Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ...

Tου “Αλιέως”
Σημασία έχουν όσα  διαδραματίστηκαν στην σχεδόν δίμηνη θητεία του στην θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Λιγοστές οι παρουσίες του ολλανδού στην Αθήνα, αρκετές ωστόσο για να τα ΄΄σπάσει΄΄ με όλους ανεξαιρέτως τους τραπεζίτες, μηδενός εξαιρουμένου. Μεγαλοπαράγοντες του κλάδου του αποδίδουν αμετροέπεια, αυταρχικότητα, έλλειψη ευελιξίας ή ακόμη και κατανόησης στα προβλήματα, αιτήματα των τραπεζιτών. Επουδενί δε, δεν διέθετε αίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας και του ΄΄κράτους εν κράτει΄΄ των τραπεζιτών που εδραιώθηκε στην Ελλάδα.

   Καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει, πως τελευταία συνάντηση του επικεφαλής του Ταμείου ήταν με τον ισχυρό άνδρα της ALPHA BANK, Ιωάννη Κωστόπουλου. Λέγεται, πως η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικά τεταμένο κλίμα, πως ο μεσσήνιος τραπεζίτης έμεινε εμβρόντητος απ΄ όσα του έλεγε ο ολλανδός συνειδητοποιώντας, πως εάν υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί του Ταμείου θα κινδύνευε να βρεθεί σε...δύο-τρία φεγγάρια εκτός της ALPHA BANK. Το ότι ο Ι. Κωστόπουλος είναι προσωπικός φίλος του Αντ. Σαμαρά λέγεται, πως διαδραμάτισε τον ρόλο του στα όσα ακολούθησαν.

    Η ουσία είναι, πως μέχρι νεοτέρας πανίσχυρος παράγοντας του Ταμείου αναδεικνύεται η Αναστ. Σακελλαρίου _διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ- θεωρούμενη και άνθρωπος των ελλήνων τραπεζιτών, το εγχώριο σύστημα ΄΄βγάζει από τη μέση΄΄ ένα personna non grata κερδίζοντας λίγο χρόνο. Φαίνεται, πως οι έλληνες τραπεζίτες ιδιαίτερα ΄΄στριμωγμένοι΄΄ από την συγκυρία, τις β ουλές της Τρόικας, τον κίνδυνο να τα χάσουν όλα και ολοκληρωτικά επιχειρούν να ρίξουν μία τελευταία ΄΄ ζαριά΄΄ . Ετσι όμως και η Τρόικα θα αλλάξει στάση και οι εξελίξεις στις τράπεζες δεν θα είναι αυτές, που μέχρι...χθες έδειχναν.

Ηδη ακούγονται και δεύτερες σκέψεις για την Εθνική- Eurobank, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου στο παιχνίδι μπαίνουν εκ των πραγμάτων και τα δίκτυα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Μύλος δηλαδή..


σ.σ. οι σκηνές, που εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο, με εκατοντάδες καταθέτες να επιχειρούν να σηκώσουν τα χρήματα τους, με τα ΑΤΜ να μην λειτουργούν, να τους γίνεται άμεση παρακράτηση του φόρου στις καταθέσεις τους, με τις νομοθετικές διατάξεις να περνούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι το πρωί της Τρίτης 19/3 προφανώς και θα έχουν αντίκτυπο και στην ελληνική αγορά. Σε πολλαπλά θέματα και εξελίξεις, περιμένετε...   

Δεν υπάρχουν σχόλια: