Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΄΄ΞΕΧΝΟΥΝ΄΄ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ...

Tου “Αλιέως”
Προς παραγραφή και η περιβόητη υπόθεση των συμβάσεων ψηφιοποίησης του ΟΤΕ με την Intracom, αξίας 963,7 εκατ. ευρώ.

 Οι συμβάσεις (8.004/97 και 8.004/97) συναντώνται ακόμη και σήμερα στις χρονίζουσες έρευνες των εφετών-ανακριτών, που χειρίζονται την υπόθεση Siemens. To θέμα υπενθύμισε τελευταία η Ελευθεροτυπία (σε ρεπορτάζ της Αντωνίας Ξυνού)) εν μέσω ολοκληρωτικής σιωπής συστημικών και μη ΜΜΕ.
 
   Το ζητούμενο βέβαια, είναι ότι για 16 χρόνια μετά την σύναψη των συγκεκριμένων συμβάσεων, πλησιάζει η παραγραφή των όποιων κακουργηματικών ενεργειών υπήρξαν στην εν λόγω υπόθεση που ακόμα και σήμερα επηρεάζει έρευνες. Ο lobbystas.gr ξαναδιαβάζει τα αποκαλυπτικά άρθρα της Αριστέας Μπουγάτσου και θυμίζει, πως τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση δωροδοκίας της Siemens και ομόφωνα είχε ψηφιστεί πως  θα πρέπει να διενεργηθεί προκαταρτική έρευνα σχετικά με την υπόθεση.

Μόνο που, όπως αναφέρουν κύκλοι της Δικαιοσύνης, αυτό το ψήφισμα δεν έγινε ποτέ αίτημα της Βουλής προς την Δικαιοσύνη και έτσι η έρευνα δεν ξεκίνησε ποτέ.

 Και τώρα δύο  και πλέον χρόνια μετά το ψήφισμα της βουλής, η υπόθεση πάει γοργά προς την παραγραφή. Αξιοσημείωτο, φυσικά, το γεγονός πως οι βουλευτές που είχαν συμμετάσχει τότε σε εκείνη την επιτροπή, ενώ ψηφίσαν μετά δεν νοιάστηκαν έκτοτε  για το αν  αυτό που ψήφισαν δεν εφαρμόστηκε, ούτε ξανασυζητήθηκε.


Ωστόσο είναι οι ίδιοι (οι βουλευτές) που έφτασαν στο σημείο πρόσφατα να συναινέσουν στην φυλάκιση όσων χρεωστούν (από ) 5.000 ευρώ σε φόρους τη στιγμή που αποδεδειγμένα ο φοροεισπρακτικός (;) μηχανισμός τους δεν ακουμπάει καν τους ημέτερους και κάθε λογής μεγαλόσχημους .

    Παραγραφή λοιπόν για τον Κόκκαλη, και τον κάθε...Κόκκαλη, εξανδραποδισμός για το πόπολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: