Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΣΟ...ΚΟΝΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΣΗΜΙΤΗ ...

Tου “Αλιέως”
Τον Θεό τους δεν έχουν οι πολιτικοί, συνεχίζει να προκαλεί ο...κοντός Σημίτης με τα έργα και τις ημέρες του φερώνυμου Ιδρύματος, που ασχολείται με τη...μελέτη και...παρουσίαση του πολιτικού έργου αυτού του ολίγιστου και μοιραίου πολιτικού της χώρας.

   Προκλητικός και εκτός πολιτικής ο γερμανοτραφής κύριος απασχολεί την κοινωνία με τις επιεικώς εκτός τόπου και χρόνου ενέργειες του. Από την αποζημίωση που ζήτησε ως...θύμα τρομοκρατικής επίθεσης μέχρι το φορολογικό καθεστώς του Ιδρύματος του. Το οποίο έχει στελεχωθεί από την σύζυγο του, την θυγατέρα του και ακόμη 2-3 της οικογένειας του. Δικαίωμα του, θα πείτε. Όμως το εν λόγω Ίδρυμα χρηματοδοτήθηκε με 225 χιλιάδες ευρώ από τον κρατικό προυπολογισμό το 2009. Με συναπόφαση της Αννούλας Διαμαντοπούλου (που έχει χαθεί η μεγαλοκοπέλλα...) του Φιλ. Σαχινίδη με βάση το Φ.1/Α/1396/161356/ΙΒ. Θα πείτε τι ήταν 225 χιλιάδες ευρώ το 2009.

Με ανάλογη απόφαση το Ίδρυμα επιχορηγήθηκε και την επόμενη χρονιά γεγονός, που ξεσήκωσε την μήνιν της τότε αντιπολίτευσης. Τι έκανε τότε ο παμπόνηρος Σημίτης, ζήτησε την αναστολή χρηματοδότησης από τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φιλ. Πετσάλνικο. Απόφαση βεβαίως δεν ελήφθη, ενώ το Ιδρυμα συνέχισε  να απολαμβάνει της φορολογικής ατέλειας του, βάσει σχετικής απόφασης, που είχε λάβει ο Δημ. Σιούφας. Διαβάζουμε στη Καθημερινή (9/3/2009) πως με τον ν. 1610/86 απαλλάσσονται από τον φόρο κληρονομιών και δωρεών, το φόρο μεταβίβασης ακινήτων, της ακινήτου περιουσίας, εισοδήματος για έσοδα τους από κάθε πηγή και κάθε φόρο, τέλος χαρτοσήμου, δικαιώματα, εισφορές, κρατήσεις, δασμούς. Τις ίδιες απολαβές χαίρουν και οι ιδρυτές καθώς και οι δωρητές για τις δωρεές τους προς το Ιδρυμα.

   Και μη χειρότερα, θα πείτε. Βέβαια για να μην... αδικήσουμε  τον κ. Σημίτη έχουν προηγηθεί Ιδρύματα όπως Γεωργίου Παπανδρέου, Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αβέρωφ-Τοσίτσα. Καταλάβατε πως έχει η κατάσταση.

   Ο lobbystas.gr ρωτά- όχι πως περιμένει να λάβει απάντηση για αυτό και θα επανέλθουμε άμεσα- ΠΟΙΕΣ τράπεζες & μεγαλομέτοχοι πτωχευμένων πρώην  ιδιωτικών τραπεζών έχουν χορηγήσει ΗΔΗ το Ιδρυμα


Κωνσταντίνος Σημίτης ή προγραμματίζουν να το πράξουν άμεσα.  Επειδή πρόκειται για τράπεζες, που συντηρούνται με τα κεφάλαια των δανειστών, του ΤΧΣ, δηλαδή όλων ημών για αυτές τις χορηγείες, δωρεές οι επίτροποι, που έχουν εγκατασταθεί από τα μέσα Ιανουαρίου τι γνώμη έχουν. Η μήπως και αυτοί οι επίτροποι συνεχίζουν τον μη έλεγχο των προηγούμενων.

Ρωτάει επίσης ο lobbystas.gr  ποιοί επιχειρηματίες, παλιότερα χορηγοί του Μεγάρου Μουσικής, πιέζονται ευγενικά ώστε να προχωρήσουν σε δωρεές   

Δεν υπάρχουν σχόλια: