Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΑ ΠΑΡΕΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ QUIZAκιον ...

Tου “Αλιέως”
 Τι ξέρουν οι insiders και ΄΄τρέχουν΄΄ τελευταία τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ σαν καθαρόαιμα;

Ποιός ο ρόλος του γνωστού Α. Βαρθολομαίου, ο οποίος έχει κάνει την διαδρομή ΕΥΔΑΠ-ΤΑΙΠΕΔ κάτι σαν Κολιάτσου- Παγκράτι;  Και προς τι η σπουδή των δημάρχων 8 δήμων της ευρύτερης περιφέρειας Αττικής να εισφέρουν τα τοπικά δίκτυα τους- έναντι οφειλών προς την ΕΥΔΑΠ- ;

   QUIZάκιον για μεσαιο-καλούς λύτες, που προϋποθέτει επαρκή γνώση του χρηματιστηριακού παρασκηνίου.

Λίγοι παρατήρησαν το ΄΄τράβηγμα΄΄ της μετοχής της ΕΥΔΑΠ στη συνεδρίαση της Παρασεκυής 13/9 και λιγότεροι ψάχτηκαν για τι τι μπορεί να σημαίνει. Το χαρτί με συναλλαγές 429.920 κομματιών έκανε νέο υψηλό στα 7,20 για να κλείσει τελικά στα 7,16 ευρώ.


Σημειωτέον, πως από τις συναλλαγές συμπεριλαμβάνονταν και 2 πακέτα των 50.000 μετοχών το καθένα στα 7 ευρώ. Ποιός πούλησε- ποιός αγόρασε; και ο αγοραστής είναι ο ίδιος, που έχει φτάσει την διάσπαρτη συμμετοχή του συνολικά στο 5% παρά κάτι. 

Για να βοηθήσουμε ξεκαθαρίζουμε, πως τελικός αγοραστής στην ΕΥΔΑΠ δεν είναι ο Μπόμπολας (άμεσα είτε έμμεσα) ούτε ο Δημ. Κούτρας, όπως είχε γραφτεί παλιότερα.

   Κινητικότητα όμως και στο νερό της Θεσσαλονίκης, όπου η Suez έχει το γνωστό-φανερό ποσοστό (στην αγορά εδώ και καιρό λέγεται, πως  οι γάλλοι ελέγχουν πλέον πάνω από 12%  ). 

Στις 13/9 η μετοχή της ΕΥΑΘ ενισχύθηκε κατά 4,14% στα 6,02 ευρώ με 32.942 κομμάτια. Υψηλό 52 εβδομάδων τα 6,82 ευρώ από τις 25 Ιανουαρίου.

   Όσον αφορά στην κίνηση των δημάρχων θυμίζουμε, πως ένα από τα πλέον «περίεργα» παιχνίδια που παίζονται με την ΕΥΔΑΠ είναι το γεγονός πως φέτος την άνοιξη 8 δήμοι της Αττικής παραχώρησαν σε αυτήν τα δίκτυα ύδρευσής τους, ανεβάζοντας έτσι την «προίκα» της ενόψει ιδιωτικοποίησης. 

Οι Δήμοι Ελευσίνας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου, Μεγάρων, Παιανίας, Σπάτων, Φυλής, που έχουν μεγάλο χρέος προς την ΕΥΔΑΠ, επέλεξαν να παραχωρήσουν σε αυτή τα δίκτυά τους, ώστε να μη συνεχίζει να «τρέχει» το χρέος.

σ.σ. lobbystas.- ελπίζουμε, πως βοηθάμε τον Μάκη (Κουρή) στο...ρεπορτάζ του για την ΕΥΔΑΠ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι έχει δημοσιευτεί στα μίντια, η ρύθμιση των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ εντός Σεπτεμβρίου είναι προϋπόθεση για τη καταβολή της δόσης. Οι οφειλές είναι 400-600 εκατομμύρια ευρώ αν θυμάμαι καλά. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά το νούμερο ήταν πολύ υψηλό.

Υποθέτω πως επειδή το κράτος δεν έχει να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ, εισφέρει τα δίκτυα. Επίσης πριν λίγες μέρες, η Eurobank equities ενένταξε στις κορυφαίες επιλογές της την ΕΥΔΑΠ. Εκείνη τη μέρα το χαρτί απογειώθηκε..

Αγόρασα και γω 300 κομματάκια πρόσφατα.

Μονοπώλιο που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί και θα μπουν(;) στα ταμεία του πολλά χρήματα από τις οφειλές του δημοσίου. No brainer, αλλά άργησα να το αντιληφθώ, αλλιώς θα είχα φορτώσει πολλά περισσότερα σε πολύ καλύτερες τιμές.

Ανώνυμος είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1135350/evdap-afxanei-thn-timh-stoho-h-eurobank-equities.html

Ανώνυμος είπε...



Εστω και αργά έπραξες σωστά όμως
Δες το σήμερα το πουλέν σου, σε νέο υψηλό έως τα 757 ευρώ.
Αρέ Σαλονίκη...

ΑΛΙΕΥΣ