Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ...

Σε πλήρη εξέλιξη το στήσιμο της νέας φούσκας όπως αποκρυπτογράφησε η ανάρτηση με τίτλο «Μεγάλα κόλπα για μεγάλα παιδία»...
   
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων από πιστωτικά ιδρύματα κρατών του Νότου της ευρωζώνης, ώστε να αμβλύνει την πίεση υπό την οποία βρίσκονται οι χώρες αυτές εξαιτίας της κρίσης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΚΤ επιθυμεί, μέσω του τρόπου αυτού, να «αναβιώσει» στοιχεία ενεργητικού τα οποία υποστηρίζονται από εγγυήσεις, για παράδειγμα ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, με τη μεταφορά του σχετικού κινδύνου σε άλλους επενδυτές, ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα και η κεφαλαιακή επάρκεια τους και να μπορέσουν να χορηγήσουν ρευστότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Πρόθεση της ΕΚΤ δεν είναι μόνο η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στα στοιχεία ενεργητικού τα οποία υποστηρίζονται από εγγυήσεις, αλλά και η απευθείας εξαγορά τέτοιων στοιχείων από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

Σύμφωνα με την Die Welt, εκπρόσωπος της ΕΚΤ δεν θέλησε να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες, αλλά παρέπεμψε σε πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.


Την προηγουμένη εβδομάδα ο κ. Ντράγκι δήλωσε πως (η ΕΚΤ) «αποφάσισε την έναρξη διαβουλεύσεων με άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς αναφορικά με πρωτοβουλίες για την προώθηση μιας λειτουργικής αγοράς για στοιχεία ενεργητικού τα οποία υποστηρίζονται από εγγυήσεις», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις επί του ζητήματος αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: