Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΠΙΘΑΡΙ ΤΩΝ ΔΑΝΑΪΔΩΝ ...

Tου “Αλιέως” 
Παρά τις πολυδιαφημισμένες προσπάθειες του Μαξίμου και του επιτελείου της Συντάγματος τα ΄΄φέσια΄΄ του κράτους προς την αγορά περιορίστηκαν τον Μάιο κατά μόλις 288 εκατ. ευρώ καθώς κυμάνθηκαν στα 7,24 δις ευρώ.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών και καταδεικνύουν την ζοφερή κατάσταση, που επικρατεί στην πραγματική οικονομία. Παρά τις μεγαλοστομίες κυβερνητικών αξιωματούχων, παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας των τραπεζιτών πως...ξεκινά πλέον η αναχρηματοδότηση της οικονομίας οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.
   
  Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 6,931 δισ. ευρώ το Μάιο έναντι 7,250 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου (υποχρεώσεις δηλαδή που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών), οι οποίες αυξήθηκαν σε 309 εκατ. ευρώ τον Μάιο από 278,3 τον Απρίλιο. Εν τέλει, δηλαδή, το κράτος χρώσταγε 7,528 δισ. ευρώ τον Απρίλιο και 7,240 δισ. ευρώ το Μάιο.

    Εάν η αποπληρωμή των οφειλόμενων από το Δημόσιο συνεχιστεί με αυτό τον ΄΄ρυθμό΄΄ ούτε σε τρεις γενιές δεν ξεχρεώνουν τα τρέχοντα. Γιατί οι υποχρεώσεις (εντός 30ημέρου) ΄΄χτυπούν΄΄ κόκκινο.

     Πιθάρι των Δαναΐδων τα άδυτα των τραπεζών, ΄΄ρουφούν΄΄  αφειδώς ρευστότητα (με τα 50 δις ευρώ να τελειώνουν) αλλά και της Γενικής Κυβέρνησης που πρακτικά σημαίνει πως το σπάταλο σύστημα παραμένει αδηφάγο.

Χοάνη τα υπουργεία, η Βουλή, οι κάθε λογής φορείς, Ταμεία και Οργανισμοί στελεχωμένοι με ημετέρους και αρεστούς.


Ενδεικτικό  της κατάστασης το γεγονός, πως οι συνολικές αμοιβές των μελών του δ.σ. του  ΄άμαρτωλού΄΄ ΤΧΣ φτάνουν τις 825.000 ετησίως
΄. Για να μην αναφερθούμε στους διορισμένους εκπροσώπους του Δημοσίου στις τράπεζες, στους Επιτρόπους που υποτίθεται πως ασκούν έλεγχο και εποπτεία στις κρατικές τράπεζες. 

Με γνωστά σε όλους μας τα αποτελέσματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: