Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

“Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΝ Η ΟΠΟΙΑ ΗΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ, ΟΤΑΝ ΑΡΕΣΚΕΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ” ...


Μετά τον απόηχο από τα διαδραμαντισθέντα στη Θεσσαλονίκη είναι ανάγκη να μπούνε κάποια πράγματα  στην σωστή τους διάσταση. Θα μιλήσουμε για τον άνθρωπο ο οποίος επί τριάντα και πλέον χρόνια έκανε μια πορεία που θα τολμήσω να πω είναι αξιοζήλευτη.


Πρώτος δημοτικός σύμβουλος Πανελλαδικά. Δεκατρία χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μοναδική περίπτωση στην πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εξελέγη Νομάρχης από την πρώτη εκλογή. Επίτευγμα που επανελήφθη και στην δεύτερη τετραετία  αφού εξελέγη με την πρώτη εκλογή. Αυτή η αξιοθαύμαστη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίστηκε στις εκλογές των Περιφερειαρχών  αφού εξελέγη Περιφερειάρχης της μεγαλύτερης περιφέρειας, της Κεντρικής Μακεδονίας (7 Νομοί). Δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει μια ζηλευτή θα έλεγα αποδοχή του κόσμου που καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το φάσμα των πολιτικών παρατάξεων. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι μια κατάκτηση που προέρχεται από τον χαρακτήρα του, την ανθρωπιά του, τον καθαρό του λόγο, ανεξάρτητα αν κανείς μπορεί να μην συμφωνεί πάντοτε. Είναι ένας λαϊκός πολιτικός και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο που ζει, γιατί επίσης  γνωρίζει καλά τα κοινωνικά δεδομένα, ζυμωμένος μέσα στην καθημερινότητα ενός απλού πολίτη. Θα πω αυτό που ακούω από πολλούς «Ο Παναγιώτης είναι ένας από εμάς». Ένα στοιχείο που του δίνει τεράστια κοινωνικά στηρίγματα. Θα μπορούσα να πω και άλλα, όμως σταματάω εδώ. 

Και φτάσαμε που; Εκλεγμένος Περιφερειάρχης εκπίπτει του αξιώματος του από ένα απλό αναγκαίο πλημμέλημα που τι έκανε; Μείωσε το πρόστιμο ενός καρκινοπαθούς, απόφαση που πήρε με την σύμφωνη γνώμη των νομικών και διοικητικών υπηρεσιών της Περιφέρειας (για 150 ευρώ). Αυτόν τον καιρό κατηγορείται για τα λεγόμενα σαρανταπεντάρια και επίσης γιατί πλήρωσε ως όφειλε εργαζόμενους στην Περιφέρεια από άλλο κωδικό. Και για τα δύο αυτά θέματα είναι μια πάγια τακτική που ακολουθείται από όλη την τοπική αυτοδιοίκηση. Κανένα πόρισμα και καμία δικογραφία δεν τον κατηγορεί για κατάχρηση ή για προσωπικό όφελος.

Είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά θα καταπέσουν στις προσεχείς ημέρες, και θα είναι η ανταμοιβή του για την μέχρι τώρα προσωπική και πολιτική του πορεία.

“Η ευτυχία μας λοιπόν κρέμεται από την διοίκησην η οποία ημπορεί να μας καταστήσει ευτυχείς μόνον τότε, όταν αρέσκει των περισσότερων.”

 (Ανώνυμος Πολίτης). 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eδω θα διαφωνησουμε με τον συγγραφεα και για την πληροφορηση των αναγνωστων θα αναφερω 100% τσεκαρισμενες πληροφοριες (και του Δικαστηριου) περι τινος επροκειτο ...ο εν λογω "αρχοντας" εβαζε τα τσιρακια (ελεγκτες/παρατρεχαμενοι) να εντοπιζουν παρανομιες αλλα κατα τη διαδικασια καταλογισμου παζαρευαν το χρηματικο προστιμο ως εξης:
κυριε Χ πρεπει να σας βαλω προστιμο κατα το νομο 10.000 αλλα θα το κανω 1.000 συν -αν θελετε- μια προσφορα για την εκστρατεια του Παναγιωτη ...ποιος τολμουσε να πει οχι ???
Η δε φαμπρικα αποκαλυφθηκε οταν απολυθηκαν παρατυπα υπαλληλοι που δεν συνεργαστηκαν/αντεδρασαν στις ανωτερω διαδικασιες ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
δεν ειναι ευκολο να εχεις την αποδοχη του κοσμου επι τοσα χρονια χωρις να εχεις ανταποδωσει περισσοτερα καλα απο κακα
ο κοσμος δεν ειναι ηλιθιος και το βλεπουμε στους αλλους πολιτικους που τους απαξιωνει σε χρονο dt

YS δεν τον γνωριζω καθολου τον κο Ψωμιαδη απο αυτα που βλεπω