Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

FAMILIA ...

Δημοσίευση:  15/09/1996 – Το Βήμα

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση στη νέα διαμάχη που έχει ξεσπάσει, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, ανάμεσα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη έδωσε με απόφασή του το Πρωτοδικείο Αθηνών. 

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων), ορίστηκαν δύο παιδιά του Νίκου Βαρδινογιάννη ­ Παύλος και Δημοσθένης ­ προσωρινοί διαχειριστές πολλών εταιρειών που έχουν κληρονομήσει από κοινού με τα αδέλφια τους Ιωάννα και Πύρρο από τον πατέρα τους που υπήρξε ο ιδρυτής της οικονομικής «δυναστείας».

Η πρόεδρος πρωτοδικών κυρία Ελένη Μαλιαράκη, η οποία προσφάτως προήχθη σε εφέτη, εξέδωσε την απόφασή της κρίνοντας την αίτηση που είχε καταθέσει στο δικαστήριο ο γιος τού Νίκου Παύλος, με την οποία εστρέφετο κατά των αδελφών του Ιωάννας και Πύρρου. 

Ο Παύλος ζητούσε να οριστεί ο ίδιος ή ο αδελφός του Δημοσθένης διαχειριστής σε πέντε εταιρείες που εδρεύουν στον Παναμά καθώς και στις επιχειρήσεις «Βαρνίμα - Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις» και «ΣΕΚΑ» που έχουν έδρα τους η μια τον Πειραιά και η άλλη την Αθήνα.

Στο αίτημα αυτό αντιδρούν έντονα τα παιδιά τού Νίκου Ιωάννα και Πύρρος που, όπως είπαν και στο δικαστήριο, «δεν έχουν διαφορές με τον αδελφό τους Παύλο, αλλά με τους θείους τους Βαρδή και Θεόδωρο, οι οποίοι ως σήμερα διαχειρίζονται την περιουσία του πατέρα τους και με τους οποίους έχει συνταχθεί ο Παύλος Βαρδινογιάννης».

Μάλιστα η Ιωάννα και ο Πύρρος ζήτησαν να οριστούν διαχειριστές της περιουσίας τους τόσο η Ιωάννα όσο και ο Παύλος ή σε αντίθετη περίπτωση τρίτα πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και αποδοχής.

 Τελικά, το δικαστήριο, με την απόφασή του (αριθμός 25031), δέχθηκε καθ' ολοκληρία τα επιχειρήματα του Παύλου Βαρδινογιάννη και τον όρισε μαζί με τον Δημοσθένη διαχειριστές της σημαντικής περιουσίας που έχουν από κοινού όλα τα παιδιά του Νίκου Βαρδινογιάννη.

Στο ερώτημα γιατί ο Παύλος και όχι η Ιωάννα Βαρδινογιάννη, η δικαστής δίδει στο σκεπτικό της απόφασης την εξής απάντηση: 


Ο Παύλος έχει επιτυχημένη επιχειρηματική πείρα, γι' αυτό και πρέπει να αναλάβει τη διαχείριση. Αντίθετα για την Ιωάννα Βαρδινογιάννη, ενώ δέχεται πως διαθέτει σοβαρές σπουδές σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, δεν αποδέχεται ότι διαθέτει και την ανάλογη πείρα.

Με την απόφαση, ο Παύλος Βαρδινογιάννης έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει τις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών στις οποίες ορίζεται προσωρινά διαχειριστής, να ορίσει νέα μέλη στο διοικητικό τους συμβούλιο και επιπλέον να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που κρίνονται αναγκαία για να αναπτυχθούν οικονομικά οι συγκεκριμένες εταιρείες.

Μετά την έκδοση της απόφασης που λύνει προσωρινά τις διαφορές της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η πλευρά της Ιωάννας και του Πύρρου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αντιδράσει με κατάθεση τακτικής αγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: