί τόσο πολύ πολιτικά) μένει στο προσκήνιο, άσχετα με το αν οι ΔΟΥ θα ανακαλύψουν...λαυράκια.
       Θα λέγαμε δηλαδή, πως ο Γ. Στουρνάρας κάνει μία ντρίπλα παρατείνοντας την περίοδο ερευνών ειδικά για τη λίστα Λαγκάρντ για δύο χρόνια. Το αν θα έχει αποτελέσματα αμφιβάλλουμε αλλά...επίσης θα βάλει το ΣΔΟΕ να δουλέψει για τρέχυσες υποθέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.  

 
      Το πονηρό στοιχείο είναι πιο ενδιαφέρον, καθώς η μεγαλύτερη ισραηλινή εφημερίδα Yediot Ahronot (κατ)ονοματίζει- την ημέρα της επίσκεψης του Αντ. Σαμαρά στο Ισραήλ σαν αντισημίτες δύο δικούς του, τον Μ. Βορίδη και τον Αδ. Γεωργιάδη αλλά και τον συν-εταίρο Ευ. Βενιζέλο. Η λεπτομέρεια είναι στην αναφορά της εφημερίδας στον Αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών, κυβερνητικό στήριγμα του Αντ. Σαμαρά αλλά ισχυρότατο βαρίδι (σύμφωνα με το Λαζαριδικό-Κρανιδιωτικό AntiNews) και τροχοπεδη για πολλούς λαικοδεξιούς. 

Υποψία μας είναι, πως το Τελ Αβίβ τα γνωρίζει όλα αυτά, πολύ καλά και ευελπιστεί πως συν τω χρόνω ( με την ανάλογη μεθόδευση βέβαια) θα μπορούσε κάποια στιγμή τον ρόλο του κυβερνητικού δεκανικιού, που τώρα έχει ο Μπένυ  να τον διαδραματίσει ένα δεξιότερο της ΝΔ λαικόδεξιό κόμμα (σαν την πιο σοβαρή...Χρυσή Αυγή, που πολύ διορατικά είχε πει ο Μπάμπης). Και εδώ αρχίζει να δένει το όλο θέμα.


       Με την βεβαιότητα, πως θα επανέλθουμε και μάλιστα σύντομα.   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Προχωράς πολύ lobbystas,
μπαίνεις πλέον σε ξένα χωράφια
και αρχίζεις να γίνεσαι επικίνδυνος.
Προσέχετε μάγκες μου.
Αρχίζετε και σκαλίζετε ξένα σκατά
και τους μπαίνετε στο μάτι.
Καλά άντερα, που λένε, lobbystas
από δω και πέρα.