Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΣ ...

Tου “Αλιέως”
Εξαιρετικά καθησυχαστικός ήταν απ΄ ότι μας ενημέρωσαν ο Αλεξ. Τουρκολιάς για το deal Εθνικής- Eurobank την αμέσως επόμενη της αναφοράς του lobbystas.gr σε πιθανά προβλήματα (κυρίως) από την πλευρά του απορροφώμενου ομίλου.

Ωστόσο ο επικεφαλής του Ομίλου Εθνικής δεν είπε λέξη για εκκρεμότητες, που για χρόνια τώρα ΄΄σέρνει΄΄ η τράπεζα του Σπ. Λάτση, ο οποίος μάλιστα θα αναδειχθεί στον μεγαλύτερο μειοψηφώντα μέτοχο του νέου σχήματος. Ετσι είπαμε εδώ στον lobbystas.gr να θυμηθούμε μερικές από αυτές για να γνωρίζουν δηλαδη οι μέτοχοι του νέου Ομίλου Εθνικής τι ακριβώς γίνεται, που θα κληθούν να επενδύσουν τα χρήματα τους (στις α.μ.κ εννούμε) και γενικότερα πως λειτουργεί εδώ και χρόνια το σύστημα σε αυτόν τον τόπο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν από την εποχή της τραπεζικής ενδυνάμωσης του ομίλου Λάτση μέσω των διαδοχικών εξαγορών τότε της Τράπεζας Κρήτης, της Αθηνών, της Εργσαίας αλλά και της Interbank. Θυμίζουμε-  Γιώργος Κοσκωτάς και Λάγιος Ντέταρι- με την τότε  Τράπεζα Κρήτης, ενώ βρισκόταν υπό εκκαθάριση, να προχωρά με φωτογραφικό νόμο σε ίδρυση νέας Τράπεζας, η οποία πωλήθηκε (έναντι 93 δισεκατομμυρίων δραχμών στον Όμιλο Λάτση) ,(σ.σ.  τη στιγμή που η Πειραιώς πρόσφερε μόνο 17 δισεκατομμύρια δραχμές και η δεύτερη προσφορά μετά τον Όμιλο Λάτση ήταν 30 δισεκατομμύρια δραχμές. Αυτά τα βάρη, που βρίσκονται καταχωνιασμένα;  Επίσης η υπόθεση της υπό εκκαθάριση πλέον Τράπεζας Κρήτης, που είχε να κάνει με την απευθείας δανειοδότηση και την ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ  ποσού από τον Κοσκωτά, για να χρηματοδοτηθεί ο Ολυμπιακός για μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από 20 χρόνια τώρα και μετά από δύο δεκαετίες ο Ολυμπιακός καλείται να καταβάλει 7 εκατομμύρια ευρώ και 33 εκατομμύρια ευρώ σε τόκους προς την υπό εκκαθάριση Τράπεζα, λόγου του υψηλού δικαιοπρακτικού επιτοκίου της Τράπεζας της Ελλάδος. Να θυμηθούμε, πως η υπόθεση της παλιάς Κρήτης εκκρεμμοδικεί για 17 χρόνια, εάν δεν μας απατά η μνήμη μας.

 Ο lobbystas.gr θα θυμήσει και άλλες...εκκρεμμότητες


είτε της Eurobank είτε της Εθνικής ώστε στην επόμενη ενημέρωση του ο Αλεξ. Τουρκολιάς να έχει την δυνατότητα να τοποθετηθεί συνολικότερα.

2 σχόλια:

yellowbird είπε...

Να ήταν μόνο αυτό ...

Σταύρος είπε...

Άμα είναι για την Θρυλάρα,χαλάλι ρε φίλε!!!