Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΝΕΚ: ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΩΔΙΑ. ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΘΡΑΣΟΣ Ή ΑΦΕΛΕΙΑ ; (ΒΛΑΚΕΙΑ). ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ...

Είναι κανείς να απορεί πως μια εταιρία σε επίσημη επιστολή της, κοροϊδεύει κατάφορα τον καταναλωτή, τους εργαζομένους της, αλλά και την ίδια την αγορά. Ας δούμε καρέ καρέ τη μας λέει η εταιρία.


Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας που είναι εκτός διαδικασίας διακανονισμού ανέρχονται στο ποσό των 5.701 χιλ. ευρώ ή 5,3% επί των Ιδίων Κεφαλαίων του Ομίλου και αφορούν εξ' ολοκλήρου σε οφειλόμενες αμοιβές προσωπικού. Δεν υφίσταται κατά της εταιρίας νομική ενέργεια που να αφορά σε διασφάλιση απαιτήσεων.

Η εταιρία χρωστάει 5,7 εκ στους εργαζόμενους της. Είναι μόλις 5,3% των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας δηλ. το μαγαζί έχει ταμείο δυνατό. Τα 5,7 εκ της μισθοδοσίας είναι εκτός διακανονισμού με της τράπεζες. Μέχρι εδώ το καταλάβαμε όλοι. Πάμε παρακάτω.

Ο πρώτος και σημαντικότερος παράγοντας για τη τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι η καταβολή από το δημόσιο των οφειλομένων επιδοτήσεων των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας που σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 5 εκατ. ευρώ περίπου. Επιπλέον έχει επιτευχτεί συμφωνία με τράπεζες για τη χρηματοδότησή της εταιρείας με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Η δανειακή σύμβαση βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισής της και το ποσό θα εκταμιευθεί με την υπογραφή της στο επόμενο διάστημα.

Τι μας λέει εδώ η ΑΝΕΚ; Το κράτος μου χρωστάει 5 εκ. Αυτά που χρωστά το κράτος, είναι επιδοτήσεις δηλ. λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Του «γίγαντα» Έλληνα (καταλαβαίνεται τι θέλω να πω με το γίγαντα). Η ΑΝΕΚ για να πληρώσει μισθούς πρέπει να πληρώσει πρώτα ο Έλληνας φορολογούμενης και μετά το κράτος να τα δώσει στην ΑΝΕΚ. Σωστά; Έτσι δεν λέει η επιστολή; Τι άλλο μας λέει; Η εταιρία θέλει 15 μιλιόνια χρηματοδότηση από της τράπεζες. 

Πόσα εκ. έχουν εισρεύσει στην εταιρία τα τελευταία χρόνια από δάνεια και ΑΜΚ; Πολλά; Εγώ λέω τρελά ποσά. Πόσα χρόνια η εταιρία παρουσιάσει ζημίες; Ε πατριώτη;

Τι καταλάβατε εσείς; Να σας πω τι κατάλαβα εγώ;

Η εταιρία ζημιογόνα αλλά ας είναι καλά οι τράπεζες και οι έλληνες.

Τέλος οι εργαζόμενοι περιμένουν μισθούς όταν μαζέψει ο Σαχινίδης φόρους, αλλά λεφτά υπάρχουν κατά τα αλλά στο ταμείο της ΑΝΕΚ έτσι;

Δεν φέρουν τη σφραγίδα του τζάμπα μάγκα οι μεγαλομέτοχοι που ζουν και βασιλεύουν πλουσιοπάροχα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: