Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΓΙΩΡΓΗ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΟΛΑ ;


Ο  Προβόπουλος είπε στον Πρόεδρο ότι τον περασμένο μήνα συνεχίστηκαν οι εισροές κεφαλαίων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα κατά 2 δισ. ευρώ και ότι από τον Ιούνιο έχουν επιστρέψει περί τα 16 - 17 δισ. ευρώ. Η επιστροφή λέει των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα γίνεται λόγω της ομαλοποίησης του κλίματος.

Η ίδια η αγορά όμως εκπέμπει άλλα μηνύματα. Με την πάγια πλέον πρακτική που έχει καθιερωθεί δηλ ο τραπεζικός λογαριασμός του καθενός να είναι όχι ονομαστικός αλλά να έχει "συνδικαιούχους" από την εφορία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, την τροχαία μέχρι όποιον άλλο μπορείτε να φανταστείτε, αναρωτιέμαι ποιος νοήμων δεν κρατά λογαριασμό με ένα υπόλοιπο 200 ευρώ, αλλά έχει τις αποταμιεύσεις του ελεύθερες "εις χείρας τρίτων" και όχι στη μαξιλαροθήκη του.


 Άσε που για αγορές άνω των 1.500 ευρώ απλά τις σπας σε μικρότερα ποσά. Μήπως λοιπόν η επιστροφή των κεφαλαίων είναι χρήμα που κάνει βόλτες πέριξ των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών από το εξωτερικό και όχι της μαρίδας;             

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είσαι λάθος. Οι καταθέσεις πραγματι επιστρεφουν (φυσικά με ρυθμό μικροτερο από αυτόν που έφευγαν πριν τις εκλογές). Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στα στατιστικά της ΤτΕ που φαίνεται ότι οι καταθέσεις στην κατηγορία Νοικοκυριά και Στις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις αυξάνονται από τον Ιούνιο-Ιούλιο και μετα

yellowbird είπε...

Επιστρέφουν καταθέσεις από την Κύπρο .
Σε γενικές γραμμές οι καταθέσεις θα μειώνονται συνεχώς λόγω άντλησης ρευστού από το δημόσιο, τις τράπεζες και λόγω ύφεσης και ανεργίας .

Στα άλλα συμφωνώ με τον λομπύστα . Οι τραπεζίτες έβγαλαν τα μάτια τους μόνοι τους για άλλη μια φορά . Πρέπει να είναι πολύ ηλίθιος και ανεύθυνος κάποιος αν διατηρεί λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες .