Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

DI BOSS MAFIOSI ...


Ανοιχτός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Έτορε Γκότι Τεντέσκι, πρώην πρόεδρο της τράπεζας συμφερόντων του Βατικανού "Ιor" και της Αγίας Έδρας. Επισήμως, ο Γκότι Τεντέσκι παύθηκε των καθηκόντων του πριν από δυο εβδομάδες λόγω "ανεπαρκούς επαγγελματικής δραστηριότητας". Με την πάροδο των ημερών, όμως, ο γνωστός Ιταλός τραπεζίτης, άρχισε να φέρνει στο φως μια διαφορετική, δική του εκδοχή της αλήθειας. Όπως αναφέρουν, σήμερα Σάββατο, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σε προσωπικό του ημερολόγιο, ο πρώην πρόεδρος της "Ior" αναφέρει ότι "ο πόλεμος εναντίον του ξεκίνησε όταν ζήτησε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν ανήκαν σε καθολικούς ιερωμένους". Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα κάνει λόγο για "λογαριασμούς ιταλών πολιτικών, ανώτερων αξιωματούχων της δημόσιας διοίκησης, αλλά και αχυρανθρώπων που συνδέονται με διάφορες μαφιόζικες οργανώσεις". Ο Γκότι


Τεντέσκι, τονίζουν οι ιταλοί αρθρογράφοι, είχε ζητήσει από την γραμματέα του, σε περίπτωση που του συνέβαινε κάτι, αν επιχειρούσαν να τον δολοφονήσουν, να αποστείλει το προσωπικό του ημερολόγιό σε δυο φίλους του και στον ιδιαίτερο γραμματέα του Πάπα Βενέδικτου. Μέρος των "καυτών αυτών ντοκουμέντων", βρίσκεται τώρα στα χέρια της ιταλικής δικαιοσύνης, και ειδικότερα, του εισαγγελέα της Ρώμης, Τζουζέπε Πινιατόνε ο οποίος διέταξε την οικονομική αστυνομία να ερευνήσει σε βάθος την όλη υπόθεση. Η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο αναφέρεται ευθέως σε "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με δυνατότητα αποστολής χρημάτων στο εξωτερικό, χωρίς τους ελέγχους στους οποίους υπόκεινται, συνήθως, οι διάφοροι τραπεζικοί οργανισμοί". Σύμφωνα με μεγάλο μέρος του τύπου "οι ιταλοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους την πλήρη λίστα των κατόχων μυστικών λογαριασμών της "Ior" και η όλη υπόθεση, πρόκειται, πιθανότατα, να λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις". Το Βατικανό, όμως, προσπαθεί να περιορίσει τις όποιες προεκτάσεις: "Η Αγία Έδρα εκφράζει την μέγιστη δυνατή βεβαιότητα ότι η ιταλική δικαιοσύνη θα λάβει υπόψη της και θα σεβαστεί, με τον πρέποντα τρόπο, τις κυρίαρχες προϋποθέσεις που η διεθνής νομοθεσία εξασφαλίζει στο Βατικανό", αναφέρεται σε ανακοινωθέν του παπικού κράτους.

Ένα μήνυμα που, έστω και αν χρησιμοποιεί την διπλωματική γλώσσα, κάνει απόλυτα σαφές ότι το Βατικανό δεν επιθυμεί, σε καμία περίπτωση, να δοθεί συνέχεια στο σκάνδαλο "Ior-Γκότι Τεντέσκι".



Δεν υπάρχουν σχόλια: