Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΝΙΚΗΤΑ. ΠΕΣΤΑ …

Απόσπασμα από συνέντευξη στο “Βήμα fm

«Είχα κάνει πριν από καιρό μια ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, πόσες επενδύσεις, είτε από Έλληνες είτε από ξένους, άνω του 1 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στην Ελλάδα το 2012. Ξέρετε την απάντηση; Τέσσερις…
Να μιλάμε λοιπόν για ανάπτυξη με αυτήν την επίσημη απάντηση, αντιλαμβάνεστε ότι κοροϊδεύουμε αλλήλους. Νομίζω ότι αυτό (το success story) έχει περάσει πλέον στο παρελθόν.

 Επειδή, όμως, ο πρωθυπουργός ανεβαίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν δύο πράγματα πολιτικά. Πρώτον, ότι ο υπαρκτός κίνδυνος σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν υπάρχει πλέον. Και δεύτερον – και αυτό οφείλεται στο σύνολο του πολιτικού κόσμου και κυρίως του λαού – η Ελλάδα αποτελεί πλέον νησίδα ασφάλειας και σταθερότητας. Δεν έχουν αυτά επιπτώσεις άμεσες στην τσέπη των πολιτών, αλλά είναι εξίσου σημαντικά.»


«Για να πάψει η φιλολογία σχετικά με το ποιος φταίει ή δεν φταίει, υπενθυμίζω ότι εδώ και μήνες έχει σταλεί στη Βουλή μια δικογραφία από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που, με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος, ζητάει να διερευνηθεί πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο. Δεν είμαι σίγουρος ότι και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δυσαρεστηθεί αν γίνει σήμερα εξεταστική επιτροπή. Εξάλλου, δεν είναι ανάγκη να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία της Βουλής θα αποφασίσει. Να τελειώνει αυτό. Και ο έλεγχος να αρχίσει από το 2000. Η Ν.Δ. το έχει αποδεχθεί αυτό. Μόλις αρχίσει η Ολομέλεια, οφείλει η κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία. Διότι στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., θα το βάλω το θέμα. Κι αν δεν συμβεί το εθιμικό και συνεδριάσει, θα το ζητήσουμε.»

«Άλλα μας είπε ο κ. Μαυραγάνης στη Βουλή και άλλα λέει τώρα ο κ. Σταϊκούρας και άλλα άκουσα από τον κ. Στουρνάρα. Δεν ξέρω τελικά τι γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών. Αυτό, ότι επεκτείνω το επίδομα θέρμανσης είναι μια αστειότητα!

Όταν είπα στη Βουλή για τον κ. Στουρνάρα ότι ματαιοπονεί πως δεν θα τον αλλάξουμε, έπεσαν να με φάνε. Και παπαγαλάκια από το κόμμα μου. Τώρα, είναι πολύ πιο επίκαιρο.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: