Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΔΩΡΟ ΕΟΦ 435.666 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ!

Οι διαφημιστικές εταιρείες των οικογενειών Στουρνάρα και Βαρβιτσιώτη παίρνουν 435.666 ευρώ από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για μία καμπάνια κατά της πολυφαρμακίας. 

Αυτό καταγγέλλουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, Πέτρος Τατσόπουλος, Ανδρέας Ξανθός, Θοδωρής Δρίτσας, Αφροδίτη Σταμπουλή, Γιάννης Σταθάς και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας ανέθεσε (αρ. πρωτ. 65260) κατόπιν διαγωνισμού στην ένωση εταιρειών της MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και της ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. την εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΦ για την πρόληψη της πολυφαρμακίας έναντι 435.666 ευρώ.

Γενική διευθύντρια της MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS φέρεται η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση της εταιρείας βασικοί εταίροι είναι οι Μυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα, θυγατέρες του υπουργού Οικονομικών. Επίσης, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΒΙ ΕΝΤ Ο είναι ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, αδελφός του νυν υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ μεταξύ των μελών Δ.Σ. στο σχετικό ΦΕΚ της 18/11/2002 μνημονεύεται ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, γνωστός και από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Σταύρος Παπασταύρου.


Προκαλείται «μείζον ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξεως», τονίζουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι στις 29 Μαΐου 2013 ο ΕΟΦ (με την υπ' αρ. πρωτ. 42584 απόφασή του) ενέκρινε τη δαπάνη ύψους 76.011,66 ευρώ για την πληρωμή στις εταιρείες ενός τμήματος του έργου αυτού.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισημαίνουν ότι το ζήτημα πολιτικής και ηθικής τάξεως "αφορά κατ' αρχήν την προκήρυξη και κατά δεύτερον την κατακύρωση διαγωνισμού για υπέρογκο ποσό σε σχέση με το αναλαμβανόμενο έργο σε εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν συγγενείς πολιτικών προσώπων και, μάλιστα, υπουργών. Σε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνία καταδικάζεται στην εξαθλίωση και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι συνθλίβονται, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη διαρκώς συρρικνώνεται, αποτελεί πρόκληση η κατακύρωση διαγωνισμού σε μέλη δύο οικογενειών πολιτικών προσώπων, και δή υπουργών. Αποτελεί εξίσου προκλητική επιλογή η δαπάνη τόσο υψηλού ποσού για ενημερωτική καμπάνια εναντίον της πολυφαρμακίας, σε μια περίοδο κατά την οποία διακυβεύεται καθεαυτή η πρόσβαση στην αναγκαία φαρμακευτική αγωγή, ακόμη και των καρκινοπαθών, των χρονίως πασχόντων, των ανθρώπων που προσπαθούν να παλέψουν για τη ζωή τους. Ενδυναμώνεται έτσι η αίσθηση της κοινωνίας ότι τα κυβερνητικά πρόσωπα και κόμματα, τα μέλη, οι συγγενείς και οι επιτελείς τους, επωφελούνται από τη νομή της εξουσίας και εμπλέκονται σε σχέσεις διαπλοκής και διακίνησης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος σαν να ήταν ιδιωτικό".

Υπενθυμίζουν ακόμη ότι στο παρελθόν έχουν σχεδιαστεί και υλοποιηθεί αντίστοιχες καμπάνιες από τους ίδιους τους εργαζομένους του ΕΟΦ με μηδαμινό κόστος (όπως π.χ. η εκστρατεία για ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων και για κατάχρηση αντιβιοτικών, οι οποίες μάλιστα προβάλλονταν δωρεάν στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: