Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

ΤΟ LOBBYSTAS.GR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ … ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ...

Τσέπωσαν δις κέρδη  στο σύνολο τους, οι Eλληνες τραπεζίτες μέσω των μερισμάτων, από τις προμήθειες και το trade στα ελληνικά ομόλογα. Μετά ήρθε το μνημόνιο με πρόσχημα πάλι τα ομόλογα - όπως έχει αποκαλύψει το Δ.Ν.Τ, τα κόκκινα δάνεια είναι η πραγματική αιτία – και «ξανακέρδισαν» -άγνωστα - πόσα δις αφού η αιμορραγία συνεχίζεται. Συνολικά ξεπερνά ένα ολόκληρο παλιό Α.Ε.Π. Και σήμερα συνεχίζουν να βγάζουν υπερκέρδη πάλι από τα ομόλογα.

Η μεθολογία αναλυτικά σε μαγαζί του πατριώτη μου. Και οι άλλοι το ίδιο κάνουν για να είμαστε δίκαιοι. Ένα από τα πολλά κόλπα τους 
Η ALPHA CREDIT GROUP PLC εκδίδει 2ετες ομόλογο (03.06.11-03.09.13) το οποίο αγοράζει η ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. 

Κόστος κτήσεως 23.043.958. Κλείσιμο χρήσης του 2012 το ομόλογο "αποτιμάται" σε εύλογη αξία 13.989.414. (Το πώς και το γιατί το ομόλογο έπεσε σχεδόν κατά 50% θα το δούμε άλλη φορά, αφού Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει). Το «παλτό» λογιστικά στα 9.054.544. 

Εντός του 2012 πωλήθηκαν τα ομόλογα εκδόσεως ALPHA CREDIT GROUP PLC, τα οποία κατείχε  και πώλησε η εταιρία, στην ονομαστική τους αξία. Η ανακύκλωση αποθεματικού κατά την ημερομηνία της πώλησης που περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα ανέρχεται στο ποσό των Ευρώ 2.359.249. Με τα διαθέσιμα που προέκυψαν από την πώληση των ανωτέρω αγοράσθηκαν ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου τα οποία επίσης πωλήθηκαν εντός της χρήσεως 2012. Από τη συγκεκριμένη συναλλαγή το συνολικό κέρδος για την Εταιρία και τον Όμιλο ανήλθε στο ποσό των Ευρώ 5.071.692 το οποίο εμφανίζεται στα χρηματοοικονομικά έσοδα της κατάστασης αποτελεσμάτων .


Αριστοτεχνικό. Δεν συμφωνείτε; Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε πως βγήκαν 5 + μιλιόνια μέσω των ελληνικών ομολόγων;

Και τώρα θα σας γεμίσω θλίψη και κακία.

Έχετε συνειδητοποιήσει πόσα μύρια αέρα κονομάνε σε προσωπικό επίπεδο οι τραπεζιταράδες σε αυτή τη χώρα; Στους δικούς τους προσωπικούς κωδικούς; Στις δικές τους προσωπικές offshore; Και ότι βέβαια δεν τους βγαίνει, τα φορτώνουν στην τράπεζα και thats all. Είναι πάντα winner και κάθε πρωί που ξυπνούν κάνουν έναν μεγάλο σταυρό και λένε.

 Θεέ μου έχε καλά τον ένα και μοναδικό γίγαντα Ελληνικό λαό …    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΦΛΟΥ…
Στις 9 Αυγούστου ο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΛΟΥ» υπέγραψε την απόφαση με θέμα: «Συμπληρωματική κατανομή κονδυλίων στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.3723/2008» (ΑΔΑ: ΒΛΩ5Η-ΨΕΦ)
Με την παραπάνω νόμο παρέχονται εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες δεκάδων δις ευρώ με ενέχυρο ακίνητα των τραπεζών.
Ενώ αρχικά το μέγιστο πόσο που προέβλεπε ο Ν.3723/2008 έφτανε τα 15 δις ευρώ με αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του νόμου οι εγγυήσεις το Ελληνικού Δημοσίου ξεπερνούν τα 90 δις και μάλιστα με την μορφή της διαρκούς ανακύκλωσης.
Παίρνουν δηλαδή οι τράπεζες σχεδόν άτοκα-πληρώνουν μία μικρή προμήθεια στο Δημόσιο -δεκάδες δις ευρώ ρευστότητας, μέσω ομολόγων, με εχέγγυα ακίνητα που όμως στην πραγματικότητα δεν έχουν στην κατοχή τους.
Ο «ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΦΛΟΥ» το ξέρει, για αυτό και λύσσαξε να αρχίσουν οι κατάσχεσες των ακινήτων.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑKIΝΗΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΕΧΥΡΟ.
Μέσα στο «κόλπο» είναι η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γιατί κατόπιν δικών τους εισηγήσεων και εγκρίσεων κατανέμονται τα δις των ευρώ .
Η νέα κατανομή γίνεται κατόπιν της εισήγησης υπ’ αριθμ. 378/2.8.2013 του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που όμως κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.
Όταν καταπέσουν οι εγγυήσεις που παρέχει το Ελληνικού Δημοσίου στις χρεοκοπημένες τράπεζες, το Δημόσιο Χρέος που θα έχει φτάσει;


Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ALPHA BANK ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ…
Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων.Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών
Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=2450&la=1


…Για να απογειωθεί, λοιπόν, η οικονομική δραστηριότητα, τώρα που έχει αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα κόστους στην ελληνική οικονομία, και για όσο καιρό διαρκεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται μια γενναία απελευθέρωση των χωροταξικών και αδειοδοτικών μηχανισμών, για να έλθουν ξένα κεφάλαια να επενδύσουν στην ελληνική οικονομία. Απαιτείται, επίσης, για ένα διάστημα μηδενική φορολογία κερδών, μερισμάτων και υπεραξιών και δραστική μείωση των εργοδοτικών εισφορών κοινωνικής ασφάλισης. Απαιτείται, επιπρόσθετα, μια γενναία μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος και πλούτου για όλους, και ειδικότερα στα μεγάλα εισοδήματα και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Διότι, σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχουν κίνητρα για επενδύσεις και καταστρέφεται η αγορά ακινήτων. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, βεβαίως, καθίσταται αναγκαία η περαιτέρω περικοπή των λειτουργικών δαπανών του δημοσίου,
όπου ακόμη απαιτείται, και η αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία καθώς θα μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές. Βεβαίως, η ανάγκη για περαιτέρω μείωση των δαπανών θα μετριάζεται από την υγιή αύξηση των φορολογικών εσόδων που θα προκύψουν από την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτό που προέχει σήμερα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας. Θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης θα αντιμετωπισθούν αφού αρχίσουν να αυξάνουν τα εισοδήματα…

ΣΧΟΛΙΟ:Φιλοκαλούμεν τε γάρ τη πόλει μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν, άνευ μαλακίας.