Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ DEAL TOY OTE ...

Του “Αλιέως”
Κάτι ετοιμάζουν οι Γερμανοί στον ΟΤΕ. Κάτι, που υπό προυποθέσεις θα μπορούσε να ενδιαφέρει και την χρηματιστηριακή πιάτσα, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες. Καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει, πως η γερμανική πλευρά έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για την υποβολή δημόσιας προσφοράς στον ΟΤΕ και ό τι μάλιστα βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική πλευρά για την συμφωνία του τιμήματος.
Θυμίζουμε, πως η Deutsche Telekom ελέγχει περίπου το 40% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ (αγορασμένο σε τιμές...αστρονομικά υψηλότερες από Βγενόπουλο και ελληνικό Δημόσιο). Στην αγορά εδώ και καιρό κυκλοφορεί η φήμη, πως η Telekom έχει ΄΄μαζέψει΄΄ ένα επιπλέον σεβαστό ποσοστό (γίνεται λόγος για 5-8%) σκουπίζοντας μέσω

 παρένθετων χαρτοφυλακίων από τα ιστορικά ελάχιστα των 1,09 ευρώ (!) που σημειώθηκαν στις 5 Ιουνίου 2012. Ακολούθησε ένα ράλι-δίπλωμα της μετοχής με απόδοση της τάξης του (σχεδόν) 100% ενώ μετά και τη συνεδρίαση της 13/7 αποφέρει 72,9% σε διάστημα ενός μηνός.
Η ίδια πηγή ισχυρίζεται, πως στο παιχνίδι ΄΄σκουπίσματος΄΄ από τα ιστορικά ελάχιστα ακολούθησαν και συμμετείχαν 3-4 ελληνικά σπίτια, συγκεκριμένοι παράγοντες και τελικοί πελάτες ξένων οίκων. Οι κινήσεις φέρεται να έγιναν με γνώμονα την πληροφορία, πως οι Γερμανοί προσφέρουν 3 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η ελληνική πλευρά ζητά 4 ευρώ. Σημειωτέον, πως η τρέχουσα τιμή κυμαίνεται στα 2,25 ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κύριοι ανάδοχοι (και εγγυητές ) της διαδικασίας φέρεται να είναι η Deutsche Bank και η HSBC.
Στην περίπτωση, που προχωρήσει η διαδικασία υπεργολαβίες αναδοχής λογικά θα εξασφαλίσουν και τα γνωστά εγχώρια σπίτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: