Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΩΝ SOROS ...

Η κατάλληλη επιλογή ! Αρκεί να είναι υπηρέτες των Soros. Αρκεί να είναι υπηρέτες φιλοσόφων (Soros και Λάτσης είναι οι σύγχρονοι φιλόσοφοι που αποφοίτησαν από το L.S.E). Αρκεί να περνούν στην κοινωνία, ότι έχουν τους ανθρώπους τους παντού. Και να τους επιβάλουν όχι μόνο για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, αλλά να δείχνουν την δύναμη τους και τον τσαμπουκά τους ...
Πηγή: euro2day – «Εκηβόλος»       
EΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ G.SOROS ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Όταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης ρωτήθηκε για τα κίνητρα του διορισμού του Ευθύμιου Βιδάλη ως διαπραγματευτή για τον απεγκλωβισμό της κατασκευής των τεσσάρων οδικών αξόνων [που υλοποιούνται(;) με συμβάσεις παραχώρησης], είχε απαντήσει πως επρόκειτο για την πιο κατάλληλη επιλογή, γιατί θεωρεί το πρόβλημα εξ ολοκλήρου οικονομικό. Καθ’ όλα λογική απάντηση.

Όμως, στην πορεία θα πρέπει -πάντα κατά την ταπεινή άποψή μας- να συνεκτιμηθούν πιθανόν ουσιώδεις λεπτομέρειες αυτής της κίνησης.

Ο Ευθύμιος Βιδάλης είναι μεταξύ άλλων βασικός συντελεστής του Zeus Capital Partners (www.zeuscapitalpartners.com), εις εκ των πέντε Ελλήνων μεγαλοπαραγόντων (υπό τον Edward Rotter) ενός από τα γνωστά χαρτοφυλάκια του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Ενός παράγοντα που για πολλούς εντός κι εκτός συνόρων δείχνει αμφιλεγόμενη στάση (και) στα ελληνικά πράγματα.

Για τους πιο μνήμονες αναγνώστες της στήλης, θυμίζουμε τη συνάντηση του μεγαλοεπενδυτή με τον Γιώργο Παπανδρέου (με τη διαμεσολάβηση του Στέλιου Ζαββού - προέδρου μεταξύ άλλων του Harvard Business School Club of Greece), την παρουσία του Τζόζεφ Στίγκλιτς, του Νουριέλ Ρουμπινί αλλά και του γνωστού επενδυτή Τζον Πόλσον.

Το όνομα του τελευταίου είχε γίνει ουκ ολίγες φορές πρωτοσέλιδο στον ελληνικό Τύπο, μετά την αποκάλυψη των Financial Times για τη συμμετοχή του μαζί με την Goldman Sachs τον Ιανουάριο του 2010 στο διαβόητο δείπνο των κερδοσκόπων, που επί μήνες σόρταραν το ευρώ, τζογάροντας συγχρόνως πάνω στα ασφάλιστρα κίνδυνου του ελληνικού χρέους (CDSs).

Λεπτομέρεια με σημασία: Λίγο καιρό αργότερα, στις 17

Φεβρουαρίου, ένα άλλο δείπνο στο ξενοδοχείο Plaza Athenee στο Upper East Side του Μανχάταν έφερε στο ίδιο τραπέζι τον Τζον Πόλσον με τον Τζορτζ Σόρος...

Εδώ οι απαντήσεις είναι -πάντα κατά την εκτίμησή μας- πιο σύνθετες. Αλλά το ερώτημα της στήλης, νομίζουμε, εύλογο, εάν τίθεται ζήτημα «σύγκρουσης συμφερόντων» ή «προνομιακής πληροφόρησης» υπέρ του Σόρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: