Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ κ. ΣΑΛΛΑΣ ...

Tου“Αλιέως”                                                                                                                              (*)  Εξαιρετικά ταλαντούχος και μεθοδικός ο κ. Σάλλας καταφέρνει να επιβιώνει αδιακρίτως καταστάσεων, κυβερνήσεων και ισορροπιών. 
Βέβαια σήμερα μπορεί να μην έχει την ακμάδα του 1999-2000 ωστόσο για πολλούς είναι ο αρχι-διαχειριστής ενός ΄΄βαθέος συστήματος΄΄. Το νεαρότερον εκείνων των ημερών δεν το διαθέτει προφανώς. 

Ομως έχει γίνει σοφότερος, μεθοδικότερος και αυτό τεκμαίρεται από μία σειρά προσεκτικών ενεργειών που κάνει τους τελευταίους μήνες και θα εξιστορήσουμε στη συνέχεια.
 
  Να θυμηθούμε όμως πρώτα απ΄όλα τον ΄΄γκουρού΄΄ Σάλλα του Μαρτίου του 2000. Οταν προέβλεπε πως ΄΄ο Γενικός Δείκτης αρχές του 2001 θα είναι και πάλι πάνω από τις 7.000 μονάδες΄΄ (στο Olympia.gr & DexiExtrem της 16/7/2010 βρίσκει όποιος ενδιαφέρεται κατατοπιστικότατα στοιχεία ). Μια ζωή κουβαλούσε νερό στο μύλο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα της χειρότερης μορφής του επί έργων και ημερών Σημιτισμού και της παρέας του ολίγιστου- Δεν ξέρω- Δεν γνωρίζω και Φοβάμαι τον Ισκιο μου γερμανοτραφούς πρώην πρωθυπουργού.

   Εκλεκτικές σχέσεις που κρατούν (και ενισχύονται) μέχρι των ημερών μας

Σταδιακά εξελίχθηκε ίσως στον μόνο τραπεζίτη- διαχειριστή μεγάλων περιουσιών που έχει τους σωστούς ανθρώπους σε πολύ καίριες-ευαίσθητες θέσεις. Εξηγούμεθα ξεκινώντας από την τελευταία μετεγγραφή του. Ανθιμος Θωμόπουλος από τον Δεκέμβριο του 2012 στην θέση κλειδί του Corporate & Investment banking, Treasury, Capital Markets. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Εθνικής υπεύθυνος- προσέξτε το παρακαλώ- όλων των συμμετοχών και της Διαχείρισης της Περιουσίας του ομίλου Τρ. Πειραιώς.

Ωστόσο ο κ. Θωμόπουλος είχε νευραλγική θέση στην KPMG την περίοδο 1985-1998, προτού πάει στην ΕΤΕ. Ομως στην KPMG θέση κλειδί κατέχει η Μαρίνα Καπετανάκη- Γενική Διευθύντρια και μία εκ των υπογραφόντων εκθέσεις ελέγχου- σύζυγος του κ. Θωμόπουλου. Η KPMG  από τα μέσα Ιανουαρίου έχει διοριστεί επίτροπος της Πειραιώς. 

Ο lobbystas είναι απόλυτα πεπεισμένος, πως η επιτροπεία της KPMG θα είναι ουσιαστική και άρτια. Πως δηλαδή δεν θα έχει σχέση με τα έργα και τις ημέρες πρώην στελέχους της στην περιβόητη περίπτωση της Proton Bank- Λ. Λαυρεντιάδη. Προφανώς.

Παναγιώτης Ρουμελιώτης- Πρόεδρος διαχείρισης Κινδύνων/ Risk Managemnt σα να λέμε αρχαιοελληνιστί. Γνωστότατος ο κ. Ρουμελιώτης από το αποκαλυπτικότατο ΄΄ Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ΄΄ (εκδόσεις Λιβάνη- σ.σ. έχει τη σημασία του) και την πρότερη θητεία του ως εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ είχε εκμυστηρευθεί (στις 7/11/2011) ότι ΄΄ ο Γ. Παπανδρέου του είχε ζητήσει να αναλάβει να γίνει πρωθυπουργός΄
΄.
Ανδρέας Μακρυπίδης προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας- πρόσωπο ΄΄κλειδί΄΄ στους κύκλους των εφοριακών, του ΣΔΟΕ, του βαθέος ΠΑΣΟΚικού συστήματος σε νευραλγική θέση την περίοδο 2009-2010. Διαχειριστής των οικονομικών του Κινήματος άρα και των δανείων που αφειδώς χορηγούνταν κυρίως από την Αγροτική στα κόμματα. Στα 192 εκατ. ευρώ υπολόγισε η ίδια η ΤτΕ τα δάνεια και αγύριστα, που είχαν δοθεί από την τότε Αγροτική στα κόμματα, κυρίως όμως σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

 Φανταστείτε, πως είχαν δοθεί χρήματα (του αιωνίως μ@λ@κα φορολογούμενου) με βάση μελλοντικές επιχορηγήσεις (του 2015 και του 2019). Που κολλάει ο Ανδρέας ο Αιτωλοακαρνάνας θα πείτε. Η κόρη του έχει προσληφθεί σε σχετική θέση στον όμιλο Πειραιώς.

Προφανώς το γεγονός, πως η Αγροτική κατέληξε στην Πειραιώς, με τα κομματικά δάνεια- επιχορηγήσεις να μεταφέρονται στην ΄΄καλή΄΄ τράπεζα (άρα να μην εγγράφονται στις επισφάλειες) είναι τυχαίο. Οπως και η θύελλα που είχε ξεσηκώσει σε κόμματα, φορείς και ασφαλισμένους & εργαζόμενους η ΄΄κατάληξη΄΄ της Αγροτικής.

Για να μην μακρηγορούμε θυμίζουμε την παρουσία άλλων δύο σημαινόντων προσώπων.

Της νέας επικεφαλής του ΤΧΣ, Αναστασίας Σακελλαρίου η οποία επέστρεψε (μετά από θητεία της σε γνωστά ξένα σπίτια) στην χώρα  το 2009 για οικογενειακούς λόγους όπως είχε πει η ίδια και αμέσως εντάχθηκε στον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς ως ειδική σύμβουλος διοίκησης.

Και βεβαίως του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεωργίου Προβόπουλου διατελέσαντος σε επίσης θέση κλειδί της Πειραιώς. Οι πιο μνήμονες θα θυμούνται την περίπτωση της Ζακύνθου (όποιος δεν βαριέται ας ψάξει στο directnews.gr- 2/12/2011- για το σκάνδαλο της Πειραιώς στη Ζάκυνθο) και των όσων είχαν απασχολήσει την δικαιοσύνη.


 (*) κατά το ΄΄Ο ταλαντούχος κ. Ρίπλευ΄΄  της Patricia Highsmith. Οι λάτρεις της αξέχαστης αμερικανίδας συγγραφέως θα βρουν αρκετές ομοιότητες στον ήρωα και πρόσωπα αυτού του ΄΄μαύρου΄΄ αστυνομικού θρίλλερ της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...


Εν τέλει ο lobbystas είναι από τα ελάχιστα sites, blogs που επιμένει να λέει 2-3 καταστάσεις με το όνομα τους.
Αξιος συγχαρητηρίων, συνέχισε.