Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΑΚΗΣ ...

Πηγή: DirectNews.gr
Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής, που διερευνά την υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου, θα διενεργήσει ... ξεχωριστή ανάκριση προκειμένου να διερευνηθεί ποιός ήταν ο ρόλος του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και άλλων προσώπων, που φαίνονται να εμπλέκονται στην προσπάθεια του προφυλακισμένου πρώην υπουργού να αποκρύψει τις παράνομες αμοιβές του, μέσω της διακίνησης χρηματικών ποσών από δεκάδες εταιρείες. 

Αφορμή για αυτή τη νέα δικαστική έρευνα αποτέλεσε ένα ποσό ύψους 1.470.000 προερχόμενου από την εταιρεία LUDWIG SA, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, το οποίο κατέληξε σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας S.D.G. S.r.I, συμφερόντων του Γιώργου Σαχπατζίδη, που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το επίμαχο ποσό,


σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης, μεταφέρθηκε τμηματικά, από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2007,  στην τράπεζα BIVERBANKA της Ιταλίας, όπου η εταιρεία του Γ. Σαχπατζίδη διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο φέρονται να κατέληγαν μίζες από υποβρύχια και TOR-M1. Με βάση αυτά τα δεδομένα  ο κ. Μαλλής υπέβαλε αίτημα προς το Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου η υπόθεση αυτή να διαχωριστεί από την κύρια δικογραφία που αφορά τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του έκανε δεκτό το αίτημα του ανακριτή, ο οποίος πλέον θα μπορεί να διενεργήσει ξεχωριστή έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν τα χρήματα αυτά προέρχονται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.  Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη στο πλαίσιο της ανάκρισης για τις μίζες από την προμήθεια των υποβρυχίων κλήθηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας διευθυντικό στέλεχος του ομίλου επιχειρήσεων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το διευθυντικό στέλεχος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι τα χρήματα ήταν επιστροφή μέρους ποσού που είχε δοθεί στον όμιλο Γερμανού από επιχειρηματία για επένδυση συνολικού ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η εταιρία του Π. Γερμανού είχε συνάψει συμφωνία εκτέλεσης αντισταθμιστικών ωφελημάτων για την προμήθεια των υποβρυχίων  από τη Γερμανική εταιρία Ferostaal.

Δεν υπάρχουν σχόλια: