Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΩΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ...

Του “Αλιέως” 
Την διανομή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαίου 2012. Σε επόμενη ΓΣ η απόφαση για την επιστροφή κεφαλαίου. Με μία λιτή ανακοίνωση οι επικεφαλής του ομίλου μετέθεσαν για ευθετότερο χρόνο την αρχική απόφαση τους για επιστροφή κεφαλαίου. Κίνηση, που είχε συζητηθεί αρνητικά ακόμη και από μέλη του Δ.Σ των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, ενώ πρόσφατη αναφορά του Lobbystas.gr μάθαμε, πως προκάλεσε εκνευρισμό σε 2-3 μη τραπεζικά στελέχη.

Οπως μας εξηγούσε μέλος του Δ.Σ ΄΄η επόμενη γ.σ θα συγκληθεί μετά τις εκλογές και η απόφαση πιθανόν να εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της κάλπης΄΄ .

Διαβάζοντας όμως την σχετική ανακοίνωση δεν μπορούμε να μην εστιάσουμε σε μία-δύο επουσιώδεις- εκ πρώτης αναγνώσεως- κινήσεις, που κατά την εκτίμηση μας έχουν την σημασία τους και αυτό θα φανεί στη συνέχεια.
Κρατάμε λοιπόν στα υπόψιν 

     - την επικύρωση της εκλογής  των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  Αλεξίου Π ι λ ά β ι ο υ  και Κωνσταντίνου Βουσβούνη σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Αρτέμη Θεοδωρίδη και Σπυρίδωνα Παντελιά, αντιστοίχως. Καθώς και τον ορισμό του Κωνσταντίνου Μ η τ ρ ό π ο υ λ ο υ   ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους. Σε κάθε πόστο χωμένος ο...τσάρος του ΤΑΙΠΕΔ.

       - τη  μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά ποσό 5.229.485,04 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 0,08 ευρώ και καταβολή του αντίστοιχου ποσού στους μετόχους και τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας άρθρου 5 του Καταστατικού. Τέτοια πρεμούρα δηλαδή, μέχρι και τροποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού ωρέ παλληκάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: