Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗΣ …….. Κ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ...


Τι γίνεται τελικά με αυτή την ιστορική εταιρεία; Φήμες λένε ότι είναι στην πιο δεινή οικονομική θέση από ποτέ, τα δάνεια τρέχουν, οι τόκοι απλήρωτοι, το προσωπικό επίσης, και οι προμηθευτές ψάχνουν να καλυφθούν ….  Ας δούμε  λοιπόν δυο τρία στοιχεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η βιωσιμότητα του ομίλου κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή, η κεφαλαιοποίηση είναι κάτω από 2 εκατ, ο όγκος ανύπαρκτος η μετοχή σε επιτήρηση, δάνεια στο κόκκινο, και οι μόνοι  σταθεροί πελάτες της εταιρείας είναι ο ‘’Τειρεσίας’’ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Απορίας άξιων είναι δε


τα  επανειλημμένα buy back, σε μια εποχή που η εταιρία
πνίγετε κυριολεκτικά στα  χρέη,  εκ των οποίων ενδεικτικά να πούμε ότι οι βραχυπρόθεσμες  είναι μεγαλύτερες του κυκλοφορούντος ενεργητικού και πάμε για πέμπτη χρόνια με ζημίες εκατομμυρίων. Tο ερώτημα εδώ που γεννάται είναι τι κάνει η διοίκηση και ο πολυθεσίτης κ Μπουτάρης. Η απάντηση απλή, τίποτα και απλά κερδίζει χρόνο για να συνεχίζει να απολαμβάνει από την εταιρεία αμοιβές που αγγίζουν και ξεπερνούν το 1 εκατ ευρω ετησίως λόγω των πολλών θέσεων που έχει τοποθετήσει των εαυτό του εντός του ομίλου, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τον όμιλο
Κάπου σε όλο αυτό το φαγοπότι είχε ανατεθεί πέρσι και σε  ελεγκτικός οίκο (Deloitte and |Touch) μια εκπόνηση μελέτης για το κατά πόσο είναι βιώσιμη η εταιρεία, τι έγινε αυτή η μελέτη;  Τι κάνει μήνες τώρα ο γνωστός και καταξιωμένος οίκος;  Η Αμκ των 501 χιλιάδων ευρώ που είχε ψηφισθεί από την ΓΣ που πήγε γιατί δεν έγινε, και άλλα πολλά ερωτήματα γεννιούνται για τον …….πολυθεσίτη που βλέπει την καρέκλα του να τρίζει.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι θα έχουμε εξελίξεις και σύντομα που μάλλον αυτήν την εποχή………..καλές δεν θα είναι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: