Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ...

Tου “Αλιέως”
         Μεταφέρουμε ως έχει την χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς/ΣΕΤΑΠ

   ΄΄Ο Σύλλογός μας εκφράζοντας την πάνδημη θέληση των εργαζομένων στην ΑΤΕ, έτσι όπως εκδηλώθηκε στον μεγαλειώδη αγώνα του περασμένου καλοκαιριού, με τον πολύπλευρο αγώνα που δόθηκε κι όπως αποφασίστηκε σε σειρά συνελευσιακών διαδικασιών, προχώρησε σε προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας με αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων, που προκάλεσαν τη διάλυση της ΑΤΕ και το χάρισμά της. (Διάβαζε : Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ! ).
Η προσφυγή του ΣΕΤΑΠ στρέφεται κατά της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος, επιζητώντας την ακύρωση των δικών τους αποφάσεων κι όχι εναντίον της Πειραιώς.
Παρ΄ όλ΄ αυτά, η τελευταία, επέλεξε με δική της πρωτοβουλία, να γίνει αντίδικος του Σωματείου, προχωρώντας, πρόσφατα σε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του δημοσίου και της Τ.Ε. για να υπερασπιστεί το «Deal» και τους όρους του. (Διάβαζε : ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΣτΕ.).
Δυστυχώς οι αρμόδιοι της Τράπεζας δεν παρέμειναν στην παραπάνω ενέργεια, αλλά προχωρούν και σε μια απαράδεκτη, όσο και απέλπιδα προσπάθεια προσεταιρισμού «ομοδίκων της», ανάμεσα στο προσωπικό της ΑΤΕ !

Πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες μας αναφέρουν, πως εδώ και μέρες σειρά στελεχών, που προέρχονται από την Αγροτική και πήραν θέσεις μόλις πρόσφατα, με την διαμόρφωση του νέου Οργανογράμματος, καλούνται σε «ειδικό» γραφείο της διοίκησης, όπου πιέζονται να υπογράψουν μια έτοιμη εξουσιοδότηση, προς τους νομικούς της Τράπεζας, προκειμένου οι τελευταίοι να τους εκπροσωπήσουν στη δίκη του Απριλίου στο Συμβούλιο Επικρατείας και να τους εμφανίσουν, ως ευθυγραμμισμένους και υποστηρίζοντες την παρέμβαση και τα επιχειρήματα της Πειραιώς !
Οι πληροφορίες περιγράφουν έντονες πιέσεις, με σαφέστατα υπονοούμενα, για «ό,τι ήθελε συμβεί.», στην περίπτωση μη συμμόρφωσης «προς τας υποδείξεις !...».
Ο Σύλλογος καταγγέλλει, σ΄ όλους τους εργαζόμενους, αυτή την πρακτική και θα την καταγγείλει και στα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα, ενώ σε συνεργασία με τους νομικούς του συμβούλους, μελετώνται και άλλες ενέργειες πολιτικού και νομικού χαρακτήρα.
Σε μια πρώτη προσέγγιση της εξέλιξης, οι νομικοί μας σύμβουλοι χαρακτήρισαν το γεγονός, ως έκφραση πανικού και την όλη προσπάθεια ως απέλπιδα, που δεν πρόκειται να έχει οποιαδήποτε επίδραση στη δίκη, καθώς είναι ευκολότατο να αποκαλυφθεί, ως ένα αποτέλεσμα εκβιαστικών ενεργειών, απέναντι σε εργαζόμενους, που πρόσφατα τοποθετήθηκαν σε διευθυντικές θέσεις κι έχουν σε εκκρεμότητα, ακόμα, την υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας.
Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της εξευτελιστικής διαδικασίας, αρκεί ν΄ αναφερθεί και το γεγονός, πως στην περιβόητη «εξουσιοδότηση», (αντίστοιχη της θρυλικής «δήλωσης».), που καλούνται να υπογράψουν τα στελέχη - «δηλωσίες», περιλαμβάνονται αντιρρήσεις, ακόμα και στο αίτημα ακύρωσης της απόφασης του υπουργού οικονομικών, για την καταβολή στους απολυθέντες της ΑΤΕ, του 50% της νόμιμης αποζημίωσης κι όχι του 100%. Οι αρμόδιοι της Πειραιώς θα παρουσιάσουν τα παραπάνω «στελέχη τους», να δηλώνουν ενώπιον του Δικαστηρίου, πως «δεν θέλουν ολόκληρη την αποζημίωσή τους, αλλά τη μισή.» !!! Και περιμένουν αυτό, να γίνει αποδεκτό και πιστευτό από τους δικαστές !... ΄΄.

    lobbystas.gr- όποιος θέλει να έχει και άλλες ΄΄πηγές ενημέρωσης΄΄ πέραν των συστημικών και του ΄΄κατεστημένου της Πειραιώς΄΄ για τα τεκταινόμενα  μπορεί να ανατρέχει και στο www.seate.gr.

   Επειδή έχει παραγίνει το κακό με την συμφωνία σιωπής της πλειονότητας των ΜΜΕ και των επαγγελματιών του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: