Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΔΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ...

Του Νίκου Πάσχου
  "Ο ίππος είναι ιδιαιτέρως ισχυρότερος όταν είναι τοποθετημένος κοντά στο κέντρο

Αυτό συμβαίνει για δυο λόγους. Ο ένας είναι ότι κοντά στο κέντρο της σκακιέρας ελέγχει 8 τετράγωνα ενώ στην άκρη μόνο 4, στην γωνία της σκακιέρας μόνο 2. 
Αυτό μειώνει την ισχύ του αλλά και τον παγιδεύει. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, αντίθετα με τα άλλα κομμάτια, για να διανύσει αποστάσεις στην σκακιέρα χρειάζεται αρκετές κινήσεις. Ένας ίππος στο κέντρο μπορεί γρήγορα να βρεθεί σε όποια περιοχή της σκακιέρας χρειάζεται αλλά ένας ίππος στην άκρη είναι ανίσχυρος να βοηθήσει την μάχη στην άλλη άκρη της σκακιέρας. 

Ο παράξενος χαρακτήρας της κίνησης του ίππου τού δίνει το πλεονέκτημα να απειλεί τα άλλα κομμάτια, ακόμα και την βασίλισσα, χωρίς να απειλείται από αυτά. Έχοντας την δυνατότητα να απειλεί έτσι οκτώ διαφορετικές θέσεις χωρίς να εμποδίζεται από την ύπαρξη κομματιών ή πιονιών στα διπλανά του τετράγωνα είναι ιδανικός για παιχνίδι τακτικής, ιδιαιτέρως για διπλά χτυπήματα (στη σκακιστική γλώσσα η κίνηση αυτή ονομάζεται συχνά πιρούνι). 

Ο ίππος θεωρείται ισχυρότερος στην αρχή του παιχνιδιού όπου αυτού του είδους το τακτικό παιχνίδι είναι πιο προσφορο. Μάλιστα συνήθως είναι το πρώτο κομμάτι που αναπτύσσεται στο άνοιγμα (κυρίως στα αποκαλούμενα κλειστά ινδικά ανοίγματα). Καθώς αδειάζει η σκακιέρα μειώνονται οι δυνατότητες τακτικών απειλών αλλά και χάνει την αξία της η δυνατότητα να υπερπηδά κομμάτια και πιόνια. Αν και γενικά μειονεκτεί του αξιωματικού στο φινάλε, διατηρεί το πλεονέκτημα να έχει πρόσβαση σε όλα τα τετράγωνα της σκακιέρας και είναι ισχυρότερος αν τα πιόνια περιορίζονται στην μία πτέρυγα της σκακιέρας ή αν υπάρχουν πολλά πιόνια που εγκλωβίζουν τις διαγώνιες στους αξιωματικούς

Συνηθισμένος στρατηγικός στόχος είναι η τοποθέτησή του σε μια τρύπα της εχθρικής παράταξης (τρύπες είναι τα τετράγωνα που δεν μπορούν να απειληθούν από πιόνια).

Το 2007 στην συνέλευση του ΟΤΕ ο Παναγής Βουρλούμης πρόεδρος του οργανισμού εξουσιοδοτήθηκε  και εκπροσώπησε και την MIG. Ουδέν μεμπτόν. Οι γερμανοί πίεζαν για την απόκτηση του ΟΤΕ, ασφαλίζοντας έτσι την ομπρέλα των επενδύσεων τους στην Ελλάδα, βραχυπρόθεσμα αλλά και μελλοντικά.  

Μονοπωλιακού χαρακτήρα επιχείρηση με δορυφορικές εταιρίες όπως η Siemens και μια πλειάδα άλλων εταιριών να κρύβονται άμεσα η έμμεσα στην μεγάλη αγκαλιά της Deutsche Telecom. 

Το προφίλ του Ανδρέα Βγενόπουλου είχε ήδη χτιστεί στην Ελληνική κοινωνία. Το κατασκεύασαν τα media που ρουφούσαν εκατομμύρια σε διαφήμιση και προπαγάνδα. Το κατασκεύασε μερικό κομμάτι του εφοπλιστικού lobby. Η Ελληνική κοινωνία δέχτηκε ευχάριστα στο μυαλό της (τέτοια που είναι) την δημιουργία ενος  έλληνα Μπερλουσκόνι. Ειδικά όταν αυτός γίνεται επαναστάτης στο πέρασμα του χρόνου και τα βάζει με τον Λάτση, το άχρηστο το κράτος, σειρά πολιτικών, γενικά τα βάζει με το σύστημα!

Σκεφτείτε να εμφανιζόταν στην συνέλευση του ΟΤΕ η D.T. και να έλεγε εδώ και τώρα το μαγαζί σε εμάς. Έπρεπε να λαδώσει την μισή Ελλάδα για να μην ξεσηκωθεί το πλήθος.

Το μαγαζί το πήρε μέσω της MIG έμορφα και ωραία. Με χαμόγελα, φράγκα, χαρές και πανηγύρια. 

Η MIG συνέχισε  να επενδύει στο μέλλον. Ποιο μέλλον; Αυτό του φυσικού αερίου και των πετρελαίων. Φόρτωσε λοιπόν την Κύπρο με ελληνικά ομόλογα μέσω της MARFIN BANK αλλά και της γενικότερης επιρροής του Έλληνα Μπερλουσκόνι σε μερίδα κύπριων επιχειρηματιών.  Το θεώρησε ασφαλή και σίγουρη επένδυση! Η τρόικα δεν θα μπορούσε να αγγίξει την Κύπρο και τον θησαυρό της, αν δεν είχε χρεοκοπήσει λόγο των ελληνικών ομολόγων που φορτώθηκαν στο νησί. Ούτε η γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δεν θα «παγίδευαν» τα ρώσικα κεφάλαια. 

Ο Βγενόπουλος θεωρούσε μονόδρομο το μνημόνιο για την Ελλάδα. Με μεγάλη πειθώ Χατζηνικολάου και Βγενόπουλος μαζί μας το τόνιζαν.  Θυμηθείτε την συνέντευξη. Άλλωστε κερδισμένοι στην Ελλάδα βγαίνουν πρωτίστως οι επιχειρηματίες - εργοδότες με μισθούς 500αρικου και όχι η κ. Μέρκελ. Η Μέρκελ και το σύστημα της ασφάλισε τις γερμανικές επενδύσεις με το μνημόνιο, χάριν των εξαγορών που είχαν προηγηθεί, δίνοντας εγγυήσεις για το μνημόνιο που θα ερχόταν! Με άλλα λόγια από μόνη της η D.T. στην Ελλάδα δεν είχε μέλλον, αν η χώρα δεν οδηγιόταν με μαθηματική ακρίβεια εδώ που οδηγήθηκε.

Συμπερασματικά ο λευκός ίππος στην σκακιέρα των Γερμανών, αυτος που είναι ιδανικός για παιχνίδι τακτικής, ιδιαιτέρως για διπλά χτυπήματα (Ελλάδα – Κύπρο), αυτός που είναι ιδιαιτέρως ισχυρότερος όταν είναι τοποθετημένος κοντά στο κέντρο ελέγχοντας «8 τετράγωνα» με συνηθισμένο στρατηγικό στόχο  η τοποθέτησή του σε μια τρύπα της εχθρικής παράταξης δεν είναι άλλος από τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

 Όσον αφορά στο φινάλε, που διατηρεί το πλεονέκτημα να έχει πρόσβαση σε όλα τα τετράγωνα της σκακιέρας και είναι ισχυρότερος θα το αναλύσουμε μια άλλη φορά. Έχει φινάλε;


Υ.Γ. Το συμπερασματικά προκύπτει από το γεγονός, ότι στις Bussines πάντα εξετάζεις ποιος είναι ο κερδισμένος. Εάν ο φίλτατος Ανδρέας έχει αντίρρηση για το συμπερασματικά περιμένω την δική του ανάλυση. Αλήθεια Ανδρέα πως σου φαίνεται ένα σχήμα (τρόπος του λέγειν) Ολυμπιακής - Lufthansa;             
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: