Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

Tου “Αλιέως”

Χαμός μετά το τελευταίο τραπεζοράλυ και το κόλπο της Εθνικής με τον πήχη στο 12%. Η χαρά του traderά.  

Στο προσκήνιο και πάλι οι τράπεζες, πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, τρέχουν τα ΄΄μπανεράκια΄΄ στα sites, μέχρι και σε blocks θα διαφημίζονται σε λίγο οι τραπεζηταράδες. ΄΄Μπούκωμα΄΄ και άγιος ο Θέός, μέρες που είναι κιόλας. Με λίγη προσπάθεια ακόμη και όλοι εμείς οι ποπολάριοι θα τρέξουμε σαν τα πρόβατα να συμμετάσχουμε στις αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha Bank, της Πειραιώς, της Εθνικής.

 Για την Eurobank δεν έχω καταλάβει ακόμη τι γίνεται, με μπέρδεύουν οι ανακοινώσεις της διοίκησης, του Συλλόγου Εργαζομένων, με μπερδεύουν οι διαρροές, με μπερδεύει το ΤΧΣ, δεν έχω καταλάβει τι θα γίνει. Κρατικοποιείται, μέσω του ΤΧΣ, η Eurobank κύριοι της διοίκησης, του Ταμείου, του Χρηματιστηρίου, της Κεφαλαιαγοράς ή όχι. Πως ακριβώς λέγεται αυτό, που δρομολογείται στην Eurobank, νισάφι πια! 

Ωστόσο άλλο είναι το θέμα μου, σκέφτομαι να μπω στην Εθνικάρα και στην Alpha Bank και στην Πειραιώς (που όλα τα μαζεύει & όλα τα καθαρίζει). Σκέφτομαι όμως, πως δεν είναι δυνατόν να αρκεστεί το σύστημα σε αυτή την ανακεφαλαιοποίηση, δεν φτάνει, δεν βγαίνει. Ήδη η Moody s προειδοποιεί πως ενδέχεται να χρειαστούν άλλα 8 δις ευρώ. Πάνω κάτω το ίδιο φοβάται και η Εθνική. Προφανώς κάτι ανάλογο θα ανησυχεί και τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Προβόπουλο. Ειδικά ο τελευταίος, η θητεία του οποίου λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο, θα έχει κάθε λόγο να θέλει να έχει καλυμμένα τα νώτα του, για κάθε ενδεχόμενο. Και ρωτάω τώρα, εάν χρειαστεί και νέος έλεγχος τέλος του χρόνου, αρχές του 2014 πόσα ΄΄μαύρα & τρύπια΄΄ θα βρει ο ελεγκτής. Πως θα καλυφθούν τα δις ευρώ που θα χρειαστούν, το ΤΧΣ το έχει ξεκαθαρίσει πως η ΕΚΤ, η Τρόικα άλλα λεφτά στις τράπεζες δεν δίνει. Εχει ανοίξει και το ζήτημα της συμμετοχής ιδιωτών καταθετών ( για τις ανασφάλιστες μέχρι τώρα αλλά βλέπουμε) για ψιλό ή χοντρό ΄΄κούρεμα΄΄ το βλέπω λοιπόν

μέχρι τον Φεβρουάριο- Μάρτιο του 2014. Για αυτό σας ρωτάω να μπω στην Εθνικάρα ή στην Αλφα  στην Πειραιώς ενόσω είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός νέου ελέγχου, πιθανής ανάγκης για περισσότερα κεφάλαια, δυνατής μίας προοπτικής ενός ΄΄κουρέματος΄΄ . Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;   

6 σχόλια:

Τραπεζίτης είπε...

Μακριά κι αγαπημένοι :-)

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟΣ....

michele είπε...

Eγω που δεν εχω ακουμπησει τραπεζες 4 χρονια,παρα μονο σε trading και αφου ρωτας( εστω και ρητορικα),σου λεω μπορεις να μπεις με μακροπροθεσμο οριζοντα στην Αλφα και δευτερευοντως ΠΕΙΡ.
Θα παρουν τα warrants οι ξενοι κλπ και ΠΑΛΙ θα μεινει εξω ο μικρομετοχος που εχασε τα λεφτα του οταν δεν ακουγε οτι οι τραπεζες θα μηδενισουν.

Ανώνυμος είπε...


michele,
έχεις δίκιο, πόσο καιρό πριν φώναζε ο Πετράν-bankingnews- πως θα ...μηδενίσουν.
Ομως το ερώτημα μου είναι άλλο, εκτιμάτε πως θα πάμε σε νέο έλεγχο των τραπεζών- που θα ΄΄ βγάλει΄΄ νέες κεφαλαιακές ανάγκες- άρα ενδεχόμενο ΄΄κούρεμα΄΄. Σε αυτή την περίπτωση που θα πάει ο κλάδος?
Προσωπικά εκτιμώ, πως μετά τις γερμανικές εκλογές θα ΄΄σκάσει΄΄ και η ΄΄στεγαστική-πιστωτική΄΄ φούσκα των γερμανών. Μην ξεχνάμε τις εκλογές τους.

Ανώνυμος είπε...

Eine kanenas tou KKE?

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ-μλ