Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΙΤΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ...

Tου “Αλιέως”
Το πόπολο έχει μνήμη, δεν ξεχνά.

  Ξεπερνά κάθε έννοια θράσους (για να μην πούμε κάτι χειρότερο...) η επανεμφάνιση του Κ. Σημίτη, με τον πρώην πρωθυπουργό να επιχειρεί- μέσω του βιβλίου του Εκτροχιασμός- να αποποιηθεί των ευθυνών του κρυπτόμενος ( για πολλοστή φορά) πίσω από τις πλάτες τρίτων.
Μόνο και μόνο, που στον...Εκτροχιασμό του περιορίζει τη μελέτη (!) και κριτική του (!!) στο διάστημα από το 2004-2011 τα λέει όλα.

Βέβαια η θλιβερή πολιτική καρικατούρα του γερμανόφωνου πολιτικού δεν θίγει στο ελάχιστο τα έργα και ημέρες του.

Ο lobbystas θα θυμήσει ενδεικτικά μόλις 3-4 από τις πομπές του ολίγιστου. Σκάνδαλο χρηματιστηρίου, με νωπές τις προτροπές των Γ.. Παπαντωνίου, του Μιχ. Σάλλα σε ένα από τα καλύτερα στημένα παιχνίδια-αναδιανομής πλούτου που έγιναν στη νεότερη ιστορία της χώρας. Εκμαυλίζοντας κόσμο και κοσμάκη, απονευρώνοντας κάθε παραγωγική δραστηριότητα, εκχωρώντας το παιχνίδι στο τραπεζικό κατεστημένο. Το αμαρτωλό swap της Goldman Sachs, που υλοποιήθηκε το 2001, με στόχο να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ που τελικά κόστισε στη χώρα (δηλαδή στον μ@λ@κα φορολογούμενο...) 16 δισ. ευρώ- με τον τότε διοικητή της ΤτΕ Λουκά Παπαδήμο σε ρόλο...Πόντιου Πιλάτου. Ενδεικτικά θυμίζουμε, πως


ο τοτε επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ- Χριστόφορος Σαρδελής- με δήλωση του στο Bloomberg είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία με την Sachs ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΕΞΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ. Να θυμήσουμε, πως τους τόκους του αμαρτωλού συμβολαίου θα τους πληρώνουν τα παιδιά μας μέχρι το 2037.

Είναι πολλές οι πομπές του ολίγιστου Σημίτη και δεν χρειάζεται να θυμήσει ο lobbystas.gr την παράδοση Οτσαλάν, την υποστολή Σημαίας στα Ιμια, τα ευχαριστώ στους Αμερικανούς, τις επαφές με το πανίσχυρο Jewish Council (και εν συνεχεία με την περίφημη υπόθεση του ΄΄θρησκεύματος΄΄στις  ταυτότηήτες).

Τι να πρωτοθυμηθούμε κ. Σημίτη από την θητεία σας ή ακόμη και το πως το βάλατε στα πόδια σαν...λαγός (προβλέποντας την επερχόμενη εκλογική συντριβή σας), την παράδοση του ΄΄δακτυλιδιού΄΄του ΠΑΣΟΚ στον εξίσου θλιβερό Γ. Παπανδρέου.

Η αλήθεια είναι κ. Σημίτη είναι πως είσθε από τους τελευταίους, που δικαιούνται να ομιλούν. Και επειδή το πόπολο έχει μνήμη και δεν ξεχνά να άριστα θα πράξετε εάν την παρουσίαση του... Εκτροχιασμού σας την περιορίσετε σε στενότατο οικογενειακό σας κύκλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: