Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

QUIZ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ LOBBYSTAS.GR ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ... ΜΕ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ...


Το 2008 κυκλοφορεί το βιβλίο με τίτλο «In Sickness and In Power: Illness in Heads of Government During the Last 100 Years» του λόρδου Ντέιβιντ Όουεν. Αργότερα στην Ελλάδα μεταφράζεται από της εκδόσεις Καστανιώτη με τίτλο 
«Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία. Πόσο οι αρρώστιες επηρέασαν τους πολιτικούς τα τελευταία 100 χρόνια»

Στη μελέτη του Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία, ο Ντέιβιντ Όουεν εξετάζει τη λεπτή σχέση πολιτικής και ασθένειας την περίοδο 1901-2007 και ιδιαίτερα το πώς μια σωματική ή πνευματική νόσος, αλλά και η αντιμετώπισή της, μπορεί να σπρώξει τους πολιτικούς ηγέτες σε παράλογες και απερίσκεπτες ενέργειες, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται η διαδικασία λήψης αποφάσεων και η λειτουργία του κράτους.

Ο συγγραφέας εστιάζει ιδιαίτερα σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς που, ενώ δεν έπασχαν από κλινικά νοσήματα, εμφάνιζαν αυτό που αποκαλεί Σύνδρομο της Ύβρεως, δηλαδή μια αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, καθώς και μια υπερβολική αυτοπεποίθηση και απαξίωση των αντίθετων απόψεων – ή και όλων των απόψεων, πλην των δικών τους.

Βαθύς γνώστης τόσο της ιατρικής όσο και της πολιτικής, ο λόρδος Ντέιβιντ Όουεν μελετά τις επιπτώσεις της ασθένειας στους κυριότερους πολιτικούς ηγέτες του 20ού αιώνα (Ρούζβελτ, Λόιντ Τζορτζ, Μουσολίνι, Χίτλερ, Τσάμπερλεν, Τσόρτσιλ, σάχης Ρεζά Παχλαβί, Μάο Τσε-τουνγκ, Aϊζενχάουερ, Ίντεν, Μακμίλαν, Ντε Γκολ, Τζον Κένεντι, Γουίλσον, Νίξον, Πολ Ποτ, Θάτσερ, Μουγκάμπε, Ρήγκαν, Μιτεράν, Γέλτσιν, Σιράκ, Μπλερ, Τζορτζ Μπους, Αριέλ Σαρόν), αναλύοντας επίσης τις εγγυήσεις που πρέπει να ζητήσει η κοινωνία, προκειμένου να προστατευτεί από τις συνέπειες της ασθένειας των πολιτικών αρχηγών.

Και τώρα στο ψητό. 

QUIZ 1. Σε ποιο μέρος της Ελλάδας διατηρεί ο λόρδος εξοχική κατοικία; 

QUIZ 2. Πότε φιλοξενήθηκε ο Πούτιν στο εξοχικό του Λόρδου μυστικά μακριά από τα βλέμματα όλων;

QUIZ 3. Με ποιανού κότερο έφτασε στο εξοχικό; 

QUIZ 4. Ποιος Έλληνας αρχηγός κόμματος προσπαθεί να βρεθεί τετ α τετ με τον λόρδο;

Η συνέχεια επί του Lobbystas.gr


Υ.Γ 1. Είναι "ξεκάθαρο" ότι ο Πούτιν συμβουλεύεται τον Νευρολόγο Λόρδο

Υ.Γ 2. Επίσης είναι "ξεκάθαρο" ότι ο Λόρδος εκτός από μόνιμο μέλος της λέσχης Bildeberg είναι ένας από τους "διαμορφωτές" της Νέας Παγκόσμιας Τάξης...

       
      

Δεν υπάρχουν σχόλια: