Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΕΞΗΣ … Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ...

Tου “Αλιέως”
Από το καλό στο καλύτερο πηγαινουν οι σχέσεις Αλέξη Τσίπρα- ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ουάσιγκτων.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε και με την τυπική/διαδικαστική οδό την πρόσκληση για την ομιλία του
στην ημερίδα του περίφημου Brooking Institute στη Νέα Υόρκη.

 Ετσι...φοβούμεθα, πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ πριν τον αρχηγό της Ν.Δ και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δικαιώνοντας τον lobbystas.gr, που έγκαιρα αναφέρθηκε σε αυτή την θεαματική εξέλιξη.

Προφανώς και δεν είναι μεμπτόν να ομιλεί για τις οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος, τις προοπτικές της Ελλάδας και bla, bla, bla.

Προφανώς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να έχει επαφές και να διατηρεί διαύλους με Αγγλους, Γάλλους...Πορτογάλους. Μα για όνομα του Θεού!

Ωστόσο εύλογο είναι το ερώτημα τι λένε για την συστημική στροφή του κ. Τσίπρα οι σύντροφοι του Αριστερού Ρεύματος για να μην το πάμε αριστερότερα στις 12,13 πόσες είναι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ομως εξίσου εύλογο είναι το ερώτημα, που γεννάται από την προ 6μηνου- εάν ενθυμούμαι καλώς- συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την Goldman Sachs. Φαίνεται, πως οι επαφές του περασμένου Αυγούστου ήταν καλές γιατί, πως αλλιώς να εξηγηθεί το ότι στην επόμενη επίσκεψη των ανθρώπων της Goldman Sachs στην Αθήνα (νομίζουμε τέλος Φεβρουαρίου) θα υπάρξει και δεύτερος γύρος.

Μάλιστα σωστά διαβάσατε. Επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την Goldman Sachs το Αύγουστο του 2012, νέες επαφές- από τι μαθαίνουμε- του ΣΥΡΙΖΑ πάλι με την Goldman Sachs τον Φεβρουάριο (;) του 2013.

Εάν και πότε θα συναντηθούν με Paulson, Soros κ.λ.π ο lobbystas δεν γνωρίζει περισσότερα για να σας ενημερώσει...      

Δεν υπάρχουν σχόλια: