Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ DONSKOY TABAK ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΛΟΜΠΙΣΤΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΠΟΚΟΠΗ … LOBBYSTAΡΑΔΕΣ ΜΟΥ;























Στο ρεπορτάζ του Αχ. Χεκίμογλου στο «Βήμα» με τίτλο «Ο γρίφος του κ. Google» αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει προσλάβει εδώ και αρκετό καιρό διεθνή επαγγελματία του λόμπινγκ, ο οποίος έχει έδρα το Λονδίνο και πλούσια ατζέντα επαφών και γνωριμιών με πολυεθνικές επιχειρήσεις. Όπως μεταδίδουν -υπό τον όρο της ανωνυμίας- πηγές κοντά στην υπόθεση, ο «λομπίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναλάβει για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης να έρχεται σε επαφή με επικεφαλής πολυεθνικών ομίλων, να κλείνει ραντεβού με έλληνες επιτελείς και να επιχειρηματολογεί υπέρ της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας. Μάλιστα, όπως σημειώνουν, ο μυστηριώδης «λομπίστας» του Λονδίνου φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την όσμωση και τις επαφές που αργότερα οδήγησαν στα μνημόνια συνεργασίας με τις Huawei και την ZTE, οι οποίες αναμένεται να επενδύσουν στη χώρα μας. Ειδικότερα, η πρώτη δρομολογεί την δημιουργία κόμβου εφοδιαστικής αλυσίδας και κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, ενώ η δεύτερη την ανάπτυξη logistics hub στον Πειραιά και maintenance center στην Αττική.

 «Επιτέλους, η Ελλάδα κάνει αυτό που κάνουν όλες οι χώρες της γης» παρατηρούν οι εν λόγω πηγές και επισημαίνουν την ορθότητα της πρόσληψης του μυστηριώδους Λονδρέζου».


Άραγε πώς να αμείβεται ο λομπίστας που έχει προσλάβει το ελληνικό δημόσιο. Κατά αποκοπή; Με «ρήτρα συμμετοχής» άμεσα ή έμμεσα στα deal; Με μπλοκάκι; 

Αδελφούλη φύγαμε για ρεπορτάζ. Θα ρωτήσω πρώτα το μέντιουμ από το Θιβέτ που τα βλέπει όλα. Εσύ κάνε ένα γύρω τηλεφωνημάτων στο City. Αν δεν βγάλουμε άκρη ετοιμάσου. Πετάμε με τη πρώτη πρωινή για Λονδίνο! 

O lobbystas στα ίχνη του μυστηριώδη «λομπίστα» … Lobbystaραδες μου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KAI TO ONOMA AYTOY... EDOYARDOS !!!

yellowbird είπε...

Καρρέρ ;