Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

DEAL OR NO DEAL;

Tου “Αλιέως”
Δεν έδειξαν να ξαφνιάζονται οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο από την προχθεσινή εμφάνιση- δημόσια τοποθέτηση της Μαριάννας Λάτση.

Αφήνουμε κατά μέρος όσες αναφορές της παραπέμπουν σε...λήθη των πεπραγμένων του ομίλου (και συγκεκριμένα της ανάδειξης υπό τον Σπ. Λάτση της Eurobank σε κορυφαίο παίκτη- έως το 2008-09- της περίπτωσης της Πετρόλα, της απόκτησης πλειοψηφικής θέσης στα ΕΛ.ΠΕ κ.λ.π) αλλά στην προσπάθεια της αφ΄ενός να καλύψει τα μεγαλοστελέχη της τράπεζας αφ΄ετέρου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που θέλουν το deal με την Εθνική να περνά από...χίλια κύματα. Γιατί αποτελεί κοινό μυστικό στην πιάτσα, πως τις προηγούμενες ημέρες οι σχέσεις των δύο πλευρών έφτασαν στο αμήν και λέγεται, πως χρειάστηκε η παρεμβαση του ίδιου του Αντ. Σαμαρά προς την διοίκηση της ΕΤΕ ( να υποθέσουμε στον Αλεξ, Τουρκολιά;) για να μην τιναχτεί το όλο story στον αέρα.

Ωστόσο διαβάζοντας προσεκτικότερα την ομιλία της κ. Λάτση διακρίναμε μία προσπάθεια αποστασιοποίησης από τον αδελφό της. Μπορεί να κάνουμε λάθος αλλά συνήθως η διαίσθηση και η κρίση μας δεν μας γελούν.

 Οσο για το deal Εθνικής- Eurobank έχουμε αναφερθεί εξ΄αρχής στις δυσκολίες, τελευταία (στις 3/12) υπό τον τίτλο ΄΄Αλέξανδρε θα σου θυμήσουμε πολλά για να έχεις χρόνο να τοποθετηθείς...΄΄ . Άλλωστε όπως

σημειώναμε τότε (3/12) ο διοικητής της ΕΤΕ είχε σπεύσει να τοποθετηθεί με καθησυχαστικό τρόπο ΄΄την αμέσως επόμενη της αναφοράς του lobbystas.gr σε πιθανά προβλήματα (κυρίως) από την πλευρά του απορροφώμενου ομίλου΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: