Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ LOBBYSTAS.GR ...


Το Lobbystas.gr έλαβε email από τον νομικό σύμβουλο του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, το οποίο ζητά να αποσύρουμε την ανάρτηση με τίτλο «ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ - ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ... ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΚΑΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙ (*) ...» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Θεωρεί ότι είναι υβριστικό και συκοφαντικό με την επιφύλαξη να κινηθεί νομικά εναντίον μας.

Το Lobbystas.gr θεωρεί ότι οι χαρακτηρισμοί επεξηγούνται ακριβέστατα στο κείμενο, όσον αφορά την ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και όχι το ΠΡΟΣΩΠΟ. Αναδημοσιεύοντας το άρθρο αφαιρούμε «τους χαρακτηρισμούς που θεωρεί ο υπουργός εξωτερικών ότι είναι υβριστικά και συκοφαντικά» χωρίς να αλλοιώνεται η ουσία του άρθρου.

Έχοντας στην πλάτη μου πάμπολλες αγωγές και μηνύσεις από την δημοσιογραφική μου πορεία  (1992) για «υβριστικά και συκοφαντικά» ρεπορτάζ μου, έχω την εμπειρία και την γνώση, μετά από 15 και πάνω αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις. Έχοντας πλέον και την ανάλογη νομική γνώση θεωρώ ότι ακόμη και στα «δικαστήρια να καταλήγαμε» νομικά θα ήταν δύσκολο έως ακατόρθωτο να κριθεί ως υβριστικό και συκοφαντικό το συγκεκριμένο άρθρο. Τέλος θεωρώ τυχαίο το γεγονός ότι έπρεπε να περάσει  μισός μήνας για να εκδηλωθεί η αντίδραση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και ότι δεν σχετίζεται με μεταγενέστερες αναρτήσεις που αφορούν και το υπουργείο εξωτερικών και όχι τον υπουργό, γνωρίζοντας ότι το Lobbystas.gr αποδελτιώνεται καθημερινά στο μεγαλύτερο μέρος της «κρατικής μηχανής».


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ; 
Tου “Αλιέως”
Ψευδόμενος «συλλαμβάνεται» ο, Δημ. Αβραμόπουλος σχετικά με την εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την παρουσίαση του βιβλίου ΄΄Η  ανατομία του Κουρδικού Πολέμου΄΄ (εκδόσεις Iνφογνώμων) του Μουράτ Καραγιλάν στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα.

Ο έλληνας ΥΠΕΞ διαψεύδεται από τον ομόλογο του ΥΠΕΘΑ (Πάνο Παναγιωτόπουλο) και αυτό είναι μόνον η κορυφή του...παγόβουνου της τακτικής που ακολουθείται από το υπουργείο μας των Εξωτερικών.
Ο lobbystas.gr αναπαράγει την υπόθεση (από το defencenet gr)  Ας πάρουμε, λοιπόν τα πράγματα από την αρχή: Την Τετάρτη το απόγευμα παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο ένα βιβλίο από τις εκδόσεις "Ινφογνώμων" το οποίο το είχε συγγράψει ένα μέλος του ΡΚΚ.  Ένα βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί κανονικά KAI στην Γερμανία.

Λϊγη ώρα αργότερα κτύπησε το τηλέφωνο του Δ.Αβραμόπουλου στη Ν.Υόρκη όπου βρισκόταν. Στην άλλη άκρη ήταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο θεωρητικός της νεο-οθωμανικής πολιτικής της Άγκυρας, αυτός που ευθέως έχει ζητήσει αναθεώρηση των συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας, μη αναγνωρίζοντας την την ελληνική κυριότητα σε νησιά και θέτοντας μετ'επιτάσεως το ζήτημα των "Τούρκων" της ελληνικής Θράκης. Αντικειμενικά και χωρίς κανένα ίχνος "εθνικιστικής" διάθεσης ένας τέτοιος ΥΠΕΞ χαρακτηρίζεται ως "ενεργός εχθρός" μιας χώρας βάσει των όσων ισχύουν στο διεθνές δίκαιο. Και αυτό αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες, εκτός από τον Δ. Αβραμόπουλο (εξαιρείται ο ΓΑΠ και η ομάδα του που απλώς διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο).

Απαίτησε, λοιπόν, ο Α.Νταβούτογλου, τελεσιγραφικά, δήλωση καταδίκης των "τρομοκρατών" και των συνεργών τους και τιμωρία αυτών που διέθεσαν την αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο. Έτσι απλά. το ανακοίνωσε άλλωστε το περιεχόμενο της συνομιλίας τους χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Και σε λίγα λεπτά ήρθε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που σφράγιζε την φινλανδοποίηση της χώρας. Μόνο που έλεγε μερικές ανακρίβειες και μερικές ... "χρονοτοπικές ανακρίβειες", κοινώς "ψέματα". ιδού η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή είναι και η θέση σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο επί της αρχής, όσον και στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK.
Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση  και αποδόθηκαν ευθύνες.
Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση και έρχεται σε αντίθεση με την πάγια θέση μας για την τρομοκρατία.
Συνεπώς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα».

Η ανακοίνωση θα ήταν σωστή και θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αν:

-Η ελληνική κυβέρνηση, στην οποία προΐσταται ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήριζε το ΡΚΚ ως


"τρομοκρατική οργάνωση". Δυστυχώς για τον Δ.Αβραμόπουλο και ευτυχώς για τον Α.Σαμαρά (γιατί το μόνο που του έλειπε είναι ένα νέο τραύμα στην "πληγή" που χαίνει στα δεξιά του κόμματος και έχει απορροφήσει το 50% της πρώην ΝΔ), ο μοναδικός που θεωρεί το ΡΚΚ "τρομοκρατική οργάνωση" είναι ο ίδιος. Τουλάχιστον μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Για την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δ ε ν παίρνουμε όρκο...

Και ερχόμαστε στο ψέμα:

-"Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση  και αποδόθηκαν ευθύνες".
Κατ'αρχήν, είναι πρωτοφανές ένα υπουργείο (το ΥΠΕΞ) να εκδίδει ανακοινώσεις για λογαριασμό ενός άλλου (του ΥΠΕΘΑ) επειδή πήρε ο Νταβούτογλου τηλέφωνο και ... "άλλαξε πάνα" ο Αβραμόπουλος.
Δυστυχώς γι αυτόν, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε έχουν ιδέα για κάποια "εξέταση" ή ΕΔΕ ή οτιδήποτε άλλο, ούτε "αποδόθηκαν" ούτε και "θα αποδοθούν ευθύνες" για την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λυπούνται πολύ γιατί στεναχωρήθηκε ο Α.Νταβούτογλου, αλλά προτείνουν ... αντικαταθλιπτικά χάπια. Και αυτό αφορά, τόσο την στρατιωτική, όσο και την πολιτική ηγεσία...
Το θέμα είναι πως τόλμησε ο Δ.Αβραμόπουλος να ανοίξει την κερκόπορτα της ελληνικής διπλωματίας στην Άγκυρα. Εντάξει, το να τον καλεί στο τηλέφωνο ο Αμερικανός πρεσβευτής και να σηκώνεται όρθιος, το καταλαβαίνουμε. Δεν είναι ούτε ο πρώτος και σίγουρα ούτε ο τελευταίος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που το κάνει.
Αλλά να στέλνει ο Νταβούτογλου τελεσίγραφα και να εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σαν δαρμένο σκυλί σε μια αξιοθρήτη εμφάνιση που την έχει επιβάλλει ο πολιτικός του προϊστάμενος, ε, αυτό είμαστε βέβαιοι ότι ούτε ο ίδιος ο Α.Νταβούτογλου το περίμενε.
Ο οποίος βέβαια χθες αποθρασύνθηκε τελείως (και γιατί να μην το κάνει...) και εξέδωσε νέα ανακοίνωση:
«Ατυχή εξέλιξη από πλευράς της συνεργασίας μας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας την παρουσίαση, στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα, και μάλιστα στο Πολεμικό Μουσείο, που υπάγεται στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, βιβλίου που είναι προπαγάνδα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ και φέρει την υπογραφή του Μουράτ Καράγιλαν, ενός από τους ηγέτες της οργάνωσης, ο οποίος καταζητείται με ερυθρό δελτίο» (το οποίος έχει εκδοθεί ακι κυκλοφορεί κανονικά στην Γερμανία!).
Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι "Η Τουρκία αποδίδει σημασία στη φιλία με τη γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα και επιθυμεί τη συνέχιση, σε πλαίσιο θετικής ατζέντας, της εξέλιξης της συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία την τελευταία περίοδο έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς".
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει το γεγονός «ανησυχητικό, καθώς δείχνει πως εξακολουθούν να είναι ακόμη δραστήριοι κάποιοι κύκλοι που δυσανασχετούν για την ανάπτυξη της ελληνοτουρκικής φιλίας» (έτσι χαρακτηρίζει το "οθωμανικό" και την νεο-ραγιάδικη πολιτική η Άγκυρα).  
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «το ΡΚΚ, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση εκ μέρους του ΝΑΤΟ και της ΕΕκαι η εκδήλωση δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και με τις διεθνείς δεσμεύσεις στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας». Να θυμήσουμε την περίφημη διάσκεψη της Βιέννης της Ιεράς Συμμαχίας το 1821 που επίσης η Ελληνική Επανάσταση είχε χαρακτηριστεί "εξέγερση τρομοκρατών"

Μάλιστα οι Τούρκοι "έδωσαν" κανονικά τον Αβραμόπουλο, "καρφώνοντάς τον": "Χθες, αργά το βράδυ, από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και εξέφρασε την αντίδραση

της Τουρκίας στο περιστατικό και την απογοήτευση που νοιώσαμε", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών πο πρόδωσε την επέμβαση του Νταβούτογλου στον Αβραμόπουλο.

σ.σ. Καταλήγοντας ή το ΥΠΕΘΑ δεν ξέρει τι του γίνεται και το defence.net διαβάλλει τον ΥΠΕΞ, οπότε ο κ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να κινηθεί νομικά ( τουλάχιστον) ή έγιναν όπως αναφέρονται από τα διάφορα blogs.    
         

3 σχόλια:

yellowbird είπε...

Μην μασάς Λομπύστα ! Έχεις το δίκιο με το μέρος σου και την κοινή γνώμη . Μακάρι να κάνει το λάθος ο Αβραμό να σου κάνει μήνυση, θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα .

Thiseas είπε...

Άσχετα με το ποιός είναι ή τί έχει κάνει ο κ.Αβραμόπουλος ή ποιός έχει δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα.. νομίζω πως αυτή η τάση να αγιοποιούμε τους Κούρδους και να τους υποστιρίζουμε ντε φάκτο είναι χαζή, το λιγότερο...
Τους Τσέτες τους θυμάστε? οι παππούδες τους ήταν. Τους έταξε ο Κεμάλ τα σπίτια και τα χωράφια, το βιος και τα εδάφη των Ελλήνων της Μικρασίας και του Πόντου, και σαν καλοί ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, έσφαζαν όποιο Χριστιανό έβρισκαν. Σιγά τους νεομάρτυρες πια...άλλοι μαρτύρησαν στα χέρια τους. Γιατί ξεχνιόμαστε έτσι στην Ελλάδα? Τσιράκια των Εβραίων είναι τώρα... επίτέλους ας κοιτάξουμε τα του Οίκου μας.. ας σώσουν τον εαυτό τους..

Thiseas είπε...

Άσχετα με το ποιός είναι ή τί έχει κάνει ο κ.Αβραμόπουλος ή ποιός έχει δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα.. νομίζω πως αυτή η τάση να αγιοποιούμε τους Κούρδους και να τους υποστιρίζουμε ντε φάκτο είναι χαζή, το λιγότερο...
Τους Τσέτες τους θυμάστε? οι παππούδες τους ήταν. Τους έταξε ο Κεμάλ τα σπίτια και τα χωράφια, το βιος και τα εδάφη των Ελλήνων της Μικρασίας και του Πόντου, και σαν καλοί ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, έσφαζαν όποιο Χριστιανό έβρισκαν. Σιγά τους νεομάρτυρες πια...άλλοι μαρτύρησαν στα χέρια τους. Γιατί ξεχνιόμαστε έτσι στην Ελλάδα? Τσιράκια των Εβραίων είναι τώρα... επίτέλους ας κοιτάξουμε τα του Οίκου μας.. ας σώσουν τον εαυτό τους..