Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙ ΤΩΝ ΙΧΝΩΝ ...

Tου “Αλιέως”
Με τις υπογραφές των δύο πλευρών, τις ευλογίες του Συστήματος και επί θητείας Σαμαρά υλοποιείται το μέγα-σχήμα Εθνικής-Eurobank.

Με ανταλλαγή χαρτιών- σιγά μην γινόταν αλλιώς- με τον κ. Λάτση να μην έχει βάλει...σεντ (που λέει ο λόγος) όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και της σκληρής Μνημονιακής πολιτικής. Σα να λέμε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Απεναντίας, όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα έλαβε διαβεβαιώσεις και έμεινε συστημικός παίκτης και μέσα στο παιχνίδι. Εξασφάλισε και την περίφημη σύμβαση ανανέωσης του IBC του Golden Mal κ.λ.π αποκτώντας τεράστια εν δυνάμει μεταπωλητική υπεραξία. Ετσι όπως το πάει ο κυρ Σπύρος θα πάρει και καμία Μαρίνα στα νότια και όλα θα είναι μία χαρά.

Δικαιώνεται βέβαια και ο lobbystas που σε όχι και τόσο άσχετο τελικά χρόνο είχε ΄΄ πονηρευτεί΄΄ από τις αλλαγές με ουσία στο δ.σ της Eurobank. Μόνο και μόνο τα ονόματα των Α. Φράγκου, Γ. Δαυίδ και Ν. Στασινόπουλου ΄΄μιλούσαν΄΄. Οτι το ισχυρότερο από την καλούμενη ελληνική βιομηχανία αλλά και μία ευφυή κίνηση αυτήν της κ. Φράγκου. Ναυτιλιακός εφοπλισμός-με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ισχυρή γυναικεία παρουσία με πολλές διασυνδέσεις και στις δύο άκρες του Ατλαντικού και πολύ καλές σχέσεις με τον επικεφαλής της Εθνικής από την εποχή ακόμη που η εφοπλίστρια συμμετείχε στα επενδυτικά σχέδια του Α. Βγενόπουλου.

  Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συνέχεια σε όλα τα μέτωπα με τα μεγαλοστελέχη της Eurobank να έχουν μία...μικροανησυχία για το μέλλoν τους. Θεσιθήρες


κάποιοι από αυτούς θα αισθανθούν, πως υποβιβάζονται, πως υποτιμώνται με τη νέα ιεραρχία, που θα διαμορφωθεί.   Σύντομα θα καταλάβουμε για ποιόν ακριβώς λόγο παρενέβη από το Λονδίνο ο Νικόλας Καραμούζης, για το πως ακριβώς ΄΄ έσπασε΄΄ τη μετοχική θέση του ο κ. Λάτσης, εάν θα ΄΄πληρώσει΄΄ τώρα ο κ. Νανόπουλος μία τραγικά λαθεμένη απόφαση του (που σχετιζόταν με την επιμονή του να μην πωλήσει ο εφοπλιστής-επιχειρηματίας τη μετοχική θέση του, όταν η αποτίμηση της Eurobank ξεπερνούσε τα 6 δις ευρώ).   Είμαστε σχεδόν βέβαιοι, πως πολλά ερωτήματα και απορίες που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια θα βρουν τις απαντήσεις τους.

  Αφήνουμε για τελευταίο κάτι, που θα χρειαστεί πολύ βαθύ και προσεκτικό ψάξιμο αλλά θα γίνει. Μαθαίνουμε, πως στα χέρια της νέας διοίκησης περιήλθαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία-φωτιά, που αφορούν έργα και ημέρες προηγούμενων καταστάσεων. Δεν γνωρίζουμε πως αλλά ο Κυπαρίσσιος φέρεται να έγινε γνώστης σοβαρότατων ενδείξεων για σημεία και τέρατα, για περίεργες διαδρομές χρήματος που φέρεται να κατέληξαν σε τσέπες πολύ κλειστού συστήματος. Δεν θα πούμε για την ώρα κάτι περισσότερο, αλλά είμαστε επί των ιχνών. Για να βοηθήσουμε λίγο τους παλιότερους αναγνώστες του lobbystas ένα από τα κλειδιά της υπόθεσης, που όταν θα αποκαλυφθεί θα κλείσει σπίτια βρίσκεται στο σχόλιο μας της 26/6-Μεθαύριο κληρώνει.

Έχουν γνώσιν οι φύλακες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: