Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ...


Το καρτέλ φόρτωσε με δάνεια όλοι την Ελλάδα. Στεγαστικά με επιτόκια τοκογλυφικά. Η πλασματική ρευστότητα συντηρούσε τη φούσκα των ακινήτων σε τιμές Γενεύης και Νέας Υόρκης. Τώρα το καρτέλ


«καθαρίζει» τα μαγαζιά τους με τη πτώχευση της χώρας και το περιβόητο PSI. Μετά θα έρθει ένα ωραίο πρωί και θα μαζέψει όλα τα ακίνητα. Κέρδισαν όταν μοίραζαν αέρα λεφτά θα κερδίσουν και όταν τα μαζέψουν. Παστρικές δουλειές χωρίς να λερώσουν τα χέρια τους. Γιατί όμως κανείς δεν μιλά για τα εγκλήματα του καρτέλ; Είναι απλό, πολύ απλό. Δικαστικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και τα λοιπά μπουμπούκια, έχουν διορίσει κόρες, γυναίκες, γκόμενες, ανιψιές, νόθα, εξώγαμα και ότι άλλο φανταστείτε στα ευαγή ιδρύματα του καρτέλ. Ο κοσμάκης είναι κατευθυνόμενοι μάζα και οι νεότερες γενιές ανακάλυψαν το ποδήλατο. Βέβαια δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν λακκούβες στην Ελλάδα οι οποίες είναι ανοιχτές για 30 χρόνια και βαλε, αλλά ουδέποτε κανείς ενδιαφέρθηκε παρά τα σπασμένα κεφάλια, πόδια και πλευρά. Οι μόνοι που ενδιαφέρονται είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της Ελλάδας. Έτσι κάποτε όπως στις ταινίες που επέστρεφε ο Ξανθόπουλος, μετά από 30 χρόνια στα καράβια και δεν αναγνώριζε την γειτονιά και το πατρικό του, έτσι και τώρα μόλις ξεκινήσει η μεγάλη αρπαγή της ακίνητης περιουσίας,  οι Έλληνες θα χαζεύουν με ανοιχτό το στόμα αλά Ξανθόπουλο. Ας δούμε και τα στοιχεία.
Στο 15,9% επί των συνολικών χορηγήσεων διαμορφώθηκαν τα δάνεια σε καθυστέρηση στο τέλος του 2011 σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος καταγράφοντας άνοδο κατά 5,4% εντός του 2011. Ανησυχητική είναι η αύξηση που παρατηρήθηκε στην κατηγορία των στεγαστικών δανείων, ενώ συγκριτικά πιο έντονη ήταν η επιδείνωση στην κατηγορία των καταναλωτικών δανείων. Παράλληλα, σε χαμηλό επίπεδο παρέμεινε το ποσοστό κάλυψης των δανείων σε καθυστέρηση από προβλέψεις Το 2011 αυξήθηκαν περαιτέρω οι πιέσεις στη ρευστότητα των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία από τα τέλη του 2009 έχουν κατ’ ουσίαν αποκλειστεί από τις διεθνείς αγορές χρήματος και ομολόγων. Οι τράπεζες συνέχισαν να αντιμετωπίζουν σημαντικού ύψους εκροή καταθέσεων από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά (35 δισεκ. ευρώ συνολικά για το έτος 2011), ενώ και η αξία των διαθέσιμων εξασφαλίσεων έναντι των οποίων τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα να αντλούν χρηματοδότηση από το Ευρωσύστημα μειωνόταν συνεχώς.

Η Τ.τ.Ε εκτιμά ότι η αναμενόμενη περαιτέρω υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας θα επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη των καταθέσεων και φέτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: