Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΛΟΒΒΥΣΤΑράδες,

με cookies για το espressάκι σας.

FTSE. Κράτησε και χθες τις 366 μονάδες. Χαμηλό ημέρας στις 368,41 κορυφή στις 374,63 μονάδες, που ήταν και υψηλό ημέρας. Στη συνεδρίαση της Τρίτης ο δείκτης, η αγορά ΄΄χώθηκαν΄΄ προς το τέλος, στην χθεσινή ΄΄τραβήχτηκαν ανοδικά΄΄ προς το τέλος. Είπαμε να κλείσουν τα Παράγωγα αλλά όχι και τέτοια...χειραγώγηση ρε παιδιά.

ΣΜΕ. Πάντως χθες έγιναν 27.598 Συμβόλαια του FTSE για τον τρέχοντα μήνα ( 375,75 μονάδες) και 28.052 για τον επόμενο μήνα, Νοέμβριο (377,50). Το roll over, που λέγαμε χθες.

ΕΘΝΙΚΗ. Και χθες την καλύτερη συμπεριφορά από τις πέντε του κλάδου. Στα 3,95 ευρώ με συναλλαγές 2,675 εκατ. τεμάχια. Και ένα πακέτο των 300.000 στα 3,89 ευρώ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ. Παρά το γεγονός ότι στην πραγματική οικονομία η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, η εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά βλέπει το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνει ο Σπύρος Παπαθανασίου. Τεχνικά
και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Solidus Sec.  ο Γ Δ δείχνει ενδείξεις κόπωσης, με κομβικό σημείο αντίστασης τις 1160 μονάδες, ενώ τα περιθώρια διόρθωσης, χωρίς να δημιουργηθούν τεχνικές ανησυχίες, εξαντλούνται στις 1100 μονάδες.
Θα συμφωνήσω με τον Σπύρο. 

 ΒΑΡΥΝΩΝ...ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ.     Βαρύνουσας σημασίας η αναβάθμιση του Ν. Καραμούζη σε διευθύνοντα σύμβουλο της Geniki Bank- Η τράπεζα μετεξελίσσεται σε investment bank και υλοποιεί α.μ.κ 250-300 εκατ. ευρώ.
Αυτό διάβασα στο banking news χθες και σκέφθηκα, πω για να το γράφει ο Πετράν έτσι θα είναι. Αλλά...βαρύνουσας σημασίας, δηλαδή τι...πάχυνε ξανά ο Νικόλας, δεν κατάλαβα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Είναι ωραίος τελικά. Από τα χαμηλά των 5,24 στο τελικό 5,48 ευρώ, που ήταν και υψηλό ημέρας. Με 492,267 μετοχές και σιγά μην φοβηθώ. Στις 15 έγραψε ΄΄νέο υψηλό΄΄ στα 5,65 ευρώ ε! μέχρι τέλους του έτους μπορεί να γράψει το 6άρι μπροστά.

ΕΥΔΑΠ. Απ΄το βυθό των 8,13 στον αφρό των 8,31 ευρώ. Με συναλλαγές 190.813 μετοχές. Τώρα, που έχει ανεβάσει και συναλλαγές το χαρτί ποιός το πιάνει. Το διάβασα στο newmoney, ΄΄...η επιστροφή κεφαλαίου από την ΕΥΔΑΠ, η οποία συζητείται έντονα τελευταία, αν μάλιστα φτάσει και ξεπεράσει τα 2 ευρώ, μάλλον έρχεται πιο κοντά, όπως λένε από το ΤΑΙΠΕΔ. Oι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι το Δημόσιο, η Πειραιώς κι ένας μεγαλομέτοχος. 
Ρώτησα την πηγή μου στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν μου την διέψευσε την πληροφορία.


ΜΕΤΚΑ. Και άλλο πακέτο χθες. Ενα των 142.795 μετοχών στα 12,80 ευρώ.
Κατά την εκτίμηση των γνωριζόντων η συμφωνία- όλα τα λεφτά για την εταιρεία ήταν  αυτή της βιομηχανικής συμπαραγωγής με την Krauss Maffei Wegmann GmbH KG τον κορυφαίο ευρωπαϊκό κατασκευαστή θωρακισμένων τροχοφόρων και ερπυστριοφόρων στρατιωτικών οχημάτων.
Η συμφωνία ήταν  το αποτέλεσμα της επιτυχούς εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος, το οποίο έχει πιστοποιήσει τη ΜΕΤΚΑ ως μία από τις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως, ικανή να εκτελέσει κατασκευαστικά έργα τέτοιων υψηλών απαιτήσεων και βεβαίως έθετε ένα ορόσημο στη μακροχρόνια συνεργασία των δύο εταιρειών  ιδίως όσον αφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και της τεχνογνωσίας στην ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.
Όσοι γνωρίζουν δεν χρειάζονται επεξηγήσεις.

ΤτΕ- ΠΡΟΒΟ. Αρχίζουν να πέφτουν τα πρώτα στοιχήματα αν και ο Μάιος του 2014 αργεί. Θα μείνει δεν θα μείνει; Ποιές είναι οι σχέσεις του με τον Γ. Στουρνάρα;, ποιόν έχει κατά νου ο Βενιζέλος και άλλα ενδιαφέροντα κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ. Ο.Κ με τον πρώην επικεφαλής του ΣΕΒ, τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο; Κομμένη και ραμμένη η τροπολογία στα μέτρα του mr S& B ή μήπως όχι.

E.W.G. Τι είδε χθες στην Αθήνα ο πρόεδρος του EuroWorkingGroup, Τόμας Βάιζερ.
 Αν και ο Αυστριακός επικεφαλής του EWG είχε την ευκαιρία για μία πρώτη κουβέντα με τον Γιάννη Στουρνάρα στη διάρκεια του Συμβουλίου του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ήρθε και επίσημα στην χώρα μας στο πλαίσιο νέας συνεργασίας που έχει με τον υπουργό Οικονομικών. Παρών σε αυτή τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Χρ.Σταϊκούρας αλλά και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Στ.Παπασταύρου. Η παρουσία του τελευταίου πσρουσιάζει ομολογουμένως ενδιαφέρον.
 
GOLDMAN SACHS- SILCHESTER-ΔΕΗ. Η έκθεση της Goldman μπορεί να φρέναρε το ράλι της μετοχής πάνω από τα 10 ευρώ αλλά την προσφορά στην διόρθωση την απορρόφησε κυρίως η παρέα του St. Butt και το fund Silchester.
   

ο λουμπινιάρης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: