Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΕΝΑΣ «ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ» ΡΗΤΟΡΑΣ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ ... (UPDATE 23.32)


















Μιλώντας στην Α΄ Επαναληπτική Τακτική Γενική 

 Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό  στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σάλλας αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό της τράπεζας για το επόμενο διάστημα και στις κινήσεις του ιδρύματος για τα στήριξη της εθνικής οικονομίας. «Η πορεία των τραπεζών εξαρτάται από τη συνολική πορεία της οικονομίας. Στόχος μας είναι η άντληση ρευστότητας από την αγορά και η σταδιακή απεμπλοκή μας από τη χρηματοδότηση του Ευρωσυστήματος», δήλωνε  ο κ. Σάλλας. Ο ίδιος τόνισε πως η στρατηγική του ιδρύματος θα εστιάσει στη διάθεση ρευστότητας στην αγορά, στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, και στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών δράσεων. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Πειραιώς, στόχος είναι η Γενική Τράπεζα (Geniki Bank) να αναβαθμισθεί σε φορέα αναχρηματοδότησης επιχειρηματικών δανείων, κυρίως επισφαλών επιχειρηματικών χορηγήσεων, ο οποίος θα δίνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα προχωρεί σε διεθνείς συμπράξεις, ώστε να προσφέρει ανταγωνιστικούς όρους χρηματοδότησης στις επιχειρήσεις πελάτες του Ομίλου.

Λίγες μέρες πριν λέγαμε «ΕΙΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ...»(ΕΔΩ) και τα παραπάνω λεχθέντα από τον Μιχάλη ΑΠΑΝΤΟΥΝ ακριβώς στην ανάρτηση. Γνωρίζοντας το ακροατήριο του, ρητόρευσε με έντονα στοιχεία ρομαντισμού αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ποιότητα του ανδρός τραπεζίτη. Τι μας είπε; Ότι η Geniki θα αναβαθμισθεί σε φορέα αναχρηματοδότησης και κυρίως επισφαλών επιχειρηματικών χορηγήσεων, θα δίνει συμβουλευτικές υπηρεσίες και θα προχωρεί σε διεθνείς συμπράξεις. Προανήγγειλε λοιπόν την μετατροπή της Geniki σε ΚΕΠ!!! Η Geniki δεν μπορεί να αναχρηματοδοτήσει ούτε ένα σουβλατζίδικο. Κατά πόσο ας πούμε τα εκατομμύρια του αυτοκινητά Σφακιανάκη ε; Θα συμβουλεύει. Δλδ; Θα συμβουλεύσει τον Σφακιανάκη να πουλά αυτοκίνητα στους κινέζους; Τι άλλο να τον συμβουλεύσει; Διεθνείς λέει συμπράξεις. Οι ξένοι θα συμπράξουν στην τελειωμένη χρεοκοπημένη ελληνική επιχείρηση για να σώσουν τον έλληνα επιχειρηματία; Αχ πόσο ρομαντισμό κρύβεις Μιχάλη μου. Όπως λοιπόν το ελληνικό δημόσιο δημιούργησε τα ΚΕΠ επειδή οι φορείς του δημοσίου τα έξυναν μέρα νύχτα, έτσι έρχεται τώρα ο Μιχάλης και θα «ιδρύσει» μια καλή τράπεζα που θα τα κάνει όλα, γιατί η Πειραιώς προφανέστατα δεν μπορεί. Βέβαια είπε και μια μεγάλη αλήθεια. Στόχος μας είναι η άντληση ρευστότητας από την αγορά και η σταδιακή απεμπλοκή μας από τη χρηματοδότηση του Ευρωσυστήματος. Μόνο αυτό τον ενδιαφέρει. Ρευστότητα έρχεται από τις καταθέσεις, για αυτό και μόνο αγοράζει με αέρα τα πάντα, ρευστότητα θα έρθει με τους πλειστηριασμούς ή εκείνα τα κοράκια που έχουν έρθει ε Μιχάλη μου, ρευστότητα έρχεται με απολύσεις εργαζομένων, ρευστότητα δίνει όμως και το χρηματιστήριο.

 Ο λύκος και εάν γέρασε λοιπόν, Μιχάλης έμεινε ...

Υ.Γ Αληθεύει ότι ο μεγάλος Καραμούζης θα είναι η έκπληξη σου;


Μιχάλη να συνεχίσω πιο κάτω στον ισολογισμό;  
Είμαι στη πρώτη σελίδα ακόμη. 
Αμαρτία που λέει και η διαφήμιση...  



                

7 σχόλια:

yellowbird είπε...

Ποια είναι η πέτρα του σκανδάλου, σύμφωνα με την αναφορά του Reuters; Όπως γνωρίζουμε, οι ελληνικές τράπεζες πάσχουν, από τότε που ξέσπασε η κρίση, από έλλειψη κεφαλαίων. Σύμφωνα με τις επιταγές τόσο της ΕΒΑ όσο και της τρόικα, οι ελληνικές τράπεζες έπρεπε να καταβάλουν προσπάθεια εξεύρεσης κεφαλαίων. Αρχικά, ιδιωτικών και, εφόσον δεν τα έβρισκαν, δημοσίων (μέσω της επανακεφαλαιοποίησης που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση δανειζόμενη, δυστυχώς, η ίδια από το EFSF). Οι τραπεζίτες τρέμουν τα κεφάλαια του EFSF καθώς αυτά δίνονται με αντάλλαγμα μετοχών, κάτι που μειώνει το δικό τους ποσοστό ιδιοκτησίας των τραπεζών, θέτοντας σε κίνδυνο της εξουσία τους εντός των ΔΣ των τραπεζών (και όλα τα «καλούδια» που αυτή τους εξασφαλίζει). Για αυτό, εύλογα, προτιμούν τα ιδιωτικά κεφάλαια, ιδίως φίλα προς αυτούς προσκείμενων επιχειρηματιών. Έλα όμως που τέτοια κεφάλαια στον καιρό της κρίσης δεν υπάρχουν; Τότε, τι νομίζετε ότι σκαρφίζονται οι καλοί τραπεζίτες;
Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, σε γενικές γραμμές, συνέβη το εξής καταπληκτικό: Την εποχή που η Τράπεζα Πειραιώς, υπό τον κ. Σάλλα, σχεδίαζε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας (σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρώπης και της τρόικα), ο κ. Σάλλας δημιούργησε τρεις off shore εταιρείες στην Κύπρο (μαζί με τα δύο του τέκνα). Αυτές οι εταιρείες, δανείστηκαν από τον τραπεζικό όμιλο Marfin Egnatia Bank (που ελέγχει ο κ. Βγενόπουλος) γύρω στα 113 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία χρήματα αγοράστηκαν μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που ο ίδιος ο κ. Σάλλας αποφάσισε).

yellowbird είπε...

• Σύμφωνα με το άρθρο του Reuters, ο κ. Σάλλας έχει ξαναδανειστεί από άλλη πτωχευμένη τράπεζα με στόχο την αγορά μετοχών της τράπεζάς «του». Ποια τράπεζα; Την Proton του κ. Λαυρεντιάδη από την οποία φέρεται να δανείστηκε 70 εκατομμύρια πριν τις ζημίες από την πτώχευση της Proton αναλάβει ο έλληνας φορολογούμενος.
Αν τα παραπάνω, που καταγγέλλει το Reuters, αληθεύουν, έχουμε στα χέρια μας ένα σκάνδαλο αξιώσεων. Ένα σκάνδαλο που (α) παραπέμει σε insider trading, (β) εγείρει ζητήματα που αφορούν τον Έλληνα φορολογούμενο (ο οποίος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της Proton) και (γ) αφορά επισταμένη προσπάθεια εξαπάτησης των ευρωπαϊκών αρχών επιτήρησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

yellowbird είπε...

Οι 20 εταιρείες που «καίνε» τον Μιχάλη Σάλλα
E-mail
Εκτύπωση

ΣάλαςΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Σε μείζον σκάνδαλο εξελίσσεται η προσπάθεια ανώτατων στελεχών της...

Τράπεζας Πειραιώς, να αποτρέψουν τις διωκτικές αρχές από τη διερεύνηση των καταγγελιών για την ύπαρξη εγχώριων και υπεράκτιων εταιρειών, που εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, ορισμένες ενέργειες – με την επίφαση μιας ομιχλώδους νομιμότητας – θυμίζουν πρακτικές σκοτεινών μηχανισμών και παραδικαστικών κυκλωμάτων αφού, με προφανή στόχο τον εκφοβισμό, παρακολουθούνται τηλεφωνικές συνομιλίες με δημοσιογράφους και δικηγόρους, εξαφανίζονται δικογραφίες από εισαγγελικά γραφεία και «καταστρέφονται» μαγνητοφωνημένα πρακτικά σε αστικές δίκες που αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς!

Το directnews.gr αποκαλύπτει σήμερα, ότι ανάμεσα στις τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί με… νομότυπο τρόπο, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι και εκείνες που έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας, Αριστέα Μπουγάτσου, και της Καθημερινής, Τάσος Τέλογλου, με την πρώην διευθύντρια της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο, Αγγελική Αγούλου.

Οι σχετικές συνομιλίες περιλαμβάνονται στα 32 CD, τα οποία περιέχουν περίπου χίλιες υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε πραγματοποιήσει η Α. Αγούλου, τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012.

Ωστόσο, απ’ αυτές έχουν απομαγνητοφωνηθεί μόνον 17 !) στις οποίες οι συνομιλητές αναφέρονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, σχετικά με τις έρευνες των αρμοδίων αρχών για τα «πεπραγμένα» ανώτατων στελεχών της Τράπεζας…

Το συγκεκριμένο γεγονός καταδεικνύει την προσπάθεια των εν λόγω στελεχών να “απειλήσουν” με δικαστικές περιπέτειες δημοσιογράφους που ερευνούν την υπόθεση ή στην καλύτερη περίπτωση να τους «μπουκώσουν» με διαφημιστικές καταχωρήσεις της Πειραιώς!

yellowbird είπε...

Η υπεξαίρεση των 43 εκ. ευρώ

Όπως έχουμε γράψει, η Αγγελική Αγούλου το καλοκαίρι του 2007 κατηγορήθηκε από τη Διοίκηση της Πειραιώς για υπεξαίρεση από προθεσμιακές καταθέσεις πελατών, περίπου 43 εκατομμυρίων ευρώ από το υποκατάστημα της Ζακύνθου.

Όμως, στα τέλη του 2011, το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος της κρίθηκε, τόσο από τον εισαγγελέα Πατρών όσο και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ως αόριστο.

Έτσι, η δικογραφία επέστρεψε στον αρμόδιο ανακριτή, ώστε να προχωρήσει στη σύνταξη νέου κατηγορητηρίου και ως τότε στην πρώην διευθύντρια της Πειραιώς επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ωστόσο, η ίδια από την πρώτη στιγμή αρνείται την κατηγορία της υπεξαίρεσης.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι η Διοίκηση της Τράπεζας την εκδικείται επειδή αρνήθηκε να εκταμιεύσει και στη συνέχεια αποκάλυψε στη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο της χορήγησης από την Πειραιώς παράνομου δανείου, ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην δήμαρχο Ζακύνθου, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο.

Με αφορμή μάλιστα τις καταγγελίες της, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία όμως… κατά σατανική σύμπτωση εξαφανίστηκε από τα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου!

Έτσι, η συγκεκριμένη δικογραφία έπρεπε να ανασυσταθεί, έργο που διήρκεσε δύο ολόκληρα χρόνια, καθώς η ανασύσταση ολοκληρώθηκε το 2009. Αλλά αν και έχουν περάσει άλλα τρία χρόνια από τότε, εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο... της προκαταρκτικής εξέτασης!

Παράλληλα, η πρώην διευθύντρια έχει προσκομίσει στο ΣΔΟΕ, κατάλογο με 20 εγχώριες αλλά και offshore εταιρείες, για τις οποίες ισχυρίζεται ότι ανήκουν στο στενό περιβάλλον του προέδρου της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα και διαπλέκονται σε παράνομες δανειοδοτήσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, κάποιες από αυτές αναφέρονται και στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για το σκάνδαλο της Proton Bank, αλλά αποκρύπτονται επιμελώς τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις συγκεκριμένες offshore.

yellowbird είπε...

Τα στοιχεία τα οποία καταφέραμε να συλλέξουμε, μέχρι στιγμής, είναι συγκλονιστικά και φυσικά θα τα δημοσιοποιήσουμε, ξεκινώντας από τις εταιρείες «ειδικού σκοπού» και «ειδικής σχέσης», οι οποίες φέρεται να σχετίζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τον Μιχάλη Σάλλα και το στενό επαγγελματικό και οικογενειακό του περιβάλλον.

Αυτές, σύμφωνα με τις καταγγελίες, παρουσιάζουν πολύ περίεργες οικονομικές δραστηριότητες και είναι οι εξής:

1) ΙΑΝΤΙΣ LIMITED 2) "ΒΡΑΤΖΑΝΟ" LTD, 3) BEL-GLOBAL INC, 4) NESFIELD ΣΑ, 5) ΠΟΝΤΕ FINANCE LTD, 6) ELLENSBURG, 7) DEALAND, 8) FONBALNQUE, 9) MGS REAL ESTATE, 10) MS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕ, 11) MED-CITY, 12) MOORSTORE, 13) ΣΕΜΕΛΗ, 14) ΧΑΙΡΕΑΣ, 15) ΩΚΥΘΟΗ, 16) ΑΛΚΜΑΩΝ, 17) STORMONT, 18) AVECMAC και 19) WOODFIN.

Ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι δημοσιογράφοι του directnews.gr ούτε τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων υπήρξαν ποτέ, ούτε φιλιππινέζες και ορντινάτσες εκδοτών, τραπεζιτών εφοπλιστών και μεγαλοβιομηχάνων.

Αν αποδειχθεί, ότι η πρώην διευθύντρια του υποκαταστήματος της Ζακύνθου, υπεξαίρεσε χρήματα και εκβιάζει τους διοικούντες την Πειραιώς, να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Όμως, θα πρέπει να ελεγχθούν και αυτά που εκείνη έχει καταγγείλει τόσο ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσο και ενώπιον των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

Γιατί, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, οι αρμόδιοι έκαναν τα πάντα… για να μην κάνουν τίποτα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-2-2012 από directNEWS.gr

yellowbird είπε...

Λομπύστα Προβόπουλος και Σάλας πρέπει να πάρουν σειρά . Θα μου πεις ότι τον ΛΛ δεν τον έχουν διώξει ακόμα για τα δις της ΠΡΟ . Μήπως καλύπτουν Προβόπουλο, Σάλα και Βγενό ;

Κάποτε πρέπει να ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος .

yellowbird είπε...

Συγκεκριμένα, το Reuters επισημαίνει ότι ο κ. Σάλλας, η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά, μέσω εταιρειών επενδύσεων έχουν συναλλαχθεί με την Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς να το γνωρίζουν οι μέτοχοί της.

Ο Μιχάλης Σάλλας με τη σύζυγό του Σοφία ΣτάικουΌπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι εταιρείες αυτές αποκτούσαν ακίνητα σε ακριβά προάστια της Αθήνας και τουλάχιστον ένα οίκημα σε ελληνικό νησί, χρηματοδοτούμενες από την Τράπεζα πειραιώς.

Στη συνέχεια, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, νοίκιασαν τουλάχιστον επτά από τα κτίρια στην τράπεζα, η οποία τα χρησιμοποιούσε για την στέγαση καταστημάτων της.

Επιπλέον, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η Τράπεζα Πειραιώς αγόραζε ιδιοκτησίες από τις εταιρείες αυτές και χρηματοδοτούσε άλλες εταιρείες για την αγορά ακινήτων από τις επιχειρήσεις της οικογένειας Σάλλα.

Το Reuters τονίζει ότι η πιο ασυνήθιστη συναλλαγή έγινε το 2006 και αφορούσε τρεις ξεχωριστές ιδιοκτησίες, οι οποίες πωλήθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς μέσω τριών διαφορετικών εταιρειών.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι εταιρείες αυτές αγόρασαν τα τρία ακίνητα από τις οικογενειακές επιχειρήσεις του κ. Σάλλα σε πολύ χαμηλή τιμή και στη συνέχεια τα πούλησαν στην Τράπεζα Πειραιώς στη διπλάσια αξία.

Επιπλέον, αναφέρεται στο σχετικό άρθρο ότι το κέρδος τους διαμορφώθηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες στα 6 εκατ. ευρώ, αποφέροντας μία απόδοση της τάξης του 160%.