Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ: CODE OF SILENCE Ή ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ;

Του Νίκου Πάσχου
Η Γενική συνέλευση του ΔΟΛ αποφάσισε reverse split και αύξηση κεφαλαίου. Αποτέλεσμα η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά  42.537.500 €. Μετά τη μείωση οι ζημίες της εταιρείας


θα ανέρχονται σε 28,4 εκατομμυρίων ευρώ και οι ζημίες του ομίλου σε 118,6 εκατομμυρίων ευρώ. Ουσιαστικά παρά το τεράστιο «σβήσιμο» των ζημιών με τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου η εταιρία θα συνεχίσει να είναι ζημιογόνα κατά πολλά εκ. ενώ τα 7.500.000 εκ της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα αντληθούν, θα κατευθυνθούν αποκλειστικά ως κεφάλαιο κίνησης. Ο Σταύρος  Ψυχάρης κατέθεσε έγγραφη δήλωση, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να ασκήσει πλήρως το δικαίωμά του στην ΑΜΚ, να διατηρήσει το ποσοστό συμμετοχής του στην εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ΑΜΚ και επί έξι (6) μήνες μετά το πέρας της περιόδου άσκησης του δικαιώματος.
Το ποσοστό του γύρω στο 25% το είχε αποκτήσει εξ ολοκλήρου με δάνειο από την Alpha Bank με τιμή άνω των 2 ευρώ. Τα δικαιώματα σύμφωνα με την έγγραφη δήλωση του θα εξασκηθούν κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι το δάνειο «τρέχει» κανονικά και η τράπεζα έχει τα καλύμματα που προέβλεπε η σύμβαση του δανείου.

Εδώ ακριβώς εισέρχεται ο κώδικας της σιωπής. Κώδικας σιωπής από την Tράπεζα της Ελλάδας, από την Eπιτροπή Kεφαλαιαγοράς, από το Χρηματιστήριο και από την Alpha Bank.

Η σύμβαση του δανείου Ψυχάρη – Alpha προβλέπει εγγυήσεις και καλύμματα. Έχουν καταπέσει όταν η τιμή της μετοχής είναι κάτω από 20 σεντς; Υπάρχουν προσωπικές εγγυήσεις ύψους 50 εκ περίπου που ήταν το δάνειο; Εξυπηρετείτε κανονικά το δάνειο ή «η τράπεζα των κολλητών» χρηματοδοτεί αλά Λαυρεντιάδη και Proton Bank;                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: