Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ...

Είμαι σίγουρος ότι τους εργαζομενους της  τους πληρώνει με επιταγές άλλων τραπεζών για να μπορούν να εξυπηρετούν την ρευστότητα των πελατών τους.
Γιατί το λέω αυτό; Η Barclays ανακοίνωσε σήμερα ότι έκανε χρήση του προγράμματος φθηνού δανεισμού της ΕΚΤ (LTRO) δανειζόμενη 8,2 δισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο, προκειμένου να ενισχύσει τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της στην Ισπανία και την Πορτογαλία Η τράπεζα έκανε χρήση του προγράμματος μέσω των Banco de Portugal και Banco de Espagna για τις δραστηριότητές τους σε αυτές τις δύο χώρες, σε μια κίνηση που η τράπεζα ανακοίνωσε ότι είναι πιο αποτελεσματική από το να στέλνει στερλίνες από τα γραφεία της στο Λονδίνο.
Δεν δανείστηκε με επιτόκιο 0,5% που έχουν στην Αγγλία αλλά πήγε στην ΕΚΤ και πήρε με 1%, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να στέλνει στερλίνες από το Λονδίνο!!!
Έχουν κρατικοποιήσει όλες τους τις τράπεζες (ούτε ο Στάλιν δεν είχε τόσες). Μέρα παρά μέρα μας πρήζουν (οι Άγγλοι), για την διαλυμένη Ευρώπη, για την κακή Ευρώπη, αλλά κατά τα άλλα παίρνουν δάνεια με επιτόκιο 100% υψηλότερο από το δικό τους,  από την ΕΚΤ!!! Τόσο μάγκες οι «Λονδρέζοι» ... 
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: