Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΨΕΥΤΗΣ, ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ Η «ΓΛΑΣΤΡΑ» ...

Ο Κασιμάτης ψεύδεται, στο REUTERS είναι άσχετοι και o Μποτόπουλος σε ρόλο «γλάστρας» …
Του Νίκου Πάσχου
                                                                             

Ή πουλάνε τρελίτσα όλοι μαζί ή κάτι άλλο συμβαίνει.
Μήπως τελικά είναι σημεία των καιρών που δείχνουν την πραγματική τους γύμνια, που ξεπερνά ακόμη και αυτή της παρακμής του Βυζαντίου; Ας τα δούμε ένα ένα.

Το πρακτορείο ισχυρίζεται ότι «Reuters has identified at least nine press officers for financial institutions who also write in the media, which has largely failed to report the need for the nation's financial system to be reformed. The "double hatters" include Alexandros Kasimatis, a financial journalist at a Sunday newspaper, who also works as head of public relations for the Capital Markets Commission (CMC), a key financial regulator of listed companies. Reuters could find no articles by Kasimatis, who writes about companies but not the CMC, in which he declared his CMC role». 

Που έψαξε το Reuters; Όταν ο Κασιμάτης υπέγραφε στο ΒΗΜΑ «ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ … Τι σχεδιάζει τώρα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς …» που αναφερόταν; Στην Ε.Κ. της Μάλτας;

Είναι δυνατόν στο Reuters να υπογράφονται ρεπορτάζ από τον Stephen Grey  (έχει μόνο παγκόσμιες αποκλειστικότητες στο παλμαρέ του) και να μας λένε ότι δεν βρήκαν κείμενα του Κασιμάτη για την Ε.Κ.; Τόση ασχετοσύνη;

Ο κυριος Κασιμάτης απάντησε στο Reuters λέγοντας "It is not a conflict of interest. The Athens Journalists' Union allows members to work at press offices provided they don't cover who they work for. And I never write about the CMC." 

Κύριε Κασιμάτη γιατί ψεύδεσαι; Επιτρέπετε μετά από τέτοια καριέρα και στην ηλικία σου να λες ψέματα; Αντί να υποστηρίξεις την παράλληλη εργασία σου και να δηλώσεις δυνατά ότι "είμαι επαγγελματίας και αυτό αναδεικνύεται μέσα από τα κείμενα μου" καταντάς ένα κακομαθημένο παιδάκι που το πιάνει στο στόμα του ένα blog;

Κύριε Μποτόπουλε πως εννοείς εσύ το σύννομο; Ως «γλάστρα» έπρεπε να φανεί ο ρόλος σου στην Ε.Κ. αλλά επί της ουσίας; «In an email to Reuters, Costas Botopoulos, chairman of the CMC, said Kasimatis' two jobs were compatible.»



Υ.Γ. Υπάρχουν πολλά ενυπόγραφα κείμενα που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στην Ε.Κ. με υπογραφή Κασιμάτη. Κάποια στιγμή, τώρα δεν είναι η κατάλληλη, θα αποκαλύψω πως «Εις δόξαν της Μεγάλης Επιτροπής» ο κύριος Κασιμάτης είναι ο μακροβιότερος στην θέση του παγκοσμίως !


   

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Lobbysta η μετάφραση αυτού που λέει το Reuters είναι ότι δεν αναφέρει στα άρθρα του την θέση του στην Ε.Κ. και όχι ότι δεν γράφει για θέματα σχετικά με την κεφαλαιαγορά.

Ανώνυμος είπε...

Lobbysta η μετάφραση αυτού που λέει το Reuters είναι ότι δεν αναφέρει στα άρθρα του την θέση του στην Ε.Κ. και όχι ότι δεν γράφει για θέματα σχετικά με την κεφαλαιαγορά.

Lobbystas.gr είπε...

Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από το κείμενο στα αγγλικά. Το ισχυρίζεται το Reuters και απαντά στο ερώτημα του ο δημοσιογράφος.