Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ Η ΕΚ ΤΗΝ ΑΜΚ ΤΟΥ MEGA; ΖΗΜΙΕΣ ΕΚ ΓΙΑ STAR. ΠΟΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ;

Του “Αλιέως” 
Ζόφος οι συσσωρευμένες ζημιές 43,5 εκατ. ευρώ της Νέας Τηλεόρασης, που προοιωνίζονται δραστικότατες περικοπές και απολύσεις ή στην καλύτερη περίπτωση συγχώνευση με κάποιο άλλο φιλικό κανάλι. Το Star, περί ου ο λόγος, εμφάνισε για δεύτερη συνεχόμενη χρήση πολύ μεγάλες ζημιές εντείνοντας τον πονοκέφαλο που έχει πιάσει την Star Επενδυτική συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Συγκεκριμένα για την χρήση 2011 οι ζημιές της Νέας Τηλεόρασης (Star) διαμορφώθηκαν σε 18.709.859 ευρώ, ενώ το 2010 είναι φτάσει τα 19.935547 ευρώ. Η δραματική μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, με την τηλεόραση να χάνει σταθερά πόντους προκαλεί ίλιγγο σε όλους ανεξαιρέτως τους καναλάρχες ωστόσο στο Star και το MEGA η κατάσταση απαιτεί άμεσα ρηξικέλευθες λύσεις. Τα 43,5 εακτ. ευρώ της Ν.Τ μόνο αμελητέα δεν μπορεί να θεωρηθούν και παρά τις πρώτες περικοπές που έχουν γίνει ήδη φαίνεται, πως


οδηγούν σε βαθύτερες, ουσιαστικότερες μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες. Το πρόβλημα όμως έγκειται και στις συνολικές ζημιές, που εμφανίζει η Star Επενδυτική (ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό, τον ρ/σ ΔΙΕΣΗ, τον Δρόμο, την Control Κέντρα Ελεύθερων Σπουδών και τη Spicy Effects . Με 19.165.483 το 2011 έναντι 19.087.324 το 2010 μόνο εφησυχασμό δεν θα πρέπει να προκαλούν.

Σημειωτέον, πως η συνολική διαφημιστική δαπάνη τον Μάιο έπαθε καθίζηση τον Μάιο στα 105,7 από 163,6 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011.

Κρίσιμα όμως τα νέα και στο μέτωπο του MEGA, με την γενική συνέλευση της ερχόμενης Παρασκευής (στις 11.00 στο Hilton) εάν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες μας, πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει θέσει σοβαρές ενστάσεις για τα οικονομικά στοιχεία του Μεγάλου καναλιού. Κάτι, που σχετίζεται άμεσα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με το ΄΄πράσινο φως΄΄ να μην έχει ανάψει ακόμη και τους μεγαλομετόχους να ΄΄κάθονται σε καρφιά΄΄ .    

Δεν υπάρχουν σχόλια: