Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

OΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΩΝ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ...

Colony Capital. Επενδύει σε ακίνητη περιουσία, καζίνο, πολυτελή ξενοδοχεία και  σε ότι έχει να κάνει με επισφάλειες. 

Ειδικότερα αυτές των στεγαστικών δανείων. Τα γνωστά μας.  Το 2010 διαχειρίσθηκε 30 δις δολ. Στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια ακινήτων κατατάσσεται 3η παγκοσμίως πίσω από την  Blackstone Group και Morgan Stanley Real Estate. 

Ο δισεκατομμυριούχος Έλληνο – Ελβετός Λάτσης (ή το ανάποδο) αγόρασε μέσω της  Colony Capital, την κλινική «Hôpital de la Tour» και τις θυγατρικές της έναντι 500 εκ ελβετικών φράγκων στην Ελβετία. Μάλιστα χτυπήθηκε με άλλα τοπικά ιατρικά συμφέροντα που έδωσαν καλύτερη προσφορά. Όμως ο πωλητής - μέσω της Colony Capital ήταν η επενδυτική τράπεζα  Rothschild Λονδίνου -  είχε  ρήτρα που να  επιτρέπει να πάρει μια καλύτερη προσφορά για τριάντα ημέρες. Κοίτα να δεις. Όντως πήρε καλύτερη προσφορά από τον Λάτση. Αυτά είναι deal. 


O πόλεμος που έχει ξεσπάσει για τα σχέδια κρατικοποιήσεις των νοσοκομειακών  εσόδων και αν το ελβετικό μοντέλο υγείας, τάσσεται υπέρ μιας πιο φιλελεύθερης ιατρικής, είναι θέματα συζήτησης που διεξάγονται τώρα στην Ελβετία με αφορμή την αγοραπωλησία που όμως δεν μας αφορά. Γιατί απλά ο Λάτσης δίνοντας την προμήθεια από την αγοραπωλησία στην Colony Capital άνοιξε την πόρτα για αυτά που έρχονται.

Πατριώτες τώρα που θα μας πάρουν τα σπίτια να μην βαρυγκωμήσετε. Πάλι σε πατριώτη θα πάνε. Θα επανέρθω με λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ. 

Απλά προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι συνάδελφοι στα ρεπορτάζ τους για τα κοράκια, που ήταν αναλυτικά δεν είδαν έναν από τους μεγαλύτερους παίχτες – κοράκι στο κόσμο.

Γιατί ωρε παλλουκάρια που λέει και ο αδελφούλης; Γιατί;


Δεν υπάρχουν σχόλια: