Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑ LOBBYSTAράδες.

Με cookies για το espressάκι σας. 



        ΓΔ- FTSE25. Ο μεν Γενικός Δείκτης στις 1.166 μονάδες ΄΄έγραψε΄΄ το υψηλό του, ο δε Ftse25 στις 387,05 υστερεί.
Ειδικότερα ο τελευταίος θέλει προσοχή γιατί στο διήμερο 16-20/5 σημειώθηκαν πολύ ΄΄πονηρές΄΄ τιμές. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16/5 ο Ftse25 με υψηλό ημέρας στις 407,36 έκλεισε στις 406,29 μονάδες με άνοδο 2,84%
Στη συνεδρίαση που ακολούθησε Δευτέρα 20/5 ο δείκτης με υψηλό ημέρας στις 410,18 ΄΄γύρισε΄΄ με απώλειες 2,87% για να κλείσει στις 394,61 μονάδες. Θυμίζουμε, πως από την διόρθωση της 20/5 ξεκίνησε ένας κύκλος υποχώρησης, που αρχές και μέσα Ιουλίου έδωσε ΄΄δύο χαμηλά΄΄ στην περιοχή των 270-275 μονάδων.

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπεσε παταγωδώς έξω στην περίπτωση της χώρας μας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega το προηγούμενο Σάββατο."Αυτό που πειράζει τώρα το Ταμείο είναι ότι αρχίζει και γίνεται κατανοητό ότι οι λανθασμένες προβλέψεις του είχαν ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος", συμπλήρωσε.

Η ο κ. Ρουμελιώτης είναι βαθειά νυχτωμένος (που δεν το πιστεύω) ή οι άνθρωποι του συστήματος συνεχίζουν το δούλεμα. Από την ζεστή αγκαλιά του ομίλου Πειραιώς ο ίδιος.

Η (τάχατες) λανθασμένη πολιτική επιβλήθηκε, εφαρμόστηκε ακριβώς επειδή ως...λανθασμένη θα παρήγαγε το αποτέλεσμα, που είχε μεθοδευτεί. Μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους, με παράλληλη αφαίμαξη της ευρω-περιφέρειας από το γερμανικό κέντρο.

ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Για παράδειγμα ο κλάδος της ξυλείας η Βαλκάν έχει διακόψει την παραγωγική της δραστηριότητα εδώ και χρόνια, η Shelman (η μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου) σταμάτησε πρόσφατα να παράγει επειδή η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα και η δεύτερη μεγάλη του κλάδου (η επίσης εισηγμένη Ακρίτας) παραμένει βέβαια εν λειτουργία, αλλά και αυτή πλήττεται από την κρίση, έχοντας κάποια ζητήματα με τον τραπεζικό της δανεισμό.
Πυκνώνουν και γίνονται όλο και επιθετικότερες οι φωνές βιομηχάνων, ανθρώπων της αγοράς για την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης (μια χαρά κυβίστηση έκανε τελευταία ο κ. Γκόρτσος της ΕΕΤ) και το πανάκριβο ρεύμα.

Mr Jumbo- Πως το είχε πει εκείνο το ωραίο ο Απόστολος Βακάκης, της Jumbo, ότι ΄΄... χωρίς την έμπρακτη υποστήριξη  στην παραγωγή και τον τουρισμό, ανάπτυξη δεν έρχεται΄΄   «Δυστυχώς, στην Ελλάδα ενώ προστατεύεται ακόμη και η καρέτα-καρέτα, ο μόνος απροστάτευτος είναι ο επιχειρηματίας» .

Εντάξει υπάρχουν και συγκεκριμένοι επιχειρηματίες- παντός καιρού- που επιβιώνουν μια χαρά και με το νέο γκουβέρνο, ενώ έχουν ρίξει γέφυρες και στα επόμενα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Νέο υψηλό στα 2,94 ευρώ την Παρασκευή αλλά ΄΄γύρισμα΄΄ από τα μέσα και μετά της συνεδρίασης με κλείσιμο κατά -1,38% στα 2,86 ευρώ.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ. Πρώτη και καλύτερη η Εθνική με 9,75 δις ευρώ, ακολουθεί η Πειραιώς με 8,07, τρίτη η Coca Cola Hellenic με 7,67, τέταρτη η Alpha Bank με 7,23 και μακράν πέμπτος ο ΟΤΕ με χρηματιστηριακή αξία 4,45 δις ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Μου θύμισε το παλιό-γνωστό ο ΄΄Αλιεύς΄΄ για τον ωραίο Ευάγγελο. Στο ταμπλό μια χαρά. Νέο υψηλό στα 5,79, τελική τιμή στα 5,72 ευρώ (3,79%). Το διάγραμμα του δείχνει επιστροφή στα υψηλά του Οκτωβρίου του 2009 (!) και τα 6,20 ευρώ. Σημειωτέον, πως ΄΄κορυφές΄΄ στα 6,20-6,40 ευρώ είχε σημειώσει και στις 12/6 του 2009. Επαναφορά 5ετίας, για γερούς παίκτες.

MLS. Νέα υψηλά στα 3,26 ευρώ για τον ΄΄πλοηγό΄΄ με ενδοσυνεδριακή κορυφή στα 3,30 ευρώ.

Σας είχα προιδεάσει για τον βασικό μέτοχο Γ. Καματάκη.


FOURLIS. Στα 3,51 ευρώ, με το ΄΄υψηλό΄΄ του στα 3,79 ευρώ από τις ΙΙ Οκτωβρίου.
Στα υπόψη όμως η από τις 27/9 έγκριση διάθεσης μετοχών (stock option) σε στελέχη της επιχείρησης με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης.  Σημειώνεται ότι οι μετοχές δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 1.507.678 μετοχές ήτοι το 2,96% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οσο για την τιμή θυμίζουμε ανώτατο όριο το κλείσιμο της 27/9 δηλαδή τα 3,32 ευρώ.

ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ. Ισχύει πάνω-κάτω, ότι και για τον Μυτιληναίο. ΄΄Γερά χέρια΄΄ στο χαρτί, έχουμε πει.

ΑΡΑΙΓ. Προγραμματισμένη η δική της πτήση και όχι charter. Απόδοση 157% από την αρχή του χρόνου. Στα 5,18-5,19 το νέο υψηλό για τη μετοχή και στα 367 εκατ. ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της Αεροπορίας Αιγαίου. Με Καθαρή Θέση 243,3 εκατ. ευρώ. Και όλο να πλησιάζει τα επίπεδα εισαγωγής της τον Μάιο του 2007.

ΕΧΑΕ. Αν και λογικά θα έπρεπε κάποιος ξένος ή ξένοι να ΄΄χτίζουν΄΄ θέσεις στη μετοχή, να στοχεύουν στην εκ των έσω  ΄άλωση΄΄ της ΕΧΑΕ- δλδ της πλατφόρμας- οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις είναι διάσπαρτες. Πάντως η μετοχή έχει ΄΄επιστρέψει΄΄ στα επίπεδα Δεκεμβρίου του 2009.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Πόσα χρωστούν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ σε τράπεζες, ασφαλιστικές εισφορές, ΙΚΑ; ΠΟΣΑ; ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ευρώ; Βρε δεν πάτε καλά.


Θυμίζω, πως υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ (τότε) ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ναι ο νυν διοικητής του ΙΚΑ. Άπαιχτοι οι άνθρωποι.     

ο λουμπινιάρης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: