Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ...


Αγωγή κατά της Credit Suisse κατέθεσε η πολιτεία της Νέας Υόρκης με την κατηγορία εξαπάτησης επενδυτών ως προς την ποιότητα τίτλων που στηρίχθηκαν σε ενυπόθηκα δάνεια και οδήγησαν σε συνολικές ζημίες 11,2 δισ. δολ. κατά την περίοδο 2006 - 2007. 

Τα ξένα ΜΜΕ κάνουν λόγο για έντονες προσπάθειες των Αμερικανών αξιωματούχων να αποδοθούν ευθύνες σε εταιρίες της Wall Street για την χρηματοοικονομική κρίση. Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν είναι μέλος της σχετικής ομάδας δράσης που δημιούργησε ο Μπαράκ Ομπάμα πριν από μερικούς μήνες για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Σνάιντερμαν υποστηρίζει ότι η ελβετική τράπεζα «συστηματικά δεν αξιολογούσε επαρκώς τα δάνεια, αγνόησε τα προβλήματα που φάνηκαν ακόμη


και με την περιορισμένη διαδικασία αναθεώρησης και κράτησε τους επενδυτές στο σκοτάδι ως προς την ανεπάρκεια των διαδικασιών αναθεώρησης στις διαδικασίες και τα προβλήματα των δανείων» Την προηγούμενη εβδομάδα, η Credit Suisse κατέβαλε πρόστιμο 120 εκατ. δολ. στο πλαίσιο συμβιβασμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η καταγγελία αφορούσε τη μη ενημέρωση των επενδυτών για την είσπραξη συμβιβασμών από δανειολήπτες κόκκινων δανείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: