Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΛΗΡΩΝΕΙ ...

Του “Αλιέως”
Μεθαύριο κληρώνει (;) στην Εθνική. Στη γενική συνέλευση της Πέμπτης θα δοθεί πρόγευση των κυβερνητικών προθέσεων κυρίως δε των σχεδιασμών του Αντ. Σαμαρά. Στην αγορά θεωρούν πολύ καθοριστική αυτή την ημέρα τη δε  γ.σ -πρόκριμα και για τους άλλους τραπεζικούς ομίλους ( όπου το Δημόσιο είτε τις ελέγχει μετοχικά είτε διορίζει τις διοικήσεις) καθώς οι διοικητικές αλλαγές έχουν δρομολογηθεί. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή το θέμα του Βας. Ράπανου θεωρείται πολύ πιθανό πως στην γ.σ. της Εθνικής θα ανακοινωθούν οι πρώτες αλλαγές. Το αν θα παραμείνει ή όχι και για πόσο ο διευθύνων σύμβουλος Απόστ. Ταμβακάκης δεν είχε ξεκαθαρίσει ακόμη- μέχρι αργά χθες το βράδυ- αν και η ουσιαστική αναβάθμιση του Αλεξ. Τουρκολιά στην χειρότερη περίπτωση θα προοιωνίζεται μεταβολές σε δεύτερο χρόνο. Στον τρίτο όροφο της Συγγρού ο προερχόμενος από τον όμιλο EFGEurobank (διατελέσας παλιότερα και στην Εθνική, επί θητείας Θ. Καρατζά) θεωρείται προς αντικατάσταση κυρίως λόγω του ρόλου, που λέγεται πως διαδραμάτισε επί ημερών  Γ. Παπανδρέου και των προνομιακών σχέσεων που διατηρούσε με τον τότε πρωθυπουργό.


Όμως σε κάθε περίπτωση η στενότατη και παλαιόθεν σχέση του Αντ. Σαμαρά με τον…εξορισμένο στο κτήριο της Αθηνών κ. Τουρκολιά δείχνει να προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις. Καλά ενημερωμένη πηγή σημείωνε με νόημα, πως ο Ευ. Βενιζέλος επιχείρησε να στηρίξει τον κ. Ταμβακάκη χωρίς να καταστεί δυνατό.
   Ο Lobbystasgr θυμίζει ποιος είναι ο Μεσσήνιος τραπεζίτης (γεννήθηκε στη Κυπαρισσία) και γιατί αποτελεί την υπ΄αριθμόν πρώτη και μοναδική προσωπική επιλογή του Αντ. Σαμαρά.
Επί σειρά ετών στη θέση του Γενικού Διευθυντή επιχειρηματικών δανείων του ομίλου ανέπτυξε και διατηρεί άριστες σχέσεις με τους κορυφαίους έλληνες επιχειρηματίες. Διατηρεί άριστες σχέσεις με το ναυτιλιακό-εφοπλιστικό λόμπυ στο οποίο προσβλέπει η ΝΔ ενώ είναι γνωστό, πως ξεκίνησε την θητεία του από τον τομέα  ναυτιλιακών χορηγήσεων της  Bank of America το 1977. Μετατέθηκε στο Λονδίνο ως αντιπρόεδρος υπεύθυνος για τις πιστοδοτήσεις Λονδίνου, Μόντε Κάρλο και Γενεύης. Επιστρέφει στον Πειραιά (ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων και αποχώρησε από την Bank of America το 1988 )για να αναλάβει την θέση του βοηθού γενικού διευθυντή, για την Ελλάδα, στην Τράπεζα Nova Scotia.
Στην Εθνική Τράπεζα ο Αλεξ. Τουρκολιάς μπήκε το 1997 (ως διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών για να αναλάβει (το 2002) ανέλαβε γενικός διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών και το 2004 του ανατέθηκαν καθήκοντα γενικού διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής.
    Ο 
Lobbystasgr από την πρώτη στιγμή είπε ξεκάθαρα τα πράγματα με το όνομα τους και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να ισορροπήσει μεταξύ συμφερόντων και ΄΄παραινέσεων ΄΄.


σ.σ. άραγε όταν σε δεύτερη φάση ολοκληρωθούν οι διοικητικές αλλαγές στον όμιλο της Εθνικής να υποθέσουμε, πως θα λήξει και η συνεργασία με την γνωστή δημοσιογραφική ομάδα και ειδικότερα με τον κύριο, ο οποίος – απ΄ ότι λέγεται- ΄΄έλυνε και έδενε΄΄  - τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: