Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΔΩΡΑΚΙΑ ΜΑ ΤΙ ΔΩΡΑΚΙΑ …

Tου “Αλιέως” 
Με ένα εκατομμυριάκι χρύσωσε το ΤΧΣ την Goldman Sachs για να...βρει αγοραστή για το ΤΤ.

Νομότυπο θα πείτε και το θέμα της αμοιβής και το ύψος της, με βάση την αξία του deal. Ηθικόν όμως όχι, από τη στιγμή που επρόκειτο για prive τύποις διαγωνισμό, με γνωστούς τους ενδιαφερόμενους, δηλαδή δεν κόπιασε δα να τους βρει η Sachs. Γνωστός εκ των προτέρων και ο νικητής της όλης διαδικασίας, με την αγορά να έχει προεξοφλήσει την απόκτηση του Ταμιευτηρίου από την Eurobank.
     Οπερ τι συνέβη και το ΤΧΣ φάνηκε για πολλοστή φορά τόσο γαλαντόμο; Το εποπτεύων υπουργείο Οικονομικών, ο ένθερμος υποστηρικτής της Αναστασίας Σακελλαρίου, Γιάννης Στουρνάρας συμφώνησε με το...δωράκι, γιατί περί ΔΩΡΟΥ πρόκειται.


      Ο lobbystas δεν πιστευει, πως ο υπουργός Οικονομικών την ώρα, που γίνεται της κολάσεως στην κοινωνία συναινεί με τέτοιες γαλαντομίες,

       πως το ΤΧΣ ακολουθεί χαριστική τακτική, πως κάποιο από τα μέλη του ενεργεί ευνοικά υπέρ της κάθε Sachs ώστε να έχει...άκρη εάν χρειαστεί μεθαύριο, πως αυτά τα δωράκια αποτελούν αντικαταβολές για άλλες δουλειές που στήνονται εδώ και εκεί.

       Λέμε τώρα.


      Και επί της ουσίας η Sachs να υποθέσουμε, πως έψαξε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα να βρει αγοραστή για το ΤΤ και έμεινε με τον ΄΄άσσο΄΄ των τεσσάρων ελληνικών διεκδικητών (κρατικών τραπεζών, μην ξεχνιόμαστε) αλλά εισέπραξε success fee. Για ποιό success όμως βρε παλληκάρια του εγχώριου (ξοφλημένου) συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: