Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΠΑΜΑΡΚΑΚΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ ... (ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΤΕΛΑΚΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ; ΗΤΑΝ ΦΥΓΟΔΙΚΟΣ;)

Διαβάσαμε στο Directnews.gr ότι στο  εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Εργαζομένων στον Τύπο (ΤΣΠΕΑΘ), Δημήτρης Καπράνος και εννέα ακόμα άτομα, για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου, ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, εκτός από τον Δ. Καπράνο, σε δίκη παραπέμπονται οι Δ. Παστελάκος, Ζωή Μπασπανέλου, Ν. Δεσποτόπουλος, Γ. Παπαμαρκάκης, Κ. Κυριακόπουλος, Ζωή Συράκη, Ε. Γανουτζής, Π. Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης. 

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται - κατά περίσταση - με τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης από κοινού σε βάρος ΝΠΔΔ, της απιστίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε λογαριασμούς του Δ. Καπράνου στις τράπεζες HSBC Λονδίνου, Midland Πειραιά και Vontobel Γενεύης, ποσά συνολικού ύψους 1,887 εκατ. ευρώ, λίγες μόλις ημέρες μετά την αγορά


του επίμαχου ομολόγου, τον Ιούλιο του 2006. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα προήλθαν από πώληση περιουσιακών του στοιχείων, τίτλων εφημερίδων και περιοδικών και ότι το ομόλογο δεν έβλαψε την περιουσία του Ταμείου. Σημειώνεται ότι από τους δέκα κατηγορουμένους, προφυλακισμένος παραμένει μόνο ο Ν. Δεσποτόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Καπράνος αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Απρίλιο, στην εκπνοή του 18μήνου ανώτατου ορίου προφυλάκισης. Με το ίδιο βούλευμα, παύει η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του Κ. Χρηστίδη.

2 σχόλια:

amomfaretos είπε...

Ποτε φιλε μου παντα εδω στην πατριδα μου σταθερα απεναντι στο πρακτοριλικι και δτο χαφιεδισμο.
Δ ΠΑΣΤΕΛΑΚΟΣ

amomfaretos είπε...

Ποτε φιλε μου παντα εδω στην πατριδα σταθερα απεναντι στο πρακτοριλικι και το χαφιεδισμο
Δ ΠΑΣΤΕΛΑΚΟΣ